Yeliz’le ömürboyu

Güncelleme Tarihi:

Yeliz’le ömürboyu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2004 01:45

Amerikan Bassketbol Ligi NBA’deki gururumuz Mehmet Okur, dün hem yeni takımı Utah Jazz’la anlaştı, hem de nişanlısı Yeliz Çalışkan ile evlendi.

AMERİKAN Profesyonel Basketbol Ligi’nde (NBA) Detroit Pistons ile şampiyonluk yaşayan milli basketbolcu Mehmet Okur, dün çifte mutluluk yaşadı. Nişanlısı Yeliz Çalışkan ile İstanbul’da evlenen ‘Memo’ NBA’in köklü kulüplerinden Utah Jazz ile de 6 yıl için 50 milyon dolar karşılığında anlaştı. Swissotel’deki düğünde Mehmet-Yeliz Okur çiftinin nikahını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıydı. Nikah şahitliklerini ise Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve sinema sanatçısı Kadir İnanır yaptı. Bakan Şahin, ‘İnanıyorum ki burada olmayan milyonlarca insan da bu nikahın şahididir. Mehmet, Türk bas

ketbolunda artık bir simge oldu. Hem milli takımdaki başarıları, hem de ABD’de Türkiye’yi başarıyla temsil etmesi hepimizi gururlandırdı. İnanıyorum ki Yeliz de ABD’de Türk kadınını en iyi şekilde temsil edecektir’ dedi.

CÜZDAN GELİNE

Bakan Şahin, evlilik cüzdanını kime vereceği konusunda ise ‘2002 yılına kadar aslında bu konu düşünülmezdi. Ama 2002’de erkeğin aile reisi olmaktan çıkmasıyla bu konu da gündeme geldi. Ben bu cüzdanı en iyi şekilde saklayacağına ve gerektiğinde göstereceğine inandığım Yeliz’e verilmesini istiyorum. Cüzdanı vermek üzerede Türk sinemasının ünlü üstadı Kadir İnanır’a teslim ediyorum’ diye konuştu. Bakan Şahin daha sonra evlilik cüzdanını İnanır’a, İnanır da Yeliz’e verdi.

Yaklaşık olarak 500 davetlinin katıldığı düğünde, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Dünya Güzeli Azra Akın, sevgilisi Kıvanç Tatlıtuğ, Fenerbahçe Basketbol Takımı Antrenörü Aydın Örs, milli basketbolcu İbrahim Kutluay ile sevgilisi Demet Şener, Milli Takımlar Menajeri Doğan Hakyemez, Ayten Gökçer, eski Devlet Bakanı Fikret Ünlü, Tatyana, Neslihan Silsüpür, Zeki Zorlu, Harun-Gergana Erdener, Seren Fosforoğlu, Çetin-Çiğdem Yılmaz, çok sayıda manken ve oyuncu geceye katıldı.

BAŞBAKAN GELEMEDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan adına düğüne çelenk gönderildi. Başbakan Erdoğan, çifte gönderdiği mesajda, ‘Düğününüze çok gelmek isterdim. Ancak şu anda Bulgaristan’dayım. Size mutluluklar dilerim’ dedi. Nikah töreninin ardından ışık ve havai fişek gösterisi yapılıp, havaya yüzlerce balon bırakıldı. Tören daha sonra basın mensuplarına kapatıldı. Mehmet-Yeliz Okur çiftinin balaylarını Fethiye’de Beach Club’ta geçirecekleri öğrenildi. Okur çifti alkışlar arasında gelirken, basın mensuplarının aşırı ilgisi nedeniyle izdiham yaşandı.

Utah’la 50 milyon dolara 6 yıl

DETROIT Pistons ile NBA Şampiyonluğu sevinci yaşayan Mehmet Okur’un Utah Jazz ile kesin olarak anlaştığı açıklandı. Milli basketbolcumuzun ABD’li menajeri Mark Fletcher, anlaşmanın kesinleştiğini belirterek, ‘Mehmet çok büyük bir transfer yaptı. Kendisi için en akıllıca tercihi yaparak, Utah Jazz’la anlaştı. Detroit’te kalsaydı, forma giyme şansı az olacaktı. Çünkü Rasheed Wallace’ın önümüzdeki sezon da Detroit’te kalması kesinleşti’ dedi. Fletcher, Mehmet Okur’un Utah Jazz’dan 6 yıl için 50 milyon dolar (yaklaşık 72 trilyon TL) alacağını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!