Yazın formunuzu korumak için 5 önemli tüyo

Güncelleme Tarihi:

Yazın formunuzu korumak için 5 önemli tüyo
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2016 13:35

Yaz geldi, plaj mevsimi açıldı. Herkes daha fit daha ince görünmenin ve bunu korumanın peşine düştü. 

Haberin Devamı

Yaz aylarını da sağlık kuralları çerçevesinde -formda- geçirmek mümkün. İşte tam da bu noktada formunuzu korumanın 5 önemli yolundan bahsetmenin faydalı olacağını düşünüyorum.

1. YEMEK PORSİYONLARINIZA DİKKAT EDİN
Tatilin başlaması ile birlikte yemek saatlerinde de değişiklikler olmaktadır. Her zamanki rutin yemek yeme saatlerinin değişmesi, uzun süre aç kalma bir sonraki öğünde çok fazla yemenize neden olacaktır. İşte bu nedenle maruz kaldığınız yemeklerde porsiyon kontrolü sağlamalı ve fazla miktarlarda yemek yememek için ara saatlere küçük atıştırmalıklar koymalısınız. Bu durum hem metabolizma hızınızın düşmesini önleyecek, hem de kilo almadan tatilinizi devam ettirmenizi sağlayacaktır.

2. YEMEK İÇERİKLERİNİN SAĞLIKLI OLMASINA ÖZEN GÖSTERİN
yaz aylarının gelmesi ile daha çok dış ortam yemeğine maruz kalmak mümkün. Dışarıda yemek yiyeceğiniz zaman daha az yağlı, işlem görmüşlüğü az, doğru pişirme tekniği ile(ızgara,haşlama,fırınlama) pişirilmiş yemekleri tercih edin. Yağlanmadan tatilinize devam etmek istiyorsanız seçimlerinize dikkat edin.

3. SU TÜKETİMİ ÖNEMLİ
Formda kalmanın püf noktalarından biride sadece yaz aylarında değil dört mevsimde de yeterli suyu tüketmek. ‘Yeterli su ne kadar?’ dediğinizi duyar gibiyim. Bu oran bireysel farklılıklara, yaşa, cinsiyete, yaptığınız aktiviteye göre değişir. Tabi bu duruma ek olarak bir de yaz aylarındaki sıcaklık ilave olunca 2-3 litre su tüketmek ihtiyaç haline geliyor. O gün yeterli su içip içmediğinizi idrarınızın rengine bakarak da anlamak mümkün. Eğer gün içerisinde yeterli su içtiyseniz idrarınızın rengi berrak, açık sarı olur, idrarınızın rengi koyu sarı ise su tüketiminizin eksik olduğunu anlayıp açığı kapatmak için çaba sarf etmelisiniz.

4. SEBZE VE MEYVE TÜKETİN
Doğru porsiyonlarda tüketilen sebze ve meyveler yaz aylarında da hem formunuzu hem de bağışıklık sisteminizi korumada işinizi kolaylaştıracaktır. Günlük tüketeceğiniz; 4 porsiyon sebze ve 2 porsiyon meyve ortalama olarak vitamin mineral ve lif ihtiyacınızı karşılayacak ve yaz ayı boyunca yağlanmanızı önleyecek ve form tutmanızda size yardımcı olacaktır.

5. YÜRÜYÜN, YÜZÜN MUTLAKA EGZERSİZ YAPIN
Yazın form tutup, yağlanmadan tatilden dönmek istiyorsanız egzersizin şart olduğunu unutmayın. Günlük yapacağınız 45 dakikalık yürüyüş veya yüzme formunuzu korumada en büyük destekçilerinizden biri olacaktır.
Sağlıklı ve formda bir yaz geçirmenizi dilerim.....

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!