Yazıcı Avrupa'nın '1 numarası' oldu

Güncelleme Tarihi:

Yazıcı Avrupanın 1 numarası oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2011 11:15

İstanbul Büyükşehir Belediye Spor Kulübü sporcusu Feyyaz Yazıcı judoda ilkleri başarmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Gençler Dünya ve 23 Yaşaltı Avrupa Şampiyonası'nda 100 kiloda madalya elde eden ilk Türk judocu ünvanın sahibi olan Yazıcı Dünya arenasında da 100 kiloda Avrupa kıtasından madalya kazanan tek sporcu oldu. Başarıya doymayan milli judocu şimdi de EJU Junior Ranking Listesi'nde ( Avrupa Judo Birliği Sıralamasında) 1. sıraya yükselerek, Avrupa ve Dünya arenasında söz sahibi Rusya, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya, Hollanda, Ukranya, İngiltere, İsrail, Yunanistan gibi dev ülkelerin sporcularını geri bıraktı. 18 yaşındaki genç judocu uluslar arası alanda (Avrupa ve Dünya kupa/şampiyona) aldığı dereceler sonucunda 178 puan toplayarak en yakın Rus rakibine 76 puan fark attı. Avrupa ve Dünya judo camiası tarafından beğeniyle takip edilen ve Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin tarafından Rusya Tver Turnuvası'nda özel ödüle layık görülen Yazıcı bu başarı sonrası dikkatleri bir kez daha üzerine çekti.

Haberin Devamı

Hedefinin 2012 Londra Olimpiyatları'nda en genç olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Yazıcı, "Türk judosunda ilkleri gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Bu gururunun tarifi yok. Türk judosunun başarısını her geçen gün daha da yükselteceğiz. Bu başarıyı tüm Türk halkına armağan ediyorum. 2012 Londra Olimpiyat Şampiyon olmak için çalışmalarıma ara vermeden devam ediyorum. Olimpiyat şampiyonu olarak Türk judosunu dünyaya yeniden hatırlatacağım. Olimpiyat yolunda spora ve sporcuya yaptığı yatırımlardan dolayı kendi adıma İstanbul Büyükşehir Başkanımız Sayın Kadir Topbaş 'a teşekkür ediyorum" dedi.

Judonun altın çocuğu Feyyaz Yazıcı 100 kilo da aynı yıl içerisinde 4 kategoride Ümitler, Gençler, 23 Yaş altı ve Büyüklerde Türkiye şampiyonu olarak bir ilke daha imza atmıştı.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!