Yazın bir yere Sivasspor'u şampiyon yapacağım

Carlos, ilk teknik adamlık deneyiminde iddialı.

Haberin Devamı

Futbolculuktaki büyük başarılarını teknik direktörlükte tekrarlamak isteyen Sivasspor hocası “Bu takım iki kez şampiyonluk yarışında direkten dönmüş ama benimle başaracak” dedi.

Dünyanın gelmiş geçmiş geçmiş en iyi 11’i yapıldığında bir çok bölge için tartışma yaşanır. Ama bir bölge var ki oranın ismi tek. Alternatifsiz mevki sol bek. Tartışmasız ismi ise Roberto Carlos..
Palmeiras, İnter Milan, Real Madrid, Fenerbahçe ve Corinthians’ta oynadı. Hepsinde de büyük başarılara imza attı. Real Madrid’in efsanevi ismi oldu.. Fenerbahçe’nin unutulmazları arasına girdi. Brezilya Milli Takımı’nda sağdaki Cafu’yla kanat futbolunun zevkle izlenen iki isminden biriydi. 2002 Dünya şampiyonluğunun önemli mimarlarından. Son olarak Rus ekibi Anzhi’de 1 yıl Guus Hiddink’in yardımcılığını yaptı.

Haberin Devamı

TESİSLERDEN ÇIKMIYOR

VE Carlos’un yolu Sivas’a düştü.. Sivasspor’un Teknik Direktörlüğü’ne getirilen Brezilyalı çok iddialı...
Carlos’u Sivas’ta ziyaret ettim. TRT Spor’da yaptığım Kamp Günlüğü programı için görüştüğüm Roberto Carlos’la daha önce İstanbul’da ve Sao Paulo’da buluşmuştum. Bir gün Sivas’ta randevulaşacağım aklımın ucundan geçmezdi. Hem de teknik adam olarak..
Carlos, Sivas’a kısa sürede alışmış... Sao Paulo, Madrid ve İstanbul’da evi var. Sivas’ta ise kamp tesislerinde kalıyor. Böyle tercih etmiş. “Futbolcularla birlikte olup onları daha iyi motive ederim” diyor..

Yazın bir yere Sivassporu şampiyon yapacağım

DAHA AZ PARAYA GELDİ

SİVAS’tan teklif gelince hiç düşünmeden kabul etmiş. Hem de Anzhi’de aldığı yıllık 3.5 milyon Euro’dan çok daha düşük bir ücrete.. Roberto, “Burada başarılı olmaya geldim. Yaz bir tarafa şampiyon olacağız. iki kez direkten döndü Sivas. Bu sefer ben başaracağım” diyecek kadar iddialı..
Şimdiye kadar dünyanın en büyük hocalarıyla çalıştığının altını çizen Carlos, “Zagallo, Capello, Parreira, Scolari, Del Bosque, Jupp Heynckes, Hiddink’le çalıştım. Teknik adamlığa yeni başlayan biri için bundan büyük bir avantaj olamaz” diyor.
Roberto Carlos’un örnek aldığı hocaların başında ise bir zamanlar milli takımımızı da çalıştıran Guus Hiddink geliyor.

Haberin Devamı

Hedef Milli Takım ve Fenerbahçe

“Gelecekte bir gün Türk Milli Takımı’nın başında olmak isterim. Belki Fenerbahçe’yi de çalıştırırım.”

ÖNCE Sivasspor’un başarısı için elinden geleni yapmaya çalışacağını söyleyen Roberto Carlos’a diğer hedeflerini sordum... “Bir gün Türk Milli Takımı’nı çalıştırmayı çok isterim. Çok seviyorum ülkenizi.. Hiç yabancılık çekmiyorum. Bu halka mutluluklar yaşatmak isterim” dedi. Şu an milli takımın başında değerli bir hoca olduğunu vurgulayan Carlos, “Umarım ülkem Brezilya’da düzenlenecek olan Dünya Kupa’sına katılırsınız” demeyi de ihmal etmedi. Sorum üzerine Carlos, “Belki bir gün Fenerbahçe’yi de çalıştırırım” diyerek eski kulubüne de mesaj yolladı.

Haberin Devamı

Atatürk’ü iyi biliyorum

Antrenmandan önce tesislerde görevli kulübün işçileriyle samimi sohbetler yapan Roberto Carlos’la çalışmanın bitiminden sonra odasına geçtik. Odada dikkatimi çeken iki büyük Atatürk fotoğrafı vardı. Kendisinden önce odaya asılmış bu posterleri sordum, “Atatürk’ü çok iyi biliyorum. Türkiye için ne ifade ettiğinin farkındayım” dedi.

En iyiler Melo ve Arda Turan

Roberto Carlos’a göre ülkemizdeki en iyi yabancı Felipe Melo.. Bakın ne diyor Melo için: “Bana göre bir dünya starı. Böyle devam etsin Brezilya Milli Takımı’na seçilir ve 2014 Dünya Kupası’nda oynar.” Carlos için Arda da fantastik bir isim: “Emre Belözoğlu, Gökhan Gönül ve Volkan Demirel’i beğeniyorum. Ama en iyi yerli oyuncu Arda Turan.”

Haberin Devamı

Sınırlama olmasa 2 yıldız alacaktım

Yabancı oyuncu sınırlamasına isyan eden Carlos, “Ne İspanya, ne İtalya, ne de İngiltere’de bu yasak var. Seyirci büyük futbolcu izlemek ister. Bu sınırlama olmasaydı Sivas’a 2 dünya yıldızı getirecektim. Yabancı sınırlamasıyla futbolunuz gelişmez” dedi.

Zidane gibisi gelmedi

Carlos’a dünyanın gelmiş geçmiş en iyisini sordum... Hiç düşünmeden “Zinedine Zidane” cevabını verdi.

Yazarın Tüm Yazıları