Yazıcı: Af kesinlikle gündemimizde, zihnimizde yok (2)

Güncelleme Tarihi:

Yazıcı: Af kesinlikle gündemimizde, zihnimizde yok (2)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 16:17

Yazıcı: Af kesinlikle gündemimizde, zihnimizde yok (2)

Haberin Devamı

"AFTAN SÖZ ETMEK AKLA MANTIĞA SIĞMAZ"
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlarken, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında genel af olabileceği haberlerine yönelik şunları söyledi:
"Bu nerden çıktı nasıl çıktı bilmiyorum. Ama af konusu değil bizim gündemimizde, zihnimizde kesinlikle yoktur. Böyle bir konu olamaz. Türkiye terörle etkin yoğun bir şekilde mücadele derken aftan söz etmek akla mantığa sığmaz. Büyük bir haksızlık. Biz de hiçbir zaman haksızlıkların aracı olmayız. Müsaade etmeyiz. Tekrar ifade edeyim; af konusu bizim gündemimizde yoktur. Zihnimizin herhangi bir yerinde de af ile ilgili herhangi bir yer söz konusu değildir."
"DENETİMLİ SERBESTLİK KONUSU DA GÜNDEME GELMİŞ DEĞİL"
Hayati Yazıcı, denetimli serbestlik konusuna ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:
"O çok ayrı bir şeydir. Af demek verilmiş olan kesinleşmiş olan yargısal hükümleri sonuçlarıyla birlikte ortadan kaldırmak hiç hüküm giymemiş hale getirmektir. Ama denetimli serbestlik dediğiniz hükümlerde değişiklik olmaz onların infaz süreçlerine ilişkin düzenlemeler ihtiva eder. O geçmişte oldu. Her zaman oldu. Bugün de olabilir ihtiyaç duyulursa olabilir. . Dolayısıyla bunun afla hiçbir alakası yoktur. Bu konuda henüz gündeme gelmiş değil. Nereden çıkıyor bizde şaşkınlıkla takip ediyoruz."

Nursima KESKİN/ ANKARA, (DHA)   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!