GeriSeyahat Yemyeşil bir cennet: Yedigöller
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Yemyeşil bir cennet: Yedigöller

Yemyeşil bir cennet: Yedigöller

Yeşilin her tonunun hakim olduğu bir yer hayal edin... Doğa bütün güzelliklerini, muhteşem zerafetini sergilemiş olsun. İşte Yedigöller Milli Parkı böylesi bir cennet... Şırıl şırıl melodi gibi akan dereleriyle, buz gibi şifalı pınarlarıyla, birbirinden alımlı gölleriyle Yedigöller, hiçbir insanın kaçırmaması gereken enfes bir doğal güzelliğin mesken tuttuğu topraklar.

Yedigöller milli parkına bu ismi veren yedi adet göl bulunmakta. Her biri birbirinden güzel bu göllerin isimleri; Sazlıgöl, İncegöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, Deringöl, Büyükgöl ve Seringöl. Dip kaçağı ile birbirleriyle bağlantılı olan bu göller heyelan sonucu derelerin önlerinin kapamasıyla oluşmuş.  Yedigöller'i hangi mevsim görmek daha güzel? derseniz, bunun cevabı dört mevsim 12 ay olacaktır.

Her mevsimin tüm güzelliklerini bir arada bulabileceğiniz Yedigöller Milli Parkı'nda yalnız kış mevsiminde ulaşımda sorunlar yaşanabiliyor. Fotoğraf tutkunlarının özellikle ilkbahar ve sonbaharda yoğun ilgi gösterdikleri Yedigöller'de her mevsim bambaşka güzellikleri görebilmek, yaşayabilmek, hissedebilmek mümkün.

Yemyeşil bir cennet: Yedigöller


PİSAGOR AĞACINI MUTLAKA GÖRÜN

Yedigöller milli parkında sayısız sıra dışı güzelliklere rastlamak mümkün. Bunlardan biri de Pisagor ağacı. Üçgen özelliğiyle dikkat çeken Pisagor ağacı, doğaya ve fotoğraf sanatına ilgi duyan herkesin mutlak uğrak noktası.

Yemyeşil bir cennet: Yedigöller

Yemyeşil bir cennet: Yedigöller


Patika yolu izleyerek, mili parka hakim bir konumda olan Kapankaya seyir yerine ulaştığınızda, milli parkı tepeden izleyebilir, kadrajınıza sayısız güzellikte manzarayı yakalayabilir, şehir yaşamında bulamayacağınız miktarda oksijeni ciğerlerinize çekebilirsiniz. 

Yemyeşil bir cennet: Yedigöller


İLK ALABALIK ÇİFTLİĞİ YEDİGÖLLER’DE

Yedigöller Milli Parkı'nın ilginç bir özelliğide var. Cennet ülkemizde ilk kültür alabalığı üretme istasyonu 1969 yılında Yedigöller Milli Parkı'nda kurulmuş. Böylelikle olta balıkçılığı için de önemli bir rezervuar olmuştur. Ayrıca kamp için tahsis edilmiş bölgelerde çadırınızı rahatlıkla kurabilir, muhteşem doğal güzelliğin sizler için hazırladığı seromoniyi ruhunuzla dinleyebilirsiniz.

Yemyeşil bir cennet: Yedigöller


Yedigöller Milli Parkı'nda mangal yakmak daha önce serbestti. Fakat yerinde alınan bir kararla bu muhteşem güzelliğin en ufak da olsa zarar görebilme riskine karşı mangal yakılması yasaklandı. Pikniğinizi rahatça yapabileceğiniz milli parkta olta ile balık tutulmasına da belli dönemler içerisinde izin veriliyor. Park içinde kamp dışında bungalov evlerde ya da karavanızla da konaklayabilirsiniz. Salaş yeme içme merkezlerinden köfte, gözleme, börek gibi gıdaları da rahatlıkla temin edebileceğiniz park alanında sosyal donatı alanları da bulunuyor.

 
YEDİGÖLLER'E NASIL GİDİLİR?

Yedigöller Milli Parkı'na, birkaç güzergah üzerinden ulaşmak mümkün. Ankara – İstanbul karayolunun 152'nci kilometresinden itibaren Yedigöller yol ayrımına dönebilirsiniz. Dilerseniz Bolu üzerinden gelebileceğiniz gibi Ankara – Zonguldak ve İstanbul - Zonguldak karayollarını takip ederek Mengen – Yazıcık üzerinden de olağanüstü güzellik Yedigöllere ulaşmak mümkün. Hangi istikametten gelirseniz gelin yolun büyük kısmının stabilize olmasından dolayı dikkatli olmakta ve fazla hız yapmamakta son derece fayda var. Özgürlüğünüzü alın ve doğanın muhteşem güzelliğini izlemek üzere Yedigöller’e yelken açın, hep seyahatte kalın.



 

False