Yedi çakradan yola çıkarak hazırladığı tasarımları tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Yedi çakradan yola çıkarak hazırladığı tasarımları tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2017 10:45

Yedi çakradan yola çıkarak hazırladığı tasarımları tanıttı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde moda tasarımcısı Ayşe Gedikoğlu, tasarımlarını '7 Ses 7 Renk' adını verdiği defileyle beğeniye sundu.

Gedikoğlu'nun doğu dünya görüşünü ve birikimini yansıttığı tasarımlarının sergilendiği defile büyük ilgi gördü.

Bodrum'da yaşayan moda tasarımcısı Ayşe Gedikoğlu, bir yılda hazırladığı çalışmalarını '7 Ses 7 Renk' isimli beşinci kişisel defilesi ile Yakaköy Mahallesi'ndeki Dibeklihan Sanat ve Kültür Köyü'ndeki Handa Restoran terasında beğeniye sundu. Yaklaşık 200 kişinin izlediği defilede Gedikoğlu'nun sanatsal, el yapımı, otantik ve özgün tasarımlarına yer verildi. Kolleksiyonunda her parçayı el emeği göz nuru olarak nitelendiren Ayşe Gedikoğlu, kullandığı özel dokumalar, yöresel kumaşlar için özel olarak üretilmiş el dantelleri, kaneviçeler ve iğne oyalarına ilave olarak bu sezon Özbek nakışları,Efe oyaları , aplikelerle  oluşturduğu modernize edilmiş kaftan modelleriyle büyük ilgi gördü.  Kıyafetleri mankenler Elif Olgaç, Özlem Ersoy, Funda Öncü, Belgin Güven, Nilgün Akınel, Zehra Yaşar, Oya İnci, Oya Germen, Cansın Türkdoğan, Nergis Oğuz ve Selda Can sundu.

Defilenin açılışında konuşan Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü Halkla İlişkiler Sorumlusu Şafak Yaşar, "Özgün tasarımlarını otantik iğne oyaları, kaneviçeler ile bezemesi dolayısı ile geleneksel türk el sanatlarını günümüzde üretilen kumaşlar ve ikat ya da el dokumaları ile birleştirmesi Gedikoğlu' nun özgün stilini ortaya koyuyor. Geleneksel kaftan modellerinden esinlenerek hazırladığı yaz kreasyonlarında yazı serin tutan kumaş ve modelleri seçmesi Ayşe Hanım imzası olarak tanınıyor. Zaman zaman tasarımlarında efe oyaları, tığ işi, çiçek ve meyve oyalarını kullanması da kendi karakteristik özelliğini yansıtıyor. 7 çakradan yola çıkılarak hazırlanan '7 Ses 7 Renk' defilesi Mercan Dede'nin özel müziği ile gözlere ve gönüllere hitap edecek.  Herkese iyi seyirler" dedi.

Hülya ELTEŞ / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!