YDS sonuçları bugün açıklanacak mı? ÖSYM'den sonuç açıklaması

Güncelleme Tarihi:

YDS sonuçları bugün açıklanacak mı ÖSYMden sonuç açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 11:06

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuçlarının açıklanacağı tarih büyük bir merakla beklenirken ÖSYM'den açıklama geldi. Adaylar, 2 Nisan 2017'de yapılan YDS sonuçlarına online sistem üzerinden ulaşabilecek. Sınav takvimine göre yılda iki kez gerçekleştirilen sınavın ilkbahar sonuçları bu ay içerisinde açıklanması bekleniyor. Peki, YDS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

YDS sonuçları için bekleyiş sürerken ÖSYM’nin duyurusu heyecanlandırdı. Yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) sonuç tarihi ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden duyuruldu. İlkbahar ve Sonbahar Dönemi olmak üzere senede iki defa gerçekleştirilen YDS’nin ilkbahar dönemi sonuçları bu ay içerisinde açıklanacak.

YDS sonuçları her zaman olduğu gibi ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi üzerinden duyurulacak. Adaylar, T.C. Kimlik Numaraları ve aday işlemleri şifreleri ile birlikte aldıkları puanı öğrenebilecek. Online erişim haricinde adaylara herhangi bir bildirim yapılmayacak. Peki, 2017 YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM daha önce belirlediği takvim ile birlikte 2017 YDS Sonuçları'nın açıklanma tarihini duyurmuştu. Buna göre 2 Nisan 2017'de yapılan YDS İlkbahar Dönemi Sonuçları 20 Nisan 2017 tarihinde YDS'ye girenlerin erişimine açılacak.

Haberin Devamı

YDS PUANI NERELERDE KULLANILIR?

ÖSYM yabancı dil tazminatı almak isteyen kamu personelinin yabancı dil bilgisi seviyesini belirlemek için artık YDS adı altında tek bir sınav yapıyor. O nedenle YDS, yüksek lisans ve doktora yapacaklar, dil tazminatı alacaklar, yabancı dil seviyesini belgelemek isteyenler gibi çok büyük bir kitleyi ilgilendiriyor.

YDS puanları ve seviyeleri

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,90 - 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi

YDS SINAVI NEDİR, KAPSAMI NEDİR?

Almanca, Arapça, Bulgarca, Farsça, Fransızca, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Rusça ve Yunancadan yapılacak sınavlarda çoktan seçmeli 80 sorudan oluşan testler kullanılır. Bu diller için sınavda sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunmaktadır. Diğer dillerde sınav yabancı dilden Türkçeye ve Türkçeden yabancı dile çeviri şeklinde yapılır. Türkçeye ve yabancı dile çevirilerde her biri için yaklaşık 200 sözcükten oluşan metinlerden yararlanılır. İngilizce sınavında kullanılan kaynaklar ABD, İngiltere ve Kanada gibi İngilizce konuşulan ülkelere aittir. Bu sınavda İngiliz İngilizcesine ait dil alışkanlıkları izlenmekle birlikte Amerikan İngilizcesi kullanımının daha yaygın olduğu durumlarda adaylara bir dezavantaj oluşturmaması için yaygın olan kullanım tercih edilmektedir. Sınavlarda sözlük ve sözlük görevi yapan yardımcı araçlar kullanılamaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!