Yemek cenneti Şişli

Şişli’deki Doğan Kitap’a her gidişimde, kızlarla birlikte bir öğle yemeği yeme faslımız olur. Bana bir gurme gözüyle baktıkları için hep farklı farklı lokantalara gideriz.

Kırık Tabak’ta alinazik, Erenoğlu’nda brokoli çorbası, ıspanak kavurması, Beyaz’da balık ızgara, Padişah Sofrası’nda piliç kızartma, Doğu Karadeniz Pidecisi’nde pide, Konak Büfe’de döner derken, bir de baktım ki Şişli tam bir yemek cenneti olmuş. Üstelik her keseye, her damak tadına uygun farklı pek çok seçenek var.
Köfte yemek mi istediniz, biraz pahalı da olsa Köfteci Ramiz var. Ama ev köftesi yapan Rezene bizim evi bile aratmayacak kadar güzel köfteler yapıyor. Yine evdeki kadar lezzetli zeytinyağlı ve sebze yemekleri yapan Lezzet favorilerim arasında. Zeytinyağlı enginarları, lezzeti, rengi ve sunumuyla benden tam puan aldı.
Bazen, gece geç saatlere kadar çalışınca, Rezene’nin patatesli, kaşarlı gözlemesini getirtiyoruz. Şimdi bir de kadınların işlettiği Hanımeli’yle Şişli Etfal Hastanesi yanında bulunan Şeker’e gidip tavuk döner yiyeceğiz.
Yolunuz Şişli’ye düşerse, etrafınıza dikkatlice bakın. Eminim siz de bu kadar çok yemek seçeneği olmasına şaşıracaksınız. Meğer Şişli gastronomi merkezi haline gelmiş de ben fark edememişim.

PEKMEZLİ TAHİNLİ KEK

MALZEMELER
* 3 adet yumurta
* 2 su bardağı tozşeker
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 su bardağı sıvıyağ
* 4 yemek kaşığı tahin
* 4 yemek kaşığı pekmez
* 1 paket kabartma tozu
* Varsa 2 çay kaşığı toz zencefil (veya taze rendelenmiş zencefil)
* 1 paket vanilya
* 2 çay kaşığı tarçın
* Yaklaşık 2,5 su bardağı un

YAPILIŞI
Oda sıcaklığında beklemiş yumurtaları derin bir kabın içine kırıp şekeri ilave edin. Mikserin yüksek devriyle 3-4 dakika beyazlaşıncaya dek çırpın.
Yoğurt ve sıvıyağı katıp 1-2 dakika daha çırpın. Tahin, pekmez, varsa zencefil, vanilya, tarçın, kabartma tozunu katıp bu sefer kaşıkla yada tel çırpıcıyla iyice karıştırın. En son azar azar unu ilave edip karıştırmaya devam edin.
Bu arada orta boy uzun ya da yuvarlak bir kek kalıbını yağlayın. Hazırladığınız kek harcını içine boşaltın. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Keki sıcak fırında 40-45 dakika pişirin.
İsterseniz üzerine tahin pekmez gezdirerek servise sunun.
Yazarın Tüm Yazıları