ÖSYM, YDS sonuçları açıklamasını ne zaman yapacak?

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM, YDS sonuçları açıklamasını ne zaman yapacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2017 12:14

YDS sonuçları için adayların sorgulama işlemleri devam ediyor. Yabancı dil bilgilerinin tasdik edildiği 2017 YDS, sonuçları ile araştırma konusu oldu. Peki, Türkiye genelinde on binlerce kişinin yabancı dil konusunda resmi bir belge elde etmek için katılım sağladığı YDS, sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, adayların merak ettiği sonuçlar hakkında ÖSYM tarafından elde edilen gayri resmi bilgiler

Haberin Devamı

YDS ne zaman açıklanacak sorusu, sınava katılım sağlayan adaylar tarafından araştırılmaya devam ediyor. 2 Nisan tarihinde yurt genelinde gerçekleştirilen YDS sınavı, sonuçları ile merak konusu oldu. Yabancı dil konusunda bildiklerini teyit ettirmek isteyen yüz binlerce aday, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen bu sınava katılım gösterdi. Peki adayların merakla beklediği YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, detaylı bilgiler

YDS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM’nin belirttiği çalışma takvimine göre YDS sonuçları 20 Nisan 2017 tarihinde açıklanacak. YDS sonuçları öncesinde YDS soru ve cevapları Aday İşlemleri Sistemi üzerindne görüntülenebilecek.

YDS TEMEL SORU KİTAPÇIKLARI ERİŞİME AÇILDI

ÖSYM tarafından 2 Nisan'da yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı YDS (İlkbahar Dönemi) temel soru kitapçıkları, merkezin Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden erişime açıldı.

Haberin Devamı

ÖSYM'nin internet sitesinden, 2017-YDS İlkbahar Dönemi temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarının yayımlanmasına ilişkin duyuru yapıldı. 
Buna göre, 2 Nisan'da uygulanan 2017-YDS (İlkbahar Dönemi) temel soru kitapçıkları, adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM'nin AİS üzerinden erişime açıldı. Adaylar, 10 gün süreyle ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebilecek.

Öte yandan, 2017-YDS İlkbahar Dönemi temel soru kitapçıkları ile cevap anahtarının yüzde 10'u ise ÖSYM'nin internet sitesinden incelenebilecek. 
2017-YDS İlkbahar Dönemi soruları, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olacak ve telif hakları ÖSYM'ye ait olacak. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamayacak, dağıtılamayacak ve yayınlanamayacak.

BİRÇOK KİŞİ SINAVA GİRİŞ YAPAMADI 

Geçtiğimiz günlerde birçok aday YGS sınavına bir dakikayla geç kalmış ve sınava alınmamıştı. Ardından birçok tartışma yaşansa da YGS için herhangi bir telafi olmayacağı açıklanmıştı. Bugün gerçekleşecek olan YDS’ye girecek olanlar da saat 9:45’ten önce sınav salonunda olmak zorundaydı. Kapıların kapanış saati 9:45 olacak ve sonrasındaki dakikalarda adaylar salonlara alınmadı. 

YDS HANGİ DİLLERDE YAPILDI?

YDS İlkbahar Dönemi Sınavı, Almanca, Arapça, Bulgarca, Çince, Danimarkaca (Danish dili), Ermenice, Farsça, Fransızca, Gürcüce, Hollandaca (Dutch dili), İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Korece, Lehçe, Macarca, Portekizce, Rumence, Rusça, Sırpça, Ukraynaca (Ukraince) ve Yunanca dillerinden yapılıyor.

SINAVIN GEÇERLİ SAYILMASI NELERE BAĞLIDIR?

Bir adayın sınavının geçerli sayılarak cevaplarının değerlendirilmesi için adayın;
* Sınava, atandığı salonda girmesi,
* SINAVA GİRİŞ KODU’nu sınav kitapçığına yazdıktan ve kodladıktan sonra sınava giriş belgesini sınav görevlilerine teslim etmesi,
* Kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması,
* Cevaplarını sınav süresi içinde sınav kitapçığındaki cevap alanlarına işaretlemiş olması,
* Sınav kitapçığına T.C. Kimlik Numarasını ve Sınava Giriş Kodunu doğru olarak yazıp kodlaması,
* Sınav kitapçığına yazması, işaretlemesi, doldurması ve kodlaması gereken tüm bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması,
* Sınav sonunda sınav kitapçığını (sayfaları eksiksiz olarak) sınav görevlilerine teslim etmesi,
* Salonda sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uyması

BAKMADAN GEÇME!