Yazıklar olsun

IRAK’taki Amerikan Kuvvetleri Komutanı General Odierno gizlice Türkiye’ye gelmiş ve gitmiş.

Gazetelerimiz de bunu ufak bir haber olarak veriyorlar.

Kuzey Irak’ta 2003’te Süleymaniye’de askerlerimizin başına çuval geçirerek ulusal bir utanca neden olan bu adam, ülkemiz topraklarına nasıl girebiliyor?

En garibi de... Genelkurmay’a kadar gidip, askerlerinin kafasına çuval geçirdiği komutanlara PKK ile mücadelede destek veriyor.

O desteği başkalarına versin.

’Defol’
diye başlık atan bir gazete yok.

Onu başkent Ankara’da kabul eden de, onu makamında kabul eden de Türkiye’ye karşı büyük ayıp etmişlerdir.

Ulusal onurumuzun zedelenmesine sebep olmuşlardır.

Bu çuvalcı paşa yüzünden Türkiye dünyaya rezil oldu.

Bu çuvalcı paşa yüzünden Türk askeri Kuzey’den çekildi, esamesi kalmadı.

Kuzey Irak’taki kontrolümüzü kaybettik.

Bu çuvalcı paşa yüzünden bitme noktasına gelen PKK yeniden palazlandı ve biti kanlanır kanlanmaz can almaya başladı.

Şimdi de gelmiş Türk askerine PKK ile mücadelede destek veriyor ve PKK’’iğrenç’ buluyor.

Bugün şehit cenazelerinde gözyaşı döktüğümüz askerlerimizin müsebbibi,terörün hamisi ve Türkaskerinin utancının nedeni olan bu adama karşı tepki koyacak bir siyasetçi yok mu?

Ahhh.... Deniz Gezmişler neredesiniz?

Bu, ABD yeminini kimse unutmasın

HERKESİN
’efendimiz’ dediği bir tarikat lideri var. TBMM’nin yarıdan fazlası ona biat eder, "Hocaefendi hazretlerimiz" der.

Bu milletvekillerinin içinde milliyetçisi var, dincisi var, şeriatçisi var, hatta sosyal demokratı bile var...

On binlerce okulda, yüzbinlerce öğretmen için de o bir ’hoca efendi hazretleri’dir. Geçenlerde ABD vatandaşı oldu.

ABD Pennsylvania Doğu Bölgesi Fedaral Mahkemesi Göçmenlik Dairesi ajanları tarafından kaydedilen video kamera önünde iki ayrı tercümanın katılımı ile şu ABD vatandaşlık yeminini etti :

"Burada önünüzde, şimdiye kadar tabiiyetinde bulunduğum her türlü devlet tabiiyeti ve egemenliğini reddettiğime; bundan böyle ABD Anayasası’nı ve yasalarını iç ve dış düşmanlara karşı savunacağıma; ABD’ye bağlılık ve sadakat göstereceğime; kanunun gerektirdiği hallerde ABD ordusuna hizmet vereceğime; kanunun gerektirdiği durumda sivil yönetim altında ulusal önemi olan işlerde çalışacağıma ve bu yükümlülükleri özgür bir şekilde akıl sağlığım yerinde ve samimi olarak üstleneceğime yemin ederim.

Tanrı yardımcım olsun."

Geçtiğimiz yıllarda bir politikacı bir yemekte ağzındaki lokmaları çiğneyip yuttuktan sonra eliyle ağzını silmiş ve orada etrafında bulunanlara şöyle seslenmişti:

"Hoca efendi hazretlerinin dünyanın bir ucundan öbür ucuna hizmetleri say say bitmez..."

Doğru, bitmez de acaba bu hizmetler kim adına?

Eh, yukarıdaki yemin metni herşeyi açıklamıyor mu? C.Y

Devlet Bahçeli ve ’hoca nikahı’

BAHÇELİ’
nin AKP’ye verdiği her destekten sonra, "bir politikası vardır, bir düşüncesi vardır, AKP’nin oyununu bozacaktır, AKP’ye bir darbe vuracaktır" gibi şeyler düşündük ve MHP’ye desteğimizi bozmayıp bekledik. Şu son Anayasa Mahkemesi’nin açıklamalarından sonra, Devlet Bahçeli’nin konuşması ve tutumu bardağı taşırdı. Meğer Devlet Bahçeli, Erdoğan’la nişanlı değil, ’hoca nikahı’ ile evliymiş. Bahçeli’nin koltuğunda başka bir şey düşünmediğini söyleyenler yerden göğe kadar haklıymışlar. Devlet Bahçeli, 70 milletvekilini o derece susturmuş ki, hepsinin toplamı, bir Kamer Genç kadar muhalefet yapmadılar. Koltuğundan olmaması için CHP’ye bile çatmaktan geri kalmadı. Hukuk devletinin anayasasına saldıran bir kişi, resmi nikaha da karşıdır. Onun için de Bahçeli, ’hoca nikahı’ ile Erdoğan’la gizlice evlenmiştir. Yakında AKP ile birleşip, MHP’yi yok ederek ve onlarla müşterek olarak ’Türkiye PKK Partisi’ni kurarlarsa şaşırmam. Bundan sonra MHP’de genel başkan olduğu müddetçe, ağızlarıyla kuş tutsalar, ne seçimi olursa olsun MHP’ye katiyen oy vermeyeceğiz. Semra CAN

BEBEK katiline ’Lider’ diyenlerden ne beklenir? Tabii ki çocukları eylemlerde kullanır, taş attırırlar! Bana göre çocuk pornocularla bunlar arasında fark yoktur. Sonuçta her ikisi de ’çocuk istismarcısıdır.

Engin BALIM
Yazarın Tüm Yazıları