YDS 2016 sınav sonuçları açıklandı! ÖSYM sorgulama

Güncelleme Tarihi:

YDS 2016 sınav sonuçları açıklandı ÖSYM sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2016 12:05

27 Mart tarihinde ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonuçlarının az önce açıklandı. YDS sonuçlarını sorgulamak isteyen adaylar ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemine girerek YDS sonuçlarını sorgulayabilirler. İşte ayrıntılar..

Haberin Devamı

YDS sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi.. Bugün açıklanması beklenen YDS sonuçları ÖSYM'nin sonuç açıklama sisteminde az önce yayınlandı. YDS sonuçlarını öğrenmek için haberimizde yer alan linke tıklayabilirsiniz.

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavların cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.

Sınavdan sonra yapılan analizlerde bir testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından “geçersiz” sayıldığı takdirde, ilgili testte yer alan sorulardan herhangi birini işaretleyen tüm adayların bu soruyu doğru cevapladığı kabul edilecektir.

Haberin Devamı

Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanacaktır.
14 Test hazırlanmayan dillerde çeviriler ÖSYM'de kurulacak olan jüriler tarafından değerlendirilir. Bu değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılır.

Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,
90 – 100 arasındaki puanlar (A) seviyesi,
80 - 89 arasındaki puanlar (B) seviyesi,
70 - 79 arasındaki puanlar (C) seviyesi,
60 - 69 arasındaki puanlar (D) seviyesi,
50 - 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi
olarak kabul edilir. Bu seviyelerden hangilerine ne miktarda tazminat ödeneceği ilgili mevzuata göre tespit edilecektir.

YDS SONUÇLARI AÇIKLANDI

Adaylar sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaralarını ve şifrelerini kullanarak ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir.
İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri/duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. İlgili kamu kurum ve kuruluşları adaylara ait sonuç bilgilerini, Merkezimize resmi olarak başvurdukları takdirde web servis üzerinden alabilirler.
ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

 

YDS SONUÇLARINI SORGULAMA EKRANI

 

Haberin Devamı

YDS SONUÇLARI İNTERNET ÜZERİNDEN ÖĞRENİLECEK

27 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilen Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (2016-YDS İlkbahar Dönemi) ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup Fransızca Testi Temel Soru Kitapçığındaki 8. sorunun iptal edilmesine, Bulgarca Testi Temel Soru Kitapçığındaki 7. sorunun “C” olarak girilmiş cevabının “E” olarak ve 23. sorunun “C” olarak girilmiş cevabının “D” olarak değiştirilmesinekarar verilmiştir. 2016-YDS (İlkbahar Dönemi) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Sınav sonuçları, 14 Nisan 2016 tarihinde saat 12:00’den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden açıklanacaktır. Adaylar, sınav sonuçlarını yukarıda belirtilen İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!