Yelkenli bile kullanmayı hayal edemezken milli takıma çağrıldım

Güncelleme Tarihi:

Yelkenli bile kullanmayı hayal edemezken milli takıma çağrıldım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2012 15:00

Marmaris'te yaklaşık 4 ay önce yelken sporuna başlayan Hüseyin Akbulut, gösterdiği başarı sayesinde Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Mersin'de düzenlenecek Paralimpik Yelkenci Eğitim ve Gelişim Kampı'na davet edildi.

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'yi yelken branşında temsil edecek sporcuları yetiştirmek amacıyla Marmaris'te haziran ayında hayata geçirilen “Paralimpik Yelken Projesi”ne katılan Hüseyin Akbulut, gösterdiği performansla dikkatleri çekti.

Marmaris Toplum Sağlığı Merkezi'nde görev yapan ve kolundan engelli olan 22 yaşındaki Akbulut, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu'nun 2012 yılı faaliyet programında yer alan ve 1-7 Ekim tarihlerinde Mersin'de gerçekleştirilecek Paralimpik Yelkenci Eğitim ve Gelişim Kampı'na çağrıldı.

Kendisine gösterilen güven için teşekkür eden Akbulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, “4 ay öncesine kadar yelkenli bir tekneyi kullanmayı hayal bile edemezken, bugün ülkemi 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda temsil edecek sporcu adaylarından birisiyim. Bu kampta paralimpik sporcular için dizayn edilen tekneyi ilk defa kullanacağım. Marmaris'te diğer paralimpik branşlarında olduğu gibi kısıtlı imkanlarla ve türlü zorluklara rağmen antrenman yapmaya çalışıyorum. Ancak olimpik tekne olan 'Laser Standart' teknesiyle antrenman yapıyorum” dedi.

Rio Paralimpik Oyunları'nda yer almak ve paralimpik yelken branşında Türkiye'yi temsil eden ilk sporcu olmak istediğini ifade eden Akbulut, “Yelken sporu özel bir branş. Yeteneğin yanında birçok faktörün bir araya gelmesi gerekiyor. Bu konuda çok avantajlı olduğuma inanıyorum” diye konuştu.

Marmaris'te iklim şartlarının 12 ay süresince yelken sporu için ideal olduğunu anlatan Akbulut, hazırlık döneminde 2012 Londra Olimpiyatları'nda yelken branşında Türkiye'yi temsil eden Çağla Dönertaş'ı da çalıştıran antrenör ve milli sporcu Volkan Hatunoğlu ile çalıştığını kaydetti. 4 aylık antrenman programının ardından kampa davet edilmenin heyecanını yaşadığını dile getiren Akbulut, “Paralimpik Yelken Projesi”nde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Bu arada, Mersin'de yapılacak kampa 4 ilden 22 engelli yelken sporcusunun davet edildiği öğrenildi. Kampta başarılı olan sporcuların verilecek olimpiyat kotası kadar oyunlarda Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanacağı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!