Yemek yaptı, kitap imzaladı

Güncelleme Tarihi:

Yemek yaptı, kitap imzaladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2018 11:34

Yemek yaptı, kitap imzaladı

Haberin Devamı

TELEVİZYONCU, gazeteci ve yazar Meriç Köyatası, yolları Karşıyaka Lisesi'nden geçen, yaşları 45'in üstünde olan Karşıyakalı bir grup tarafından oluşturulan Dem Akademisi'nin konuğu oldu. Atakent'te bir araya geldiği Dem Akademisi üyelerine yemek yapan Köyatası, 'Denizde Yaşamak' adlı kitabını imzaladı.

Akademisyen, gazeteci, doktor, mühendis, işadamı, sanatçı, sporcu, avukat, öğretmenlerden oluşan ve yılda 3- 4 kez bir araya gelen Dem Akadamisi'nin konuğu olan Meriç Köyatası, kendi buharında pişen Sadun Boro usulü ahtapotu, enginar yatağında fleto levrek ızgara ve Köyatası usulü sübyeli, ahtapotlu ve karidesli pilavını Dem Akademisi üyelerine sundu. Köyatası, yeni başlayanlar için tekne yaşamının sırlarını anlattığı ve genişletilerek 3'ncü baskısı yapılan 'Denizde Yaşamak' adlı kitabını da imzaladı.

Dem Akademi'nde grubun başkanı için daha önce 'rektör' olarak belirlenen temsili unvan 'hünkar' olarak değiştirildi. Ardından seçim yapıldı. Katılımcı sayısının 160 kişi olduğu seçimde sandıktan 272 oy çıktı. 271 oy geçersiz sayıldı ve geçerli 1 oyla Mustafa Karluk temsili 'hünkar' seçildi. Meriç Köyatası'na da temsili olarak 'kaptanı deryalık' verildi. Karluk, başında kavuğu, elinde kılıcı ile Dem Akademisi'ne hitap etti.

Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!