Yekta Saraç, ‘özel öğrenci komisyon’ toplantısında

Güncelleme Tarihi:

Yekta Saraç, ‘özel öğrenci komisyon’ toplantısında
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2015 10:23

YÖK Özel Öğrenci Koordinasyon Komisyonu toplantısı, Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN) düzenlendi. Toplantıya YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç ile birlikte çok sayıda rektör de katıldı.

Haberin Devamı

GAÜN Senato Salonu'nda düzenlenen Yüksek Öğretim Kurulu Özel Öğrenci Koordinasyon Komisyonu toplantısı öncesi Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, İntörn Eğitim Modeli ile Toplumsal Duyarlılık Projeleri Uygulaması başta olmak üzere Gaziantep Üniversitesi'nin diğer üniversitelere örnek olan projeleriyle ilgili bir sunum yaptı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, GAÜN'ün Türk Yüksek Öğretim Eğitim Sistemi'nin en güzide üniversitelerinden birisi olduğunu belirterek, "GAÜN hem bilim hayatına katkısı dolayısıyla, hem de Türkiye'nin tarihi sorumluluğunu ifa etmede büyük bir misyon üstlendi" dedi.

Gaziantep Üniversitesi'nin Türk Yüksek Öğretim Sistemi'nin en güzide üniversitelerinden birisi olduğunu vurgulan YÖK Başkanı Saraç, şunları söyledi:
"Gaziantep Üniversitesi Türkiye'nin tarihi sorumluluğunu ifa etmede büyük bir misyon üstlendi. GAÜN bir yandan bilim hayatına katkısıyla çok önemli görevler üstlenirken, diğer yandan da tarihi sorumluluğunu ifa etmede büyük bir misyon üstlendi. Bu hususta da tebriğe şayan bir üniversite olarak görüyoruz kendilerini. Bugünkü toplantımız da Gaziantep Üniversitesi'nin koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek ve bu bağlamda yapılan toplantı için buraya geldik. Hem Rektörümüzü, hem üniversite çalışanlarını, hem de bu üniversitede okuyan öğrencilerimizi tebrik ediyorum."

YÖK Başkanı Saraç, Gaziantep Üniversitesi'nde uygulanan başta İntörn Eğitim Modeli ve Toplumsal Duyarlılık Projeleri Uygulaması olmak üzere bazı önemli projelerde elde edilen başarılarla ilgili bir soruya "Bu üniversitemizdeki iyi uygulamaları bizim Türk Yüksek Öğretim Sistemi'nde daha yaygınlaştırmamız gereken uygulamalar olarak görüyoruz. Ankara'da arkadaşlarımızla değerlendireceğimiz hususlardan birisi de, Gaziantep Üniversitesi'nin bu uygulamaları olacak" diye cevap verdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın başkanlığında gerçekleşen Yüksek Öğretim Kurulu Özel Öğrenci Koordinasyon Komisyonu Toplantısına, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Mustafa Kemal Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Güvenç, Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Harran Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ercan Yeni ve YÖK Danışmanı Prof. Dr. Fatih Tığlı'nın katılımıyla gerçekleşti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!