Yemen ve Bahreyn'de halk sokaklara döküldü

Güncelleme Tarihi:

Yemen ve Bahreynde halk sokaklara döküldü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2011 00:00

Yemen'de on binlerce kişi, yaklaşık 10 ay önce başlayan demokrasi yanlısı protestolarda yüzlerce silahsız göstericinin öldürülmesinden sorumlu tuttukları Devlet Başkanı Ali Abdullah Salih'in yargılanmasını talep etti. Bahreyn'de de hükümetin istifa etmesini isteyen binlerce kişi yürüyüş düzenledi.

Haberin Devamı

Yemen lideri Salih, yargılanmadan muaf tutulması karşılığında yardımcısı Abdrabbu Mansur Hadi'ye iktidarını devretmeyi kabul etmişti. Yetki devri anlaşmasını geçen ay imzalayan Salih, Haziran ayında devlet başkanlığı sarayına düzenlenen saldırıda ağır yaralanmış ve Suudi Arabistan'da tedavi görmüştü.

Yemen'de bazı protestocular, ülkede siyasi değişiklikleri sağlamaktan uzak olduğu ve Salih'in yargılanmasına izin vermediği gerekçeleriyle, Körfez ülkeleri ve ABD'nin desteklediği devir anlaşmasına karşı çıkıyorlar.

Bu arada başkent Sana'da birkaç bin kişi de Salih lehinde gösteri yaparak, iktidar devri anlaşmasının anayasaya aykırı olduğunu belirtti.

Yemen'deki siyasi karışıklıklar nedeniyle ülkenin güneyinde El Kaide örgütüyle bağlantılı militanların pozisyonlarını güçlendirdiği kaydediliyor.

Haberin Devamı

BAHREYNLİLER DE SOKAĞA ÇIKTI

Bahreyn'in başkenti Manama'da da binlerce kişi hükümetin derhal istifası talebiyle yürüyüş düzenledi.

Associated Press haber ajansında yer alan haberde, yaklaşık 6 kilometre yürüyen çoğu Şii Müslüman olan protestocuların kırmızı beyaz Bahreyn bayrağı taşıdıkları belirtildi.

Haberde, hükümetin derhal istifa etmesini isteyen protestocuların aynı zamanda polis memurlarının yargılanması çağrısında bulunduğuna da yer verildi.

Bahreyn'de çoğunluktaki Şiiler, Sünni yönetime karşı Şubat ayından bu yana gösteriler yapıyor. Gösterilerde bugüne kadar 35'ten fazla kişi yaşamını yitirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!