Yedinci Transanatolıa macerası için geri sayım başladı

Güncelleme Tarihi:

Yedinci Transanatolıa macerası için geri sayım başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2017 12:54

Yedinci Transanatolıa macerası için geri sayım başladı

Haberin Devamı

HER yıl Ağustos ayının son haftası düzenlenen Transanatolia Rally Raid'de bu yıl İZFAŞ'ın ev sahipliğiyle İzmir'de başlayacak. Macera Batı Toroslar üzerinden yedi günde toplam 2,850 km yol katederek ilerleyecek ve ilk kez farklı bir noktada, Samsun'da sona erecek.

Bu sene yedinci defa düzenlenen Transanatolia, ülkenin unutulmaya yüz tutmuş bir çok bölgesini ziyaret eden parkuruyla, katılımcılarına tarih ve doğayı yarışarak keşfetme imkanı sağlarken, yerli ve yabancı yarış pilotlarına da bol çekişmeli bir mücadele sunacak. Motosiklet, 4x4 araba, ATV ve Kamyon kategorilerindeki araçların katılımı ile gerçeklecek olan rally raid'de bu yıl İtalya, Fransa, Portekiz, İspanya, Hollanda, Yunanistan, Yeni Zelanda, Arjantin, Azerbeycan ve Kıbrıs' dan katılımcılar bekleniyor. Organizasyonu, yerli ve yabancı bir çok basın mensubu yakından takip edecek.

19 Ağustos 2017 Cumartesi günü KültürPark'da başlayacak olan mücadele, Türkiye'nin Alpleri olarak anılan Batı Toros sıradağları üzerinden ilerleyerek, Denizli, Antalya, Konya-Karapınar, Niğde-Aladağ'ın ardından rotasını kuzeye çevirip Kapadokya, Tokat-Gümünek'den sonra Samsun' da sona erecek. Mücadeleye Transanatolia Rally Raid, İzfaş, Fuar İzmir, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Sportoto, BF Goodrich, Hytera, KTM, Globe Scout ve Red Bull destek verecek. Organizasyon 26 Ağustos'ta sona erecek.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

====KUTU====

RALLY RAID: 3-15 gün arasında değişen süreler içerisinde,1.500-10.000 km uzunluğunda off-road parkurlarda gerçekleştirilen, ralli motosiklet, arazi araçları, ATV ve buggy'lerin birlikte yarıştığı rallilerdir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!