Yazlık Yaylası’nda “Barış Ve Kardeşlik” Vurgusu

Güncelleme Tarihi:

Yazlık Yaylası’nda “Barış Ve Kardeşlik” Vurgusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2015 15:24

KONYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YEREL YÖNETİMLER KOORDİNASYON DAİRE BAŞKANI MUSTAFA YAZLIK ÜLKE ÜZERİNDE KÖTÜ EMELLERİ OLANLARIN YİNE HAREKETE GEÇTİĞİNİ SÖYLEDİ.

Bu yıl 21.’si düzenlenen Yazlık Yaylası Şenlikleri birlik ve beraberlik temalı skeçlerle gerçekleştirildi.
Çiftepınar Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÇİFDER) tarafından bu yıl 21.’si düzenlenen Hadim Çiftepınar Yazlık Yaylası Şenlikleri, büyük bir farkındalık oluşturarak, barış ve kardeşliğe vurgu yapıldı. Şenlikte davetlilerin beğenisine sunulan skeçler vebilgi yarışmaları ile Türkiye gündemine ilişkin önemli mesajlar verildi. Yazlık Yaylası Şenlikleri’nin bu yılki ana teması ise son günlerde tırmanışa geçen terör olayları ile dış ve iç mihrakların provokatif tutumları karşısında milletin barış ve kardeşliğe olan bağlılığıydı.
Senaryosunu Çiftepınar Köyü halkının yazdığı ve oyuncuların tamamın da yine köy halkının oluşturduğu skeçler, PKK, DAEŞ ve DHKP-C’nin acımasız saldırılarını, ABD, AB, İsrail, İngiltere ve uluslararası kamuoyunun saldırılara karşı takındığı tavrı, bölgede yaşanan acılar ile seçim sonuçlarını konu edindi. Şenlikte AK Parti Eski İl Başkanı Ahmet Sorgun ve Konya Büyükşehir Belediyesi Yerel Yönetimler Koordinasyon Daire Başkanı Mustafa Yazlık ev sahibi olarak yerlerini alırken, AK Parti Konya Milletvekilleri Abdullah Ağralı, Ziya Altunyaldız, Hacı Ahmet Özdemir, AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Erkuş ve Muhammet Baysal, Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey, Hadim Belediye Başkanı Ahmet Hadimioğlu, AK Parti ilçe Başkanı Saffet Duran, Konya Sivil Toplum Kuruluşları (STK) İcra Heyeti Başkan Vekili Muhsin Görgülügil ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu konuk olarak katıldılar.
YAZLIK: ÜLKE KAN AĞLARKEN EĞLENMEMİZ MÜMKÜN OLAMAZ
ÇİFDER adına selamlama konuşmasını yapmak üzere konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi Yerel Yönetimler Koordinasyon Daire Başkanı Mustafa Yazlık, “Büyüklerimiz bize bu güzel mirası bıraktılar. Biz de onların bıraktıkları bu mirası korumaya çalışıyoruz. Gündemin içinde yer alan konuları bugün skeçlerle anlatıyoruz. Genç kardeşlerimiz bizdeki bu heyecanı ayniyle yaşıyorlar ve gayretleriyle bize bunu gösteriyorlar. Umut ediyoruz ki onlar da bizden bu mirası devralacaklar” dedi.
Ülke üzerinde kötü emelleri olanların yine harekete geçtiğini ifade eden Yazlık, “Ne zaman ülke ayağa kalkmaya çalışsa, ne zaman ekonomik ve sosyal olarak yükselmeye başlasa, ne zaman dünyada ben de varım demeye başlasa ve ümmetin liderliğine soyunsa birileri düğmeye basıyor. Akabinde ülke içerisinde karışıklıklar çıkarmaya, nifak tohumları ekmeye başlıyorlar. İşte bugün burada, Yazlık Yaylası’nda göstermiş olduğumuz bu birlik ve beraberlik örneği, daha açık bir şekilde de gösteriyor ki dış mihrakların hedefleri asla gerçekleşmeyecek. Sadece burada değil, Türkiye’nin birçok yerinde bu tür etkinlikler yapılıyor. Tabi ki ülkemizde ve dünyada mazlumlar zulüm görürken bizim eğlenmemiz mümkün değil. Bu yüzden şenliklerimizde farkındalık oluşturmak, doğrulara dikkat çekmek ve kaygılarımızı dile getirmek amacıyla tamamı köylülerimizden oluşan bir grupla skeçler düzenliyoruz. İnşallah ilettiğimiz bu mesajlar gerekli yerlere ulaşacaktır. Bizimle aynı duyguları paylaşarak yalnız bırakmayan çok kıymetli davetlilerimize ve özellikle milletvekillerimize katılımlarından ötürü teşekkür ediyorum” diye konuştu.
SORGUN: “BİZ OLABİLMEMİZ İÇİN KARDEŞLİĞE MUHTACIZ”
Kendi memleketinde katılımcıları ağırlayan AK Parti eski İl Başkanı Ahmet Sorgun, her yıl farklı temalarla düzenlenen şenliklerin önemli bir kültürel etkinlik olduğuna işaret ederek, “Aslında adına şenlik diyoruz ama bu program için etkinlik dememiz daha uygun olur. 21.’sini düzenlemiş olduğumuz bu etkinlikte güncel siyasi konular çok güzel bir şekilde dile getirildi. Spikerinden, oyuncusuna ve senaristine kadar herkes çok büyük bir emek vererek bugünü anlamlandırdılar. 21 yıldır bu emek devam ediyor. Herkes üzerine düşen görevi yerine getiriyor. İnanın bu etkinliklerde verilen mesaj şu: Ben yok, biz varız. Biz olabilmemiz için de kardeşlik inancına muhtacız” şeklinde konuştu.
ÖZDEMİR: “MUHALEFET PARTİLERİ KOALİSYONA HAZIR DEĞİL”
Sorgun’un ardından konuşma yapan AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, 7 Haziran’da gerçekleşen genel seçimlere dikkat çekerek muhalefete yükelenerek, “8 Haziran’da da net bir biçimde ortaya çıktı ki tek başına iktidar olunamayacak. Dolayısıyla koalisyona gidilmesi gerektiği ortaya çıktı. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu büyük bir özveriyle koalisyonun kurulması için tek tek muhalif partilerin kapısını çalıyor. Fakat yine anlaşılıyor ki diğer partiler bu koalisyona hazır değiller. Başlarını avuçlarının içine almış, yahu bu millet nereden başımıza bela etti bu işi diyorlar.Öyle görünüyor ki ülkemizi gelecek günlerde yeni seçimler bekliyor” ifadelerini kullandı.
ALTUNYALDIZ: “ADI ŞENLİK OLSA DA ASLINDA BİR TOPLANTIDAYIZ”
Şenliğin anlam ve önemine değinen AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız, “Adı şenlik olsa da aslında bir toplantıdayız. Ülkemizin geçtiği bir süreç var. Biz bu anlamda şenliklerimizi de sürece uygun bir şekilde idrak etmek üzere pozisyon almış bulunuyoruz. Öncelikle tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, devletimizin ve milletimizin başı sağ olsun diyorum. Şenlikler muhabbet ortamıdır, muhasebe ortamıdır. Şenlikler bu toprakların kokusunu yeniden idrak etme yerleridir. Şenlikler, bağlı olunan coğrafyanın sevgisini, merhametini yeniden hissetmenin adıdır. Bu toprakların çocuğu olarak verilen mesajların gurur verici olduğunu düşünüyor, emeği geçen herkesi en derin muhabbetlerimle tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu.
AĞRALI: “BU COĞRAFYADA BULUNAN TEK ÖZGÜR ÜLKE TÜRKİYE”
Çözümün ancak barış ve kardeşlikten geçtiğini belirten AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı da süreci “hak ve batıl kavgası” olarak nitelendirdi. Türkiye’deki tüm unsurların tezgahlanan bu oyuna bilinçli yaklaşması gerektiğini kaydeden Ağralı, “Yaşananları sadece bir parti meselesi olarak değerlendirmek mümkün değil. Çok iyi biliyoruz ki bu coğrafyadaki tek özgür ülke Türkiye. Ülkemizin son kale olduğunun farkındayız. Bu yüzden sistematik olarak ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik faaliyetlere kalkışanlara müsaade etmemeli, kardeşliğimize sahip çıkmalıyız. Skeçlerde çok güzel bir konuya değinildi. Seçim öncesi tüm şer odakların bir araya gelerek kurdukları ittifakı çok güzel resmetti arkadaşlarımız. Beni duygulandırdı gerçekten. Ülkemizi bir kaosun içine almak istiyorlar. Ama eğer birlik ve bütünlüğümüzü korursak muvaffak olamazlar.Allah bunlara fırsat vermesin” ifadelerini kullandı.
Programa katılanlar çeşitli hediyelerle ödüllendirilirken şenlik, yöresel yemeklerin ikramıyla son buldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!