Yazı yazmanın zihne ve ruha faydaları

Güncelleme Tarihi:

Yazı yazmanın zihne ve ruha faydaları
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2017 16:05

Bazılarımız için bir kalem ve bir kağıt birçok şey ifade ederken, bazılarımız için hiçbir anlam ifade etmez. O kişiler tarafından yazmak; şairlere, edebiyatçılara, yazarlara ait bir eylemmiş gibi algılanır. Oysa yazmak, her bir kişinin kolayca yapabileceği bir eylem.

Haberin Devamı

Küçük yaşlarda öğreniriz yazmayı, günlük hayatımızda farkında olmasak da sürekli kullanırız. İşte not alırken, markete gitmeden önce alınacaklar listesi hazırlarken, katıldığımız toplantılarda fikirlerimizi karşımızdakilere aktarırken… Fakat çoğumuz yazı yazmanın rahatlatıcı ve tedavi edici etkisiyle tanışmamışızdır henüz.

Müjde: Yazmak, düşünme hızını ve kelime haznesini arttırırken, ruh haline ve stres seviyesinin azalmasına da iyi geliyor.

Yazı yazmak aynı zamanda söz ile kolayca ifade edemediğimiz çoğu şeyi rahatlıkla dışavurmamıza yardımcı oluyor. Stresli ya da duygusal açıdan zorlayıcı olaylarla ilgili yazı yazan insanlar, yaşadıkları kötü olayların travmatik etkilerini çok daha kolay atlatıyor.

Zihne ve psikolojiye olan faydalarının dışında yazı yazmak, fiziksel olarak da faydalı. Yaşanan olumsuz olaylar hakkında yazı yazmak, anlamlandırılmayan olayların çözümüne ve dolayısıyla da stres giderimine yardımcı oluyor. Stres azaldıkça da, stresin vücutta ortaya çıkardığı fiziksel rahatsızlıklarda (boyun, omurga ağrıları, cilt yaraları vb.) azalma görülüyor.

Haberin Devamı

İlginizi çekebilir: 30 basamakla “en iyi siz” olmaya yükselen merdiven

Yazı yazmanın zihne ve ruha faydaları

Yazı yazmak neden faydalı?

Yazı yazmak, insanların yaşadıkları olayların giriş, gelişme ve sonucunu çok daha iyi algılamasına yardımcı oluyor. Bilinçaltlarında takıldıkları noktalarla yazı yazarken karşılaşabiliyor ve uzun süredir aradıkları cevapları yazı yazarken bulabiliyorlar. Bazen ufak tıkanıklıklarla başlayan yazma süreci, sayfalarca yazıyla sonuçlanabiliyor. Kişi bu sayede, bir nevi tıkanmış duygu birikimlerinin yollarını açıyor ve onları bir sonuca ulaştırarak, sahip olduğu sorunu yazarak çözüyor.

İlginizi çekebilir: Kendi hikayenizi yazmak için odaklanmanız ve ilham almanız gereken 10 şey

uplifers.com tarafından hazırlanmıştır.

BAKMADAN GEÇME!