Yazın patenle kışın ATV’yle

Güncelleme Tarihi:

Yazın patenle kışın ATV’yle
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2017 15:24

İnternetten sipariş alan şirketlerin aynı gün teslimat sorununu çözmek için kolları sıvayan ‘Paket Taxi’ İstanbul’da hizmet vermeye başladı. Teslimatlarda ağırlık olarak şu anda motosikletli kuryeleri kullanan girişim kısa sürede elektrikli araçlar, bisikletler ve patenlerle de teslimat yapmaya başlayacak. Zorlu hava koşullarında ise girişim ATV’leri devreye sokuyor.

Haberin Devamı

AYNI gün teslimat, özellikle internet üzerinden sipariş alan birçok şirketin odaklandığı konuların başında geliyor. Bu konu için de girişimciler harekete geçti.

Yazın patenle kışın ATV’yle

Paket Taxi, Türkiye’deki örneklerinin başında geliyor.

Raşit Emir Süer, Serkan Can, Deniz Demir, Sezai Bilge ve Özkan Turan tarafından kurulan Paket Taxi, işi lojistik olmayan, fakat lojistik ve dağıtım hizmetlerindeki genel sorunlarla uğraşmak zorunda kalan tüm firmaların çözüm ortağı olma hedefiyle yola çıktı. Bu kapsamda kendi araçlarıyla şirketlerden müşterilerine ulaşacak ürünleri taşıyan Paket Taxi, elektrikli araçlarla, bisikletle ve hatta patenle bile teslimat yapmaya hazırlanıyor. Paket Taxi girişiminin kurucu ortağı Raşit Emir Süer, şu anda 87 kişilik kurye ekibine ulaştıklarını belirterek, “Kullandığımız araçlar genelde motosikletler. Ancak bünyemizde ticari araçlar da mevcut. Elektrikli doğa dostu araçlarımızı ve yaz aylarında paten ekibimiz hatta en kısa zamanda bisikletli ekiplerimiz devreye alacağız” dedi.

Haberin Devamı

GERÇEK ZAMANLI TAKİP
E-ticaretin hızla önem kazandığı bir dönemde, dışarıya servis veren işletmelerin genel işleyiş şekillerini ve karşılaştıkları operasyonel sorunları mercek altına aldıklarını belirten Süer şunları söyledi: “Öncelikle hedefimiz işletme sahiplerinin asli işleri ile lojistik hizmetini birbirinden ayırarak, işletme sahiplerinin yükünü hafifletmek ve onların daha kaliteli bir hizmet vermesini sağlamak. Aynı zamanda müşterilerin siparişten sonra bekleme sürelerini azaltmak için hızlı ve yenilikçi yazılım ağlarıyla, bilişim çağının gereklerine uygun şekilde lojistik hizmetini yeniden yorumlamayı hedefliyoruz. Bu bağlamda teknolojiye önemli yatırımlar yaptık. Mart ayı içerisinde son kullanıcılar için iOS ve Android uygulamalarını da devreye almayı planlıyoruz. Bu uygulamalar sayesinde paketlerini gerçek zamanlı olarak haritadan görebilecek olan kullanıcılar, aynı zamanda kuryenin fotoğraf ve isim-soyad gibi bilgilerine de ulaşabilecekler.”

Yazın patenle kışın ATV’yle

MERKEZ NOKTALAR 

Haberin Devamı

Paket Taxi, öncelikle restoranların dağıtım hizmetlerini gerçekleştirmek üzere yola çıktığını ancak farklı alanlara da hizmet vermeye başladıklarını aktaran Süer, “Mevcut iş modelimiz de artık sadece restoranların değil, online yemek siparişi platformları ve e-ticaret sitelerinin teslimatlarına da el atmış durumdayız. Büyük-küçük şirket farkı gözetmeksizin lojistik ihtiyacı bulunan bütün firmalara çözüm ortaklığı sunuyoruz. Yakın zamanda kuracağımız Paket Taxi Hub (merkez) noktalarımız ile özellikle e-ticaret firmalarının teslimatlarını kurumsal markamız ile bütünleştirerek, hizmet kalitemizi arttırmayı amaçlıyoruz” yorumunu yaptı. Şu anda İstanbul’un Bağdat Caddesi, Ataşehir, Acıbadem, Etiler, Nişantaşı Bebek, Maslak, Beşiktaş ve Taksim gibi bölgelerinde aktif olduklarını aktaran Süer, “Çok kısa sürede hizmetlerimizi öncelikle İstanbul geneline, daha sonra da Türkiye geneline yaymayı planlıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Paul Doany’den 5 tavsiye

TÜRK Telekom CEO’su Paul Doany, yatırımcı kimliğiyle girişim ekosisteminde adından sıkça söz ettiyor. “Geleceği girişimler inşa edecek” diyen Doany’nin önerileri şu şekilde:

1) Ekip ruhunu yakalayın: Bir girişimin başarılı olabilmesi için öncelikle iyi bir ekip gerekli. İyi bir ekip, birbirinin yetkinliklerini tamamlar. Bu ekip özellikle iş

Yazın patenle kışın ATV’yle

modelinin belirlenmesi, ürünün geliştirilmesi ve kullanıcı deneyiminin tasarlanması konularında yetkin kişilerden oluşur. Ayrıca ekip üyelerinin takım çalışmasına yatkın olmaları, kurucu ortakların ve ekip üyelerinin birbirlerini desteklemeleri çok önemli.

Haberin Devamı

2) Doğru analiz yapın: İş modeli geliştirirken, girişimin faaliyet göstereceği pazarın, rakiplerin ve hedef kitlenin doğru analiz edilmesi kritik önem taşıyor. Ekipler, analizlerini yaparken kullandıkları varsayımları test etmeli, pazarı ve müşterilerinin tüketim alışkanlıklarını yakından tanımaya çalışmalılar.

3) Başkalarının fikrini alın: Girişimler, iş modelini doğrulamak için mümkün olduğu kadar fazla kişi ile görüşme yapmalı, görüşmelerde aldıkları geri bildirimlere ve eleştirilere açık olmalılar. Zaman, enerji ve finansal sermayelerini etkin kullanabilmek için, aldıkları geri bildirimleri girişimlerinin gelişimine katkı sağlayacak şekilde değerlendirmeli; herkesin katacağı değerin ve verebileceği desteğin farklı olabileceğini, bunlardan doğru faydalanmaları gerektiğini unutmamalılar.

Haberin Devamı

4) Sektörel birikimden faydalanın: Girişimler, gelişimlerine katkıda bulunabilmek için girişimcilik ekosistemine destek veren kurum ve kuruluşların bilgi birikimlerinden ve iş bağlantılarından olabildiğince faydalanmalılar.

5) Motivasyonunuzu koruyun: Girişimcilik zorlu bir yolculuk. Bu yolculukta ekipler girişimleriyle ilgili motivasyonlarını ve enerjilerini kaybetmemeliler. Bu yolda karşılaşacakları engellere rağmen hayallerinden ve tutkularından asla vazgeçmemeliler.

HAFTANIN YATIRIMI

Evdeki Bakıcım’a 675 bin TL yatırım 
İNTERNET üzerinden çocuk ve yaşlılar için bakıcı bulan EvdekiBakıcım, ilk yatırımını Fatih ve Fırat İşbecer’in de aralarında olduğu 11 melek yatırımcıdan aldı. Toplamda 675 bin TL yatırım alan EvdekiBakıcım’ın CEO’su Miraç Bal, “Aldığımız bu yatırım, ev hizmetleri sektörü için önemli bir adım oldu. İnsanların tanımadıkları bir kişiye evini açması en zor konulardan biri. EvdekiBakıcım bu güven problemini teknolojiyi doğru kullanarak ortadan kaldırıyor. Bundan sonraki hedefimiz kontrollü bir şekilde büyüyerek planladığımız coğrafi açılımları gerçekleştirmek” dedi.

GİRİŞİMCİ ETKİNLİĞİ

Getir ve BiTaksi’den tasarım yarışması
YÜZLERCE çeşit ürünü 7/24 istenilen noktaya ortalama 10 dakikada getiren akıllı telefon uygulaması Getir ve taksi çağırma uygulaması BiTaksi, 48 saat sürecek bir tasarım yarışması düzenliyor. UI ve UX dizaynları, reklam kampanyaları, sosyal medya içerik ve kampanya içeriklerinin yarışacağı tasarım yarışması 4-5 Şubat’ta yapılacak. Yarışmacılar projelerini Photoshop ve Illustrator, UX- UI başlığı için Sketch programlarını kullanarak yapabilecekler. Kazanan 5 bin TL değerindeki hediye çekinin sahibi olacak.

YABANCI GİRİŞİMCİLER NE YAPIYOR

1) Ucuz uçak bileti bulan chat bot
BOLTFARE, Facebook Messenger için geliştirdiği chatbot ile kullanıcıların yüzde 80’e kadar indirimli uçak bileti almasını sağlıyor.
2) EKG cihazı ‘cep’e girdi
CARDIO Secur, geliştirdiği uygulama ve sensörlerle, kalp ritmini ölçen EKG cihazını mobil hale getirdi. Şirket 8.6 milyon dolar yatırım aldı.
3) Aileler için sosyal ağ
NEIGHBOR, ailelerin arasındaki iletişimi artırmak için kurulan bir sosyal ağ. Bu sosyal ağa kayıt olan aileler aralarında yardımlaşabiliyor.

Kolektif House’tan takip edecek

İŞ Bankası, startup ekosistemini daha yakında takip edebilmek için girişimcilerin merkezlerinden biri haline gelen Kolektif House Levent’in 6 numaralı ofisinde yerini aldı. Bankanın Kolektif House merkezli startup dünyasına yönelik çalışmaları, dijital dönüşüm sürecinde kurulan, genç ve dinamik bir ekipten oluşan İnovasyon Birimi’nce sürdürülüyor.

İş Bankası İnovasyon Ekibi, sadece buradaki startup’larla da sınırlı kalmayıp ülke genelinde fintech başta olmak üzere her türlü startup ile yakın temas kuruyor. İnovasyon Birimi’nin en önemli amaçlarından biri, startup’ların ihtiyaçlarını anlamak ve işbirliği fırsatlarını mümkün hale getirebilmek. İş Bankası’nın Kolektif House içerisindeki varlığı, startup dünyasının çevikliği ve kurumsal dünyanın tecrübesini ekosistemde değer yaratacak şekilde bir araya getirmede önemli bir köprü görevi görüyor. İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, ”Müşterilerimizin yol arkadaşı olma, yeni finansal teknolojilerden üst düzeyde yararlanarak uçtan uca ideal müşteri deneyimi yaşatma ve değer yaratma vizyonumuzla sürdürdüğümüz çalışmalarda startup’lar ile işbirliklerini oldukça önemsiyoruz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!