Yasemin Boran

Mektuplar

19 Nisan 2007
RUMUZ: Koç ve MerkürKoç’taki Merkür, fazla hesap kitap yapmadan aklınızdan geçenleri hızlı ve düzgün bir biçimde söyleyebilmenizi sağlıyor. Bu durum, iç güdelerin öne çıkacağını, fikirlerinizi zeki ve yaratıcı bir biçimde ifade edebileceğinizi, münazaralara aktif şekilde dahil olabileceğinize işaret ediyor.

Burcunuzdaki Merkür, ateşli tartışmalara neden olsa bile fikirlerin hızla yer değiştireceğini, inatçı bir tavır içinde bulunmak yerine işaret edilen yeni durumu düşünebilme potansiyeli veriyor.

Ayrıca başka bir noktadan bakabilmek ve durumu farklı değerlendirmek kararsızlık gibi görünse de önceden savunulanların dışında fikirler ileri sürebilecek değişen ve gelişen bir zihin faaliyetine sahip olduğunuzu gösteriyor. Fakat bu arada uçuşan fikirler arasında kalma olasılığı da var. Yine de, ne olursa olsun tartışmalar, münazaralar, yazılı ve sözlü ifadeler açısından son derece ilginç çıkışlar yapabileceksiniz. Bu son derece aktif bir sosyal yapının işareti. Dostluklar, arkadaşlıklar kurmak ve yakın çevreyle iletişimde bulunmak da çok önemli. Fuar, sergi, dernek faaliyetleri ve eğlenceli gezilerle çeşitli organizasyonlara dahil olmak, Koç burcundaki Merkür’ün sembolize ettiği diğer özellikler. 

RUMUZ: Pembe

Yükselen burcunuz Yengeç. Bu nedenle tipik bir Aslan gibi davranmıyorsunuz. Ancak Aslan özelliklerini kendi içinizde güçlü bir biçimde barındırıyorsunuz. Sadece ortaya koyduğunuz davranış biçimi Yengeç gibi. Yani kendinizi güvende hissettiğiniz ve emin olduğunuz zaman ortaya koyan birisiniz. Ev yaşantısı ve aileniz sizin için çok önemli. Üstelik eşinizin burcu Balık ve aranızdaki uyumun nedeni birbirinizi hissetmeniz sayesinde ortaya çıkıyor. Siz birbirini algılayan, neye ihtiyacı olduğunu hisseden ve fazla söze ihtiyaç duymadan derinden anlaşan bir çiftsiniz. Ancak onun için değişim süreci başlamış ve sizin ona karşı anlayışlı davranmanız gerekiyor. Zaten sözünü etmiş olduğunuz ölümler de bu değişimin bir parçası. Çünkü Pluton’un geçişleri, genellikle kişiyi derinden etkileneceği olaylar aracılığı ile değişimini gerçekleştireceğini gösteriyor. Ölüm de kişiyi derinden etkileyen olayların başında geliyor. Birbirini derinden anlayan bir çift olduğunuz için sorunları aşabilir ve ilişkinizi sürdürmeye devam edebilirsiniz.

Gizlenmiş konular ortaya çıkıyor

Finans konularının önem kazandığı bir gün... Ancak sabırsızlık yüzünden ilişkiler gerginleşebilir ve hesapta olmayan harcamalar ortaya çıkabilir. Ayrıca parasal konulara yönelik bazı karışıklıkların ortaya çıkması gerilim yaratabilir. Bilinçaltının derinlerinden yükselen güvenlik ihtiyacı, isteklerin yön değiştirmesine ve duyguların gizlenmesine neden olacak. Fakat meydana gelen olaylar duyguların gizlenmesine izin vermeyecek ve daha önce saklanmış konuların da ortaya çıkmasına neden olacak.
Yazının Devamını Oku

Mektuplar

18 Nisan 2007
RUMUZ: AzucenaYükselen Burcunuz Koç. Satürn etkisini sormuşsunuz ancak sizin doğum haritanızda Satürn etkisinin geçmiş olduğu görülüyor. Şu sıralarda hayalleriniz tetiklenmiş. Geleceğe yönelik istekleriniz artmış ve hormonlarınız harekete geçmiş. Evlilik arzularının yükseldiği bir dönemdesiniz. Evlilik yapmak için uygun koşullar oluşacak. Tabii bu potansiyeli nasıl kullanacağınız size bağlı. Aslında hayallerini gerçekleştirme potansiyeliniz var. Fakat duygularınız çok derinlerde. Sevginizi serbest bırakın ve sevgiyle davranmak için gayret gösterin. Şansınızın yükseldiği bir dönem. Kaderinizdeki kişiyle şu sıralar karşılaşabilirsiniz.

RUMUZ: Pınar Tanılkan

Astrolojiyle ilgili yaptığınız çalışmalar gerçekten dikkat çekici. Özellikle yükselen burcunuzu hesaplamak için bir hayli gayret göstermişsiniz. Elbette ki enlem boylam hesapları ve yaz saati uygulamalarını hesaba katmak gerekiyor. Sizin doğduğunuz yıl yaz saati uygulaması varmış. Bu nedenle yükselen burcunuz Balık oluyor. 

RUMUZ: Arzu

Yükselen burcunu çok merak ettiğin gönderdiğin onlarca mailden anlaşılıyor. Ancak doğum yerini bildirmemişsin. Bu nedenle yükselen burcunu hesaplayamadım. Ve lütfen sadece tek bir mail gönder. Onlarca mail göndermene gerek yok. 

RUMUZ: Yeniden doğmak

Ay düğümleri ile ilgili araştırmalarınız sonucunda ulaştığınız bilgiler doğru. Ancak astrolojiyle ilgili çalışmalar sonucunda farklı ekoller var. Bunların arasında Ay Düğümlerinin geçmiş hayatların tecrübesini bu yaşantıda nasıl aktarılacağına ilişkin iddialarla karşılaşabilirsiniz. Ancak bunların ne derece tutarlı olduğunu araştırmak pek mümkün olmadığı için dikkatli davranmak gerekiyor. Ben yapmış olduğum araştırmalar sonucunda Güney Ay Düğümünün kişinin atalarından aktarılan bilgiyi işaret ettiğini ve bu bilgilerle donanmış olarak doğduğunu ve Kuzey Ay Düğümünün bulunduğu noktada kullanması gerektiğini tespit ettim.

Bugün neler olacak

İlişkilerin gerilimli olacağını işaret eden gökyüzünün konumu duyguların sert bir biçimde ortaya konulacağını gösteriyor. Özellikle finans konularında ortaya çıkabilecek karışıklıklar ilişkilere yansıyabilir. Sabah saatlerinde ortaya çıkan güçlü arzular günün ilerleyen saatlerinde aniden değişecek. Farklı isteklerin uyanacağını işaret eden gökyüzünün konumu akşama doğru sürpriz karşılaşmaların meydana geleceğini gösteriyor. Kaderinizdeki kişiyle karşılaşabilir ve ilginç aşk maceraları ortaya çıkabilir.
Yazının Devamını Oku

Saldırganlardan korunmak

17 Nisan 2007
Günlük hayatımızda karşılaştığımız olaylara gösterdiğimiz tepkiler yaşantımızı bazen hafif bazen ise ciddi boyutlarda etkileyebiliyor. Örneğin; bir iş yaparken karşılaştığınız bir kişi sizi öylesine ürkütebiliyor ki, yapacağınız işten vazgeçmek zorunda kalabiliyorsunuz. Saldırgan bir tutum içinde bulunan bir kişiyle karşılaştığımız zaman otomatik olarak saldırgan bir tavır içine giriveriyoruz.  

Çeşitli zamanlarda ürküterek karşısındaki kişiyi sindirmeyi yöntem olarak benimsemiş kişilerle karşılaşılır. Şayet siz, tepkilerinizi kontrol etmeyi öğrenirseniz, bu kişilerin sizin üzerinizde etkili olması mümkün olmayacaktır.

Öncelikle böyle bir durumda kaldığınız zaman zihninizin içinde bir çember çizin. Sakin bir biçimde karşınızdaki kişiye bakın. Saldırıları çemberin içine kadar giriyor mu? Genellikle serinkanlı bir tutum içinde karşınızdaki kişiyi gözlemlemeye başladığınız andan itibaren onun etkisinin size zarar vermediğini göreceksiniz. Ve saldırılarına saldırıyla karşılık vermediğiniz zaman tepkilerinizi iyice kontrol etmeye başladığınızın farkına varacaksınız.

"Serinkanlı bir tutum içinde bulunun, tepkilerinizi kontrol altına alın" demek çok kolay. Yani söylerken sanki uygulanması çok basit bir işten bahsediliyormuş gibi gelse de, iş uygulamaya geldiği zaman durum hiç de öyle olmuyor. Bunu yaşayan herkes bilir. Bu durumda önce sizi ürküten, korkutan ve hareketsiz bırakan nedir, bunu anlamalısınız. Sonuç her ne olursa, olsun sizi korkutan, ürküten ve hareketsiz bırakan şey aslında sizin düşüncelerinizin yarattığı duygularınız sonucunda açığa çıkıyor. Burada önemli olan kişinin bu dış etkilere maruz kaldığı anda düşünce ve duygularını yakalayabilmesi, kendini takip edebilmesi. Ve bunu yapabilmek pek kolay değil. Fakat, sanıldığı kadar zor da değil. Sadece sizi ürküttüğünü hissettiğiniz biri ile karşılaştığınız zaman bir an için kendinizi unutmayı başarabilmeniz yeterli.

Düşüncelerinizi kendinizden bir süre için uzaklaştırmanız bunun için yeterli. Çok güçlü bir etki yaydığını ve bunun sizi sert biçimde etkilediğinin farkına vardığınız anda hemen oradan uzaklaşın. Bu en kestirme çözüm. Şayet bunu yapamıyorsanız, o zaman hayalinizde parmağınızı ileri doğru uzatıp çevrenizde ışıklı bir çember çizin ve onun enerjisinin bu çemberin içine asla giremeyeceğini düşünün. Sonra kendinizi nasıl hissettiğinizi kontrol edin. Bu kesinlikle çok işe yarar bir yöntemdir.

Duygularınız değişecek

Köklü değişiklikler yapmak için uygun koşulların oluştuğunu işaret eden gökyüzünün konumu farklı görüşe sahip topluluklar arasında iletişim ve haberleşmelerin kuvvetli olacağını gösteriyor. Yeni atılımlarda bulunmak ve istekleri ortaya koymak için bugün harekete geçilebilir. Cesaret gerektiren konuların gündeme geleceğini işaret eden gökyüzünün konumu heyecan uyandıran projeler yapılabileceğini ve uygulanabileceğini gösteriyor. Günün ilerleyen saatlerinde duygular değişecek ve daha tedbirli davranılacak.
Yazının Devamını Oku

Öğrenmenin anlamı

16 Nisan 2007
Kesintisiz bir akışın içindeyiz. Şuuruna varmasak bile içinde bulunduğumuz dünyanın gelişim süreciyle birlikte hareket ediyoruz. Kitlesel hareketin içinde hepimiz ait olduğumuz yerde hem kendi içimizde, hem de kitleyle birlikte deviniyoruz. Tıpkı galaksiler gibi...

Dünya, içinde bulunduğu galaksinin hareketine dahil olduğu gibi aynı zamanda kendi içinde sürekli hareket ediyor. Biz bu hareketin ne kadarının farkında olduğumuzun hiç önemi yok. Bizim bilip bilmememiz, dünyanın ve ait olduğu galaksinin ve diğer galaksilerle birlikte uyum ve ahenk içindeki hareketini etkilemiyor. Sistem, kendi yasalarını uygularken, insan, bu sistemi ve yasalarını keşfetmeye çalışıyor. Peki, insan, bunları bilse de bilmese de evrenin yasaları işlemeye devam edeceğine göre, neden keşfetmeye çalışıyoruz?

Bilmeye, öğrenmeye, anlamaya ihtiyaç duyuyoruz? Böyle bir bilginin pratik hayatımıza ne çeşit bir katkısı olacak? Bilgilerin böylesine büyük bir hızla ardı ardına ortaya çıktığı bu dönem içinde daha bir tanesini kavrayamadan, içimize sindirmeden bir diğeriyle karşılaşıyoruz. Keşiflerle karşılaştığımız zaman büyük bir heyecan duyuyoruz.

Peki, bu sırada neler düşünüyoruz? Öğrendiklerimiz, bizi nasıl etkiliyor? Nasıl biçimliyor? Ve, bütün bunlar davranışlarımıza nasıl yansıyor? İçimize sindiremediğimiz ve kavrayamadığımız bilgiler, nasıl olur da bizi yönlendirebilir? Davranışlarımızı etkilemesi mümkün mü? diyenler çıkabilir... Zaten anlamını kavramadan öğrendiğimiz o kadar çok şey var ki... Fakat, bütün "Şeyler" bizi biçimliyor. Öğrendiklerimizin tümü, yaşam şeklimizi oluşturuyor. Ve, bütün bunlar şuurumuzda oluşmasa bile bilinçaltımızı harekete geçirip ortaya koyduğumuz davranışlar şeklinde açığa çıkıyor.

Nedenini anlayamadığımız birçok davranışımızın altında saklı olan tek neden, "Öğrendiklerimiz" ve anlasak da anlamasak da öğrendiklerimizin tümü bir araya gelip bizi yönlendiriyor. İşte, bu noktada keşiflerin anlamı ve bilginin açıklanmasının önemi ortaya çıkıyor.

İçinizde kuvvetle hissettiğiniz ve nedenini tam olarak kavrayamadığınız değişim arzularının nedeni, şimdiye kadar öğrendiklerinizin birikiminden başka bir şey değil. Ve, farkında olmadan biriktirdiklerimizin sonucunda oluşan potansiyeli gezegenlerin hareketine bakarak anlayabiliyoruz.

Yeni atılımlar sizi bekliyor

Yeni başlangıçlar yapmak için kuvvetli arzuların uyanacağını işaret eden gökyüzünün konumu büyük bir cesaretle yeni atılımlar yapılacağını gösteriyor. Sabah saatlerinde heyecanlı toplantılar yapılabilir ve fikirlerin ortaya konulması kolay olabilir. Bireysel çalışmaların hız kazanacağını işaret eden gökyüzünün konumu belirsiz gibi görünen durumların değişeceğini ve isteklerin gerçekleşmesi için farklı görüşlerin ortak bir noktada buluşacağını gösteriyor.
Yazının Devamını Oku

İkizler burcunda dolaşan Venüs

13 Nisan 2007
Mitolojideki "Aşk Tanrıçası Venüs" aşkın dışında güzellik ve sanatı da sembolize ediyor. Bu durumda aşk, güzellik ve sanat, "Hava"nın nitelikleriyle birleştirildiğinde (Tabii bu arada bir hava burcu olan İkizler’in "İletişim, merak ve öğrenmek" özelliklerini de unutmamamız gerekiyor) ortaya ilginç bir tablo çıkıyor. Bütün bunları birleştirdiğimiz zaman, aşk, güzellik ve sanatın tıpkı havanın her yeri kaplaması gibi her şeyi kapsayacağını ve hareket halinde bulunacağını anlıyoruz.

Yani bu demektir ki, bu devre içinde kolay aşık olunabilir. Hatta platonik aşklara daha fazla rastlanacak demektir. Maddeye dayalı çıkar ilişkileri yerine maddeye nüfuz eden havanın idealist duyguları ön plana çıkacak demektir. Yani, sanat için sanat, aşk için aşk.

Ve bütün bunlar bir hava olan Terazi’deki Venüs’ün açığa çıkan etkileridir. Çünkü Venüs, Terazi’nin yönetici gezegenidir. Ancak, yine de İkizler burcu’ndaki Venüs için tam olarak platonik aşk potansiyelini vereceğini söyleyemem ama platonik aşk yaşama potansiyelini de canlandıracak. En azından bütün boşluğu kaplayan hava gibi İkizler’deki Venüs’ün sevgisi de herkesi kaplayacaktır.

Fakat İkizler çok daha hızlı hareket eden bir Hava’dır ve gönlü daldan dala konacaktır. Kök salıp uzun uzadıya bir yerlere bağlanamayacaktır. Bağlansa bile sevgisi çocuklar, kardeşler, çevresinde kim var, kim yok herkeslere uzayacaktır. Tıpkı havanın uzandığı gibi...

Ve tabii İkizler’in özelliği ile güzellik ve sanat birleştiği zaman, duyguların çok çeşitli insanlara iletileceğini anlayabiliyoruz. Bütün bu açıklamalar ışığında sanatsal faaliyetlere yönelik yapılacak her çeşit organizasyonun bugünden itibaren artacağını söyleyebiliriz. Hem de son derece başarılı bir biçimde. Ve de son derece hızlı, aktif ve örgütleyici bir biçimde.

Çünkü Merkür ile Venüs arasındaki uyumlu etki devam ediyor. Merkür, İkizler burcunun doğal yöneticisi ve her türlü iletişimden sorumlu. Bu nedenle Venüs ile Merkür’ün uyumlu etkileşimi iletişimin güzel olacağını ve ilişkilerin son derece hızlı kurulacağını gösteriyor.

Bu demektir ki, bu devre içinde sanatın hemen her alanında son derece yaratıcı çalışmalar yapılabilir. Yeni ürünler ortaya konulabilir ve bunları ilan etmek için yapılacak organizasyonlar başarıyla gerçekleşebilir.

Fırsatlar sizi bekliyor

Beklentilerin değiştiği bir gün. Meydana gelen olaylar, önceden tasarlanmış ve karar verilmiş konularla ilgili çalışmaların yönünü değiştirebilir. Geleceğe yönelik yeni girişimlerde bulunmak için uygun fırsatların çıktığı bir dönem. Yanıltıcı olaylar meydana gelebileceği gibi yanılgıların içindeki fırsatlar da ortaya çıkacak. Yabancılarla ortak çalışmaların yapılacağını işaret eden gökyüzünün konumu farklı kültürlerle ilgili araştırmaların derinleşeceğini gösteriyor.
Yazının Devamını Oku

Yaşamaktan korkmayın

12 Nisan 2007
Korkular, hayatımızı gizlice ele geçirdiği için farkına varamıyoruz. Ve zannediyoruz ki, korktuğumuz için değil, açık seçik nedenler yüzünden istemiyoruz. Halbuki bu nedenlerin hemen büyük bir bölümü korkularımıza uydurduğumuz kılıflardan başka bir şey değil. Bu duruma çok masum bir örnek verebilirim. Geçenlerde bir tanıdığım, yeni açılan bir marketi dolaşırken sergide duran pilleri görür. Pillerin üzerindeki etikete bakar ve anlayamaz. Gördüğü rakam paket fiyatı olarak çok ucuzdur. Düşünür; "Acaba tek bir pilin fiyatı mı, yoksa paketin fiyatı mı?" Uzun süre baktıktan sonra oradan uzaklaşır.

Yetkililere neden sormadığını merak etmiş ve sormuştum, bana şöyle demişti; "Şimdi onunla kim uğraşacak?"

İşte böyle. Arkadaşım böyle bir soruyu aslında korktuğu için sormadı. Ne var bunda korkulacak, demeyin. Aslında küçük düşmekten korkuyordu. Pillerin üzerinde yazılı olan fiyatı anlayamamış olmaktan değil, sorduğu zaman ters ya da alaycı bir cevap almaktan korkuyordu. Korktuğunu kendine bile itiraf edemeyip zamanı bahane ederek düpedüz kılıf uyduruyordu. Tabii bunun sonucunda çok merak ettiği halde ne olduğunu öğrenemeden gitmişti.

Böylesine küçük, böylesine basit bir olayda bile korkularımız hayatımızın yönünü değiştiriyor. Aşık olmaktan korkuyoruz. Bu ne acı verici, insanı yaşamaktan düpedüz uzaklaştıran çok fena bir durum. Sonra, içimizden yükselen bir isteği ortaya koymaktan, yeni tanıştığımız kişilerle samimi ve sıcak ilişkiler kurmaktan, farklı düşüncelerimizi ifade etmekten, sorumluluk almaktan, insanların bizim için neler düşüneceğinden, velhasıl her şeyden korkuyoruz. Sonra da bunun adına yaşamak diyoruz. Böylesine korkular içinde kıvranırken yaşayabilmek mümkün mü? İşin gerçeği, yaşamak adına ezberlediğimiz ve yapılması gerekenleri yapıyoruz. Bu arada hayal kuruyoruz. Ve olmayacağını bilerek kurduğumuz hayallerle oyalanıyoruz. Sadece yapmak zorunda olduklarımızı yapıyoruz. Sonra da "Nasıl yaptım diye karşısına geçip böbürleniyor, böylece tatmin olmaya çalışıyoruz. Halbuki, mecbur kalıp yaptıklarımızın altında da korkularımız yatıyor.

Hayatın bize sunduğu olağanüstü nimetlerin farkına varamıyor ve bunları yaşayamıyoruz. Neden?

Çünkü, korkuyoruz.

Çocukluk günlerinizi hayal edin ve o zamanlar korkusuzca nasıl yaşadığınızı, hatta yaramazlıkları yaparken bile korkunun zerresini duymadan nasıl keyif aldığınızı hatırlayın ve yaşamaktan korkmayın.

Alışveriş günü

Bugün Venüs burç değiştiriyor ve İkizler burcuna giriyor. Böylece duyguların hızlı değişeceği ve ilişkilerin son derece hareketli olacağı bir dönem başlamış oluyor. Küçük eşyalar, aksesuvar, makyaj malzemeleri ve hediyelik eşya sektörünün hareketleneceğini işaret eden gökyüzünün konumu hızlı alışverişlerin de dikkat çekici olacağını gösteriyor. Günün ilerleyen saatlerinde Ay, Satürn’ü tetikleyecek ve gece yarısına doğru duygusal baskı uyandıran olaylar açığa çıkacak. Fakat Jüpiter’in uyumlu etkisi yapıcı davranılacağını ve endişelerin dağılacağını gösteriyor.
Yazının Devamını Oku

Şuur projeksiyonu

11 Nisan 2007
Birçok defa şuur projeksiyonunu yapmayı denedim fakat başarılı olamadım, diyen mektup sahibine kendisini fazla zorlamamasını tavsiye ediyorum. Fakat denemelerinize kendinizi kasmadan, rahat olarak devam edebilirsiniz. Bunu, hemen sonuç almayı beklemeden yaparsanız başarılı olabilirsiniz. Deneylerinize devam etmek istiyorsanız önce niyet etmelisiniz. Sonra düşünce olarak kendinizi hazırlamalısınız. Deney öncesinde yemek yememelisiniz. Fakat aç olarak da deneye başlamayın. Hafif yiyecekler yiyin ve en az yemekten bir saat sonra deneye başlayın.

Deney öncesi ılık bir duş almak gevşemeye yardımcı olur. Bu çalışmayı, yatak odanızda veya rahatsız edilmeyeceğinize inandığınız bir odada yapabilirsiniz.

Başınızın altına yastık koymadan düzgün biçimde sırtüstü yatın. Önce dikkatinizi yapmak istediğiniz işe yöneltin, başka bir şey düşünmemeye çalışın. Ancak, insan zihni hiçbir şey düşünmeden duramaz. Bu nedenle düşüncelerinizi serbest bırakın aksın, sonra bütün dikkatinizi şuur projeksiyonuna yöneltin. Başlangıçta zor olacaktır, tekrar deneyin.

Daha sonra derin soluklar alarak bedeninizi gevşetmeye çalışın. Tüm dikkatinizi soluğunuza yönelterek düşüncelerinizi de kontrol altına alabilirsiniz. Şayet gevşeyemiyorsanız bütün bedeninizi, yumruklarınızı sıkarak, yüzünüz de dahil olmak üzere sımsıkı kasın ve bırakın. Böylece aniden gevşersiniz. Artık tüm dikkatinizi, bedeninize yöneltin ve yatağın üzerinde yükseldiğinizi hayal edin. Bu sırada bitişik odayı veya salonu düşünebilirsiniz. Bundan sonrası sizin isteklerinize bağlı.

Bazen tam çıkış gerçekleştirileceği sırada, endişe duyabilir ve vazgeçmek istersiniz. Böyle bir duyguya kapıldığınızda, sadece yattığınız yerde yan dönmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca, çıkışı gerçekleştirdikten sonra, bedeninize dönmeyi düşündüğünüz anda dönersiniz, bu konuda endişeniz olmasın.

Genellikle ilk çalışmalarda başarılı olmak zordur. Bu tip çalışmalar disiplinli olmayı ve kararlı bir biçimde sürdürmeyi gerektirir. Birkaç kez denediğiniz halde başarısız olabilirsiniz. Bu doğal bir süreç ve sizin yapamayacağınız anlamına gelmez. Tekrar tekrar denemeli ve bu sırada bedeninizi ve kendinizi hissetmelisiniz. Başarı veya başarısızlık gibi düşünce ve duygulardan sıyrılın ve deney sırasında anlamaya çalışın.

İyimser olacaksınız

Cesaret gerektiren konularda ortaya çıkan fikirler son derece dikkat çekici olabilir. Cesur girişimde bulunanların başarılı olacağını işaret eden gökyüzünün konumu endişe uyandıran olaylar karşısında iyimser bir tavır sergileneceğini gösteriyor. Bugün geleceğe yönelik kaygılardan uzaklaşıp hayata farklı açılardan bakmak ve daha derin araştırmalar yapmak için kuvvetli arzular uyanacak. Meydana gelen olaylar duygu ve istekleri değişmesi için zorlasa bile iyimser yaklaşımlar, zorluklara başa çıkmayı sağlayacak.
Yazının Devamını Oku

İlginç aşklar ortaya çıkabilir

9 Nisan 2007
Zirveye odaklanan güçlü arzuların uyanacağını işaret eden gökyüzünün konumu bilinmeyen gerçeklerin ortaya çıkacağını gösteriyor. Derin duygular canlanacak ve geçmişin derinliklerinden yükselen unutulmuş değerler önem kazanacak. Yönetim tarzının değişmesine neden olan olaylar, içinde fırsatı barındırıyor. Cerrahi operasyonlar ve benzeri ameliyat gerektiren durumlar başarılı olacak ve özellikle cerrahi alanında dikkat çekici gelişmeler ortaya çıkacak. İlginç aşklar ve heyecan verici ilişkiler yaşanabilir.

Mektuplar

n RUMUZ: Yüksek kontrol

Kendisini denetleyemediğinden yakınan mektubunuzu aynen yayınlamak isterdim ancak şu kadarını söyleyebilirim ki, kendinizi çok iyi analiz etmişsiniz. Ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz fakat kendinize söz geçiremiyorsunuz. Aslında bu konuda yalnız değilsiniz, pek çok kişi derece farkıyla benzer biçimde yaşıyor. Üstelik insanın kendisini denetim altına alabilmesi son derece zor bir iş. Zaten kendimizi denetlemeyi öğrenmeye başladığınız andan itibaren hayatınızı da kontrol altına almaya başlamışız demektir. Hayatını kontrol etmeyi başarabilen kişi ise, hayatını bir şekilde etkileyen çevresinde ne varsa, onları da kontrol etmeyi başarabilir. İnsanın kendisinden başlayan bu denetim mekanizması giderek dalga dalga bütün çevresine genişleyerek yayılır. İşte bu denetimin ilk halkası olan kişinin kendi üzerinde uygulayacağı basit denetim uygulamaları yapabilirsiniz.

Kendi üzerinizde kuracağınız denetimle ilgili çeşitli yöntemler anlatılıyor. Ancak, bunları tekrarlayabilmek için kuvvetli bir isteğe sahip olmak gerekiyor. Kendi kendinize şöyle sorun; Kendimi kontrol altına almak istiyor muyum? Kendimi yeterince denetlemeyi başardığım zaman çevremi de denetleyebilmem mümkün olacak. Ben böyle bir şeyi gerçekten istiyor muyum? Bu soruların cevabı içinizden yükselen kuvvetli bir "Evet" ise istek gücünüzü harekete geçirdiniz, demektir. Her şeyin başlangıç noktasında "istek" var. Öncelikle kuvvetli bir isteğe sahip olmak gerekli. Böyle bir isteğiniz varsa, o zaman başarı şansınız çok daha yüksek olacak. Çünkü, sahip olduğunuz istekler, sizin düzenli ve sistemli bir şekilde yöntemleri uygulamanıza ve isteğinize ulaşmak için kararlılığınızı sürdürmenize yardımcı olacaktır. Kendinize bir hedef belirleyin ve bu hedefe ulaşabilmek için tarzınızı değiştirmeniz gerektiğini kendinize söyleyin. Tarzınızı değiştirmek için ortaya koyduğunuz güç, hem kendinizi keşfetmenize, hem de iradenizin gelişmesine yardımcı olacak.

Daha sonra kendinizi kontrol altına almayı başardığınızı göreceksiniz. Tabii böylesine kolay anlatılan duruma ulaşmak öyle pek kolay değil. Kendi üzerinizde kararlı bir biçimde çalışarak ulaşabileceğiniz bir durum. Ancak yapabilirsiniz.
Yazının Devamını Oku