Yemen operasyonu sonrası dolar 2.60'ın üzerinde (Dolar ne kadar oldu?)

Güncelleme Tarihi:

Yemen operasyonu sonrası dolar 2.60ın üzerinde (Dolar ne kadar oldu)
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2015 09:22

Yemen'de başlayan askeri operasyonun petrol fiyatlarında sert yükselişi ve küresel piyasalarda endişeleri tetiklemesiyle dolar/TL güne sert yükselişle başladı. BIST 100 ise güne yüzde 1.66 ekside başladı.

Haberin Devamı

Yemen operasyonu öncesi dün 2.57 civarında işlem gören dolar/TL bugün güne 2.6031'e kadar yükselerek başladı. TL'nin dolar karşısındaki dün akşamdan beri değer kaybı yüzde 1.25'i aştı. Kur TSİ 0858'de 2.6011/2.6020 seviyesinde işlem gördü, aynı saatte sepet bazında TL 2.7213/2.7000, euro/TL 2.8484/2.8528 seviyesindeydi.

Suudi Arabistan, müttefik Arap ülkeleriyle birlikte bugün Yemen'de İran'ın desteklediği ve Aden kentini kuşatan güçleri hedef alan askeri operasyon başlattı.

Yemen operasyonu sonrası dolar 2.60ın üzerinde (Dolar ne kadar oldu)
ARAP ÜLKELERİNDEN YEMEN’E HAVA SALDIRISI

SUUDİ ARABİSTAN'DAN 150 BİN ASKER

El Arabiya televizyonu Suudi Arabistan'ın askeri operasyona 150,000'e kadar asker ve 100 savaş uçağıyla katıldığını ve Mısır, Ürdün, Sudan ve Pakistan'ın kara harekatına katılmaya hazırlandığını belirtti.

Yemen'deki istikrarsızlığın büyümesi dünya piyasalarına petrol arzı hakkında endişe yaratırken askeri operasyon açıklamasının ardından Brent petrolü fiyatları neredeyse yüzde 6 artış kaydetti.

Haberin Devamı

Yemen operasyonu sonrası dolar 2.60ın üzerinde (Dolar ne kadar oldu)
’BANKALARIN GÖRÜNÜMÜ NEGATİF’

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, TL'deki değer kaybının jeopolitik endişelere bağlı olduğunu belirterek, "Petrol fiyatlarından da gördüğümüz üzere küresel piyasalar petrol arzını etkileyebilecek uzun sürebilecek bir askeri çatışma ortamı olabileceğini fiyatlıyorlar. TL'de hem coğrafi konum hem petrol fiyatları hem de küresel riskten kaçıştan en çok etkilenecek para birimleri arasında" dedi.

İRAN HUSİLER'İ DESTEKLİYOR

Yemen'deki çatışmalar giderek iç savaşı andıran bir hal alarak, ülkeyi Şii İran ile Sünni Suudi Arabistan arasındaki üstünlük mücadelesinin başlıca cephelerinden biri haline getiriyor.

İran'ın desteklediği Husiler'e karşı bölgedeki Suudi Arabistan gibi Sünni krallıkların Yemen Devlet Başkanı Abd-Rabbu Mansur Hadi'ye destek çıkması ülkedeki krizin bölgesel bir savaşa dönme olasılığını artırıyor.

Yemen operasyonu sonrası dolar 2.60ın üzerinde (Dolar ne kadar oldu)
YEMEN BÖLGEYİ GENİŞ ÇAPLI BİR SAVAŞA SÜRÜKLER Mİ?

THY YEMEN SEFERLERİNİ İPTAL ETTİ

Suudi Arabistan'ın, Yemen'deki Husilere yönelik bu gece başlattığı hava operasyonunda, başkent Sana'da yer alan Daylami hava üssünü vurması ve tüm sivil havalimanlarında da notam ilan edilmesi üzerine THY de bu bölgeye yaptığı tüm seferleri iptal etti.

Haberin Devamı

Türk Hava Yolları İstanbul’dan Yemen’in Başkenti Sana’ya Perşembe hariç haftada 6 gün sefer yapıyor. Dün gece saat 08.55’de İstanbul'dan Sana'ya yapılması gereken TK 838 sefer sayılı uçuş iptal oldu. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapılmadı. Ancak edinilen bilgiye göre THY’nin İstanbul Sana seferleri ikinci bir duyuruya kadar iptal edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!