Yeğenini kaçıran amca ve iki suç ortağı tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Yeğenini kaçıran amca ve iki suç ortağı tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2016 21:10

Yeğenini kaçıran amca ve iki suç ortağı tutuklandı

Haberin Devamı

Ali AKSOYER / İstanbul, (DHA) - İstanbul Sultangazi'de amcası tarafından "Sana bisiklet alacağım" vaadiyle kaçırılarak 25 bin lira fidye istenen Suriyeli A.B. polis tarafından kurtarıldı. Gözaltına alınan amca Safvan B. ve iki suç ortağı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Fidyeci amcanın vaat ettiği bisikleti A.B.'ye kendisini kurtaran polisler aldı.

Ailesi ile birlikte Suriye'den İstanbul'a gelen ve burada yaşamaya başlayan 4 yaşındaki A.B. geçtiğimiz perşembe günü kayboldu. Aile çocuğu ararken, evi telefonla arayan bir kişi çocuklarının hayatı karşılığında 25 bin lira fidye istedi. Bunun üzerine baba Ahmet B. polisi ayarak yardım istedi.

Yapılan inceleme sonucu 4 yaşındaki çocuğun son olarak amcasıyla birlikte sokakta dolaştığı tespit edildi. Bunun üzerine amca Safvan B. ve Muhammet R. Operasyonla yakalandı. Amcanın gösterdiği bir gecekonduya baskın yapan polis kaçırılan A.B.'yi kurtardı. Bu sırada evde çocuğu bekleyen Mustafa M.'de yakalandı. Suçunu itiraf eden amca Safvan B. parasız kaldığı için yeğenini kaçırdığını söyledi.

FİDYECİ AMCANIN VAAD ETTİĞİ BİSİKLETİ POLİSLER ALDI

Kurtarılan A.B. ailesine teslim edilirken fidyeci amcanın satın almayı vaat ettiği bisikleti, minik çocuğu kurtaran Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği Rehine Kurtarma ve Müzakere Timi polisleri kendi aralarında topladıkları paralarla satın alarak hediye etti.

Poliste işlemleri tamamlanan 3 şüpheli sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!