Yeni AKM 2019'da

Güncelleme Tarihi:

Yeni AKM 2019da
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2017 09:51

Atatürk Kültür Merkezi’ne (AKM) her gittiğinde içinin sızladığını belirten Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, “Ankara’da yeni AKM için 2018’de resmi süreçleri tamamlamayı, 2019’da da yapımına başlamayı hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Ankara’daki AKM binasının durumuna yönelik değerlendirmelerde bulundu. Bakan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Ankara’ya yeni AKM yapılsın” talimatıyla gündeme gelen Başkent’teki AKM binasına ilişkin olarak sürecin şu an ilerlediğini dile getirdi. Kurtulmuş, “Ankara AKM şu anda fikir aşamasında. Bunun da 2018 yılı içerisinde bütün projelerinin, resmi süreçlerinin tamamlanarak, 2018’de eğer yapabilirsek bir temel atma ama o herhalde biraz 2019’un sonuna doğru olacaktır, 2019’da da yapımına başlanması gibi bir hedefimiz var” bilgisini paylaştı. Ankara AKM’nin yeni projesine yönelik ilgili bütün çevrelerden görüş alacaklarını söyleyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

ANKARA’YA YAKIŞIR BİR PROJE

Ankara AKM’nin de Ankara’ya yakışır, güzel bir proje olması için gayret sarf edeceğiz. Biliyorsunuz, orası özel bir yasayla kurulmuş, gerekirse birtakım yeni mevzuat düzenlemeleri yapılarak da aynen İstanbul gibi oranın da Ankara’ya yakışır büyük bir proje haline gelmesine gayret edeceğiz. Ankara’nın ihtiyacı var. Orası maalesef bina olarak da son derece yetersiz. Hatta yönetim zorlukları dolayısıyla da tamiratı, tadilatı yapılamamış. Gerçekten biraz da tabiri caizse köhnemiş, eskimiş bir bina. O bina Ankara’ya yakışmıyor. Orada biliyorsunuz çok sayıda etkinlik yapılıyor, etkinlikler sırasında biz de defaatle gitme durumunda kalıyoruz. Hakikaten her gittiğimizde de içimiz sızlıyor. Koskoca Ankara, Başkent ve böylesine kötü bir kültür merkezi... Yakışmıyor Ankara’ya. İnşallah Ankara, yeni bir kültür merkezini, önemli bir prestij projesi kazanmış olacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!