Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - KelebekYazarın Tüm Yazıları

Ne yapsam da bu acı ve stresi iyi bir şeye çevirsem

Bu kadar üzüntü, nefret, kin ve öfke birikimi ya insanı hasta eder ya güçlendirir. İntikam duygusunun beslenmesi çok beter bir silah. Şu an bizden yükselen sesler hep; ölüm, intikam, öfke, nefret!

Haberin Devamı

Bunları alıp sana iyi gelirse çevrene de iyi gelecek bir şeylere çevirmek mümkün. Bir tercih aslında.
Ben tıpkı 2. Dünya Savaşı sonrası içinde kin, nefret ve özgüvensizlik biriktiren gençliği ancak atletizme özendirerek kurtarabileceği umuduyla yola çıkıp, spor ayakkabısı markası yaratan Kihachiro Onitsuka gibi düşünüyorum.
Kim mi bu adam?
Bu adam, dünyaya nefret ve intikam duyguları ekmeye devam etmek yerine, sporun barışçıl ruhunu miras bırakmayı hayal ettiği için “Sağlam kafa sağlam vücutta” cümlesinin Latince baş harflerini alıp “Anima Sana In Corpore Sano” ASICS markasının kuran adam.
Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur, evet. Atatürk de boşuna dememiştir. Stratejidir, bireysel görünen en büyük birliktir atletizm.
Spor insana sabır, sevgi, dayanışma, dayanıklılık kazandırır.
İşte bu yüzden sizlere rahatlayıp deşarj olabileceğiniz sportif etkinlikleri haber veriyorum.
Yonca
“dayanışma”

Haberin Devamı

ASICS Çeşme Weekend 3-4 Ekim

Olayın merkez üssü Paparazzi! Gerisini siz düşünün gari.
Bu bir ilk.
Ben size diyeyim, bundan sonra Ekim ayında Çeşme bu etkinlikle anılacak. Daha “ilk yılıydı ben ordaydım” demek havalı olacak. Biliyorum çünkü ASICS bu işi bütün dünyada iyi yapıyor.
Amaç keyifli ve sportif bir hafta sonu geçirmek ve her yaşa bu işi keyifle sevdirmek.
3 Ekim Cumartesi günü 21 km yarı maraton ve 5 km Fun Run var. 4 Ekim Pazar günü de 1,5 km yüzme, sabah yogası ve standup paddle yarışmaları. Hani hiçbirine katılmasan seyrederken eğlenirsin, öğrenirsin. Bir de hava şerbet gibi olacak... Tadına doyulmaz yani.
Esas 6-12 yaş arası çocuklar için “Minik Adımlar” koşusu var –ki size şöyle diyeyim bu ekibin koşturup da eğlendirmediği, “ben bi daha koşçam” dedirtmedikleri tek çocuk olmadı, haberiniz olsun.
ASICS Çeşme Weekend ile ilgili detaylı bilgi: www.asicscesmeweekend.com
Yonca
“kumru”


Afyon’da Frig Vadileri


12-13 Eylül Frig Ultra var. Ultra diyorsam da, ekip halden anlayan bir ekip. Çok sevdiğim Runfire’da çadır arkadaşım olan canlarım. O yüzden içiniz rahat olsun, gidin. “Yürüyerek tamamlasak olur mu, yapabilir miyiz sizce?” diyen dostlar için 14 km’lik özel bir parkur açtılar. Bu işin piri olanlar, hayatında hiç koşmamış vatandaş bu parkurda rahatça 14 km yürür ve kendine güveni gelir yorumu yapıyor. Bilginize. Ayrıca 29 km, 42 km ve 60 km’lik parkurlar da var. İlk çağdan günümüze adımlamak için tarihi Frig yolu bu.
Kayıtlar devam ediyor. Bilgi: www.frigultra.org
Bu yarışı organize eden Unlimited Academy ekibinin hayat duruşu, felsefesi de çok özeldir. Web sitesinde de altı çizilmiş şekilde koyu harflerle yazılıdır mottoları.
Aynen şöyle derler orada:
“Pozitif Ayrımcılık”
Kadınlar, en zengin ülkelerden en fakirlerine kadar dünyanın her köşesinde fiziksel, cinsel, duygusal ve ekonomik şiddete uğruyor. Köle pazarında satılıyorlar, taşlanarak öldürülüyorlar, bireysel ya da toplu tacize, tecavüze uğruyorlar, yakınları ya da eşleri tarafından katlediliyorlar, fuhuşa itiliyorlar, kayıt dışı çalıştırılıyorlar, kazançları ellerinden alınıyor, eğitim, sağlık, hukuk gibi temel haklardan yeterince yararlanamıyorlar, sanattan spora, siyasetten iş hayatına her alanda ayrımcılığa uğruyorlar.
Unlimited Academy’nin paydaşları olan koşucu-bisikletçi kadınlar ve erkekler kadına yönelik şiddetin fark edilmesinde ve azaltılmasına dönük çabalarda önemli bir rol potansiyeline sahipler. Onlardan alınan geri bildirimler nedeniyle 2015 yılı mottomuz, “KADINA ŞİDDETE HAYIR” olarak belirlenmiştir. Unlimited Academy”
Yonca
“taraftar”

Yazarın Tüm Yazıları