Yazın keyfi Altınköy’de çıkar

Güncelleme Tarihi:

Yazın keyfi Altınköy’de çıkar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2016 15:31

Yazın keyfi Altınköy’de çıkar

Haberin Devamı

ANKARA(DHA)- KÖY hayatının tüm güzelliklerini, gelenekleriyle birlikte şehre taşıyan Altınköy Açık Hava Müzesi, düzenlediği etkinliklerle ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatmaya devam ediyor. Ziyaretçilerine Türk gelenek ve göreneklerini daha yakından tanıma, köy hayatının inceliklerini yerinde görme imkanı sunan Altınköy Açık Hava Müzesi, kültürel değerlerimizi gelecek nesillere aktarıyor. Altınköy etkinlikleri en çok çocukların ilgisini çekiyor.

GELENEKSEL SANAT DALLARINI YAKINDAN TANIYIN

Altınköy Açık Hava Müzesi’nde, Ağustos ayı boyunca yine birbirinden güzel etkinlikler ziyaretçileri bekliyor. Vitray, ney ve mest yapımı, sepetçilik, külekçilik, cilt yapma sanatı, yorgancılık, boynuz takı, çınarcık işi, el baskısı yazmacılık, çarşaf bağlama, Kastamonu küre kilimciliği, saraçlık, naht, cam altı boyama ve ahşap kaşıkçılık gibi belki hiç tanımadığınız, belki de ismini hiç bilmediğiniz etkinlikler Altınköy Açık Hava Müzesi’nde ilgililerle buluşuyor. Siz de bu hafta sonu Altınköy’e gelerek bu güzel etkinliklere katılabilir, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanat dallarımızı tanıyabilir ve bu sanat dallarının en iyi temsilcileriyle tanışabilirsiniz.

BU HAFTA ALTINKÖY'DE NELER VAR?

Cam malzeme üzerine boya ve desen işlenmesi şeklinde icra edilen “vitray” sanatı ve bu sanat dalının en başarılı temsilcilerinden olan Rıfat Mirza, 2-7 Ağustos tarihlerinde Altınköy Açık Hava Müzesi’nde olacak.

Ayrıca, bu hafta Altınköy’de, ayak topuklarını kapsayacak biçimde giyilen, genellikle deriden yapılmış bir çeşit ayakkabı olan “mest” yapımını ise ustası Abdulkadir Büyükarmutçu’dan öğrenebilir, hatta canlı olarak izleyebilirsiniz. Usta Abdulkadir Büyükarmutçu, 2-3-4-5-6-7 Ağustos tarihlerinde Altınköy Açık Hava Müzesi’nde olacak.

"TÜM ÇOCUKLARIMIZI ALTINKÖY'E DAVET EDİYORUM"

Altınköy’ün özellikle çocuklar için çok önemli bir eğlenme ve öğrenme yeri olduğunu belirten Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki “Çocuklarımız burada doğal hayatın tüm geleneklerini, köy hayatının tüm güzelliklerini ve yurdumuzun çeşitli yörelerinin etkinliklerini görebiliyor. Ayrıca pek çoğunu da yaşama imkanı buluyor. Tüm çocuklarımızı Altınköy’deki bu güzellikleri yakından görmeye davet ediyorum.” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!