Ege Haberleri

EGE

    Yemek pişirip salyangoz üret

    Mete Tamer OMUR
    21 Şubat 2011 - 00:00Son Güncelleme : 20 Şubat 2011 - 21:22

    Türkiye’de yavaş şehrin başkenti unvanına sahip ilk ilçe Seferihisar’daki 60 kadın, ‘cittaslow’un amblemi olan salyangozu sera ortamında üretip ihraç etmek için bir araya geldi.

    YÖRESEL YİYECEKLER

    Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer öncülüğünde Hıdırlı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ni kuran kadınlar, gerekli sermayeyi sağlamak için yöresel yemeklerin sunulduğu ‘Sefertası Lokantası’nı açtı.

    ÇİFTLİK KURULACAK

    Kooperatif Başkanı Soyer, yaptıkları mandalina reçeli ve marmelatın satışından elde edilecek gelirle, ilçede doğal ortamında bulunan salyangozların ihracatına yönelik çiftlikler kurmayı planladıklarını söyledi.

    HOLLANDALI DANIŞMAN

    Salyangozun sera ortamında üretilebilmesi için paraya ihtiyaçları olduğunu, ancak bu alanda bir teşvik bulunmadığını belirtti, “Yalova’da Hollandalı bir salyangoz üreticisine ulaştık. Onunla çalışmalara başlayacağız” dedi.

    Sefertası lezzeti

    Sefertası Lokantası’nda ‘Seferihisar mantısı’, ‘ekmek dolması’, ‘lok lok’, ‘samsades’, ‘oklavadan sıyırma’ gibi lezzetler bulunuyor. Eve servis ise sefertaslarıyla yapılıyor.

    İhraç edilecek

    Soyer, salyangozun gıda olarak tüketiminin yanında ilaç ve son 10 yıldır da kozmetik sektöründe kullanıldığını belirtti, “Ayrıca salgısı kurutularak akciğer veremine iyi gelen helisin imal ediliyor” bilgisini verdi.

    Etiketler:
    

      EN ÇOK OKUNANLAR

        Sayfa Başı