Yedi aylık ihracat 14 milyar dolar

Güncelleme Tarihi:

Yedi aylık ihracat 14 milyar dolar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), temmuz ayı ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 oranında artış göstererek, 1 milyar 928 milyon dolardan 2 milyar 254.5 milyon dolara çıktığını bildirdi.

TİM Başkanı Okan Oğuz, yaptığı yazılı açıklamada, Temmuz ayında hazırgiyim ve konfeksiyon ihracatındaki aylık artışın yüzde 22 olarak gerçekleştiğini belirterek, demir ve demir dışı metallerin ihracatında yüzde 15, tekstil ve hammaddeleri ihracatında da yüzde 36 oranında artış kaydedildiğini belirtti.

Oğuz, Temmuz ayında öteki sektörlerin ihracatında da yüzde 4-49 arasında değişen oranlarda artış olduğunu, otomotiv ve yan sanayi, canlı hayvan ve su ürünleri ile zeytin ve zeytinyağı ihracatında ise bir önceki yılın aynı ayına göre düşüş yaşandığını kaydetti.

Oğuz, yılın ilk yedi aylık dönemindeki toplam ihracatın bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15 oranında artarak 12 milyar 880.5 milyon dolardan 14 milyar 855.4 milyon dolara yükseldiğini bildirdi.

Temmuz ayı itibariyle 12 aylık toplam ihracatın, bir önceki döneme göre yüzde 11 artışla 25 milyar 642.8 milyon dolara yükseldiğini ifade eden TİM Başkanı Okan Oğuz, ‘‘İhracatta devam eden artış trendi, 27 milyar dolarlık yıllık hedefe ulaşılacağına işaret ediyor’’ dedi.

Hükümetin, ihracata yönelik olarak açıkladığı destek programının uygulamaya geçmesi halinde ihracatta yüzde 25'lere varan artış oranlarına ulaşılacağını ifade eden Oğuz, ‘‘Makro istikrarın tesisine yönelik olumlu hava, önümüdeki aylarda ihracatın artışına tahmin edilenden çok daha ciddi katkıda bulunacaktır’’ görüşüne yer verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!