Yemek yarışmasında başarılı olan öğrencilere hediye

Güncelleme Tarihi:

Yemek yarışmasında başarılı olan öğrencilere hediye
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2017 15:56

Yemek yarışmasında başarılı olan öğrencilere hediye

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, 15'inci Uluslarası İstanbul Mutfak Günleri (Gastronomi) Yemek Yarışmasında, 13 madalya alan öğrencileri tebrik etti.

15'inci Uluslarası İstanbul Mutfak Günleri Yemek Yarışmasında Sivas'ı temsil eden Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz, Sultanşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin 5 gümüş, 3 bronz olmak üzere toplam 8 madalya, Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise 2 bronz madalya kazandı. Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, müdürlük toplantı salonunda elde ettikleri başarıyla takdir toplayan okulların, öğretmen, öğrenci ve okul müdürleri ile bir araya geldi.

Yarışma ve elde edilen başarılarla ilgili bilgi veren Milli Eğitim Şube Müdürü Malik Erdoğan, İstanbul’da bu yıl 15’incisi düzenlenen uluslararası yemek yarışmasına ilk kez katılan okulların elde ettikleri başarıyla yarışmaya damga vurduklarını söyledi. Erdoğan, "Yarışmaya; ülkemiz başta olmak üzere; Almanya, İngiltere, İtalya, Güney Kıbrıs, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Romanya, Rusya, Güney Kore, Japonya, Cezayir, Mısır, Bulgaristan ve Slovakya’dan 400' ü yabancı olmak üzere toplam 2 bin yarışmacı aşçı katıldı. Katılımcıların 70 kategoride hünerlerini sergilediği yarışmaya ilimizi temsilen katılan okullarımız toplamda 13 madalya ile yarışmayı tamamladılar" dedi.

Elde edilen başarıdan dolayı, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencileri tebrik eden Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy ise bir süre öğrencilerle sohbet ederek, başarı elde edilen menüler hakkında bilgi aldı. Altınsoy, "Sizleri başarılarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Çok sayıda ülkenin katılımı ile gerçekleştirilen uluslararası düzeydeki bir yarışmada hünerlerinizi sergileyerek ilimizin adını duyurdunuz ve bizleri gururlandırdınız. Bu sizlerin gelecekte de çok başarılı işlere imza atacağınızı gösteriyor. Ben sizlerin bundan sonraki süreçte de katılacağınız yarışmalarda en iyi dereceleri elde edeceğinize inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Altınsoy, daha sonra öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!