YEDAM Antalya Şubesi açıldı

Güncelleme Tarihi:

YEDAM Antalya Şubesi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2018 16:46

YEDAM Antalya Şubesi açıldı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla hayata geçirilen Yeşilay Danışma Merkezi (YEDAM) Antalya Şubesi, hizmete girdi.

Alkol ve madde bağımlılarına sosyal ve psikolojik destek verecek olan YEDAM'ın 8'inci şubesi Antalya'da açıldı. Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Başsavcı Ramazan Solmaz, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Yeşilay Genel Başkanı Mücahit Öztürk, Sağlık İl Müdürü Ünal Hülür katıldı. Açılışta konuşan Başkan Menderes Türel, alkol ve madde bağımlılığının giderek büyüyen bir sorun olduğuna dikkat çekti. Diğer illerde olduğu gibi Antalya'da da madde bağımlılarının bulunduğunu belirten Türel, “Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile bağımlılıkla mücadeleye yönelik yaptığımız protokol kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak bu binanın tadilat ve tefrişatını gerçekleştirdik. Bundan onur duyuyoruz" diye konuştu.

ENÇ VE TÜTÜNCÜ'YE TEŞEKKÜR

Merkezin personel ihtiyacı kapsamında 1 sosyolog, 2 klinik psikolog, 1 halkla ilişkiler görevlisi ile güvenlik ve hizmetli talebinin de Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanacağını ifade eden Türel, merkez binasının da Kepez Belediyesi tarafından verildiğini belirterek, Başkan Hakan Tütüncü'ye teşekkür etti. Başkan Türel, Türkiye Büyük Millet Meclisi Bağımlılıkla Mücadele Araştırma Komisyonu sözcüsü Antalya Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç'in de bu merkezin kurulmasına çok önemli katkıları olduğunun altını çizerek emeği geçenlere teşekkür etti.

'EN BÜYÜK DESTEKÇİM EŞİM'

Madde bağımlılığıyla mücadele konusunda en büyük destekçisinin eşi Ebru Türel olduğunu söyleyen Başkan Türel, “Madde bağımlılarının tedavisi, en önemlisi de topluma kazandırılması noktasında inanın kendisi benden daha büyük bir gayret ve çaba içerisinde. Her şeyden önce bir anne olarak bu konuda duyarlılığı yüksek seviyede" diyerek, eşine çabaları için teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!