Yemen'de intihar saldırısı: 40 ölü

Güncelleme Tarihi:

Yemende intihar saldırısı: 40 ölü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2016 12:16

Yemen'in güneyindeki Aden şehrinde terör örgütü IŞİD'in düzenlediği bomba yüklü araçla yapılan intihar saldırısında en az 40 askerin hayatını kaybettiği, 60 kişinin ise yaralandığı bildirildi. Olayın son zamanlarda gerçekleştirilen en ölümcül saldırılardan biri olduğu açıklandı.

Haberin Devamı

Aden şehrindeki Khor Maksar ilçesinde askerlerin toplandığı Orgeneral Abdullah el Subahi'nin bulunduğu yere yönelik bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında, 40 askerin hayatını kaybettiği, en az 60 kişinin ise yaralandığı açıklandı. Yerel kaynaklar, patlamada El Subahi'nin kurtulduğunu yazdı. Patlamalardan sonra olay yerine çok sayıda ambulansın sevk edildiği ve yaralıların hastanelerde tedavi altına alındığı ifade edildi. Ağır yaralıların da bulunduğu patlamada, ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Patlamadan kısa bir süre sonra ise olay yerinin yakınındaki bir askeri üssün hedeflendiği başka bir patlamanın meydana geldiği da açıklandı. Bu patlamada ise herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmadığı aktarıldı. 

Öte yandan sosyal medyadan yapılan açıklamada, IŞİD saldırıyı üstlendi. 

Haberin Devamı

Geçen ay Yemen'in güneyindeki Mukalla kentinde IŞİD'in askeri hedeflere yönelik düzenlediği intihar saldırısında en az 25 kişi ölmüş, 25'ten fazla kişi de yaralanmıştı. Yine geçen ayın başlarında Yemen'in güneyinde El Katan şehri yakınlarında seyir halindeki Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'ye bağlı askeri bir konvoya düzenlenen bombalı saldırıda 8 kişi ölmüş, 17 kişi ise yaralanmıştı.

Suudi Arabistan Mart 2015'ten itibaren öncülüğünü yaptığı koalisyon güçleri ile birlikte İran'ın desteklediği Husilere karşı meşru hükümet güçlerine havadan ve karadan askeri destek veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!