Ulus’taki arsa göz kamaştırıyor

Etiler Ulus’ta son derece değerli bir arsa üzerinden büyük pazarlıklar yapılmış. Bu bakımdan siyasetçiler ve imar rantçılarının özel ilgisini çektiğinden ortalık çalkalanıyor.

Haberin Devamı

Dikkatimizi çekti, en az dört CHP’liden dosyayı görmemiz için belgeler gönderildi veya yollandı. Bu değerli arsayı kapmak için ‘siyasiler’ arasında ilginç pazarlıklar yürütülüyormuş. 10 yıllık geçmişi olan arsanın 4 dönüm olduğunu da belirtelim. Beşiktaş Ulus Mahallesi, 1687 ada 193 parselin piyasaya düşmesi, ünlü bir ‘arsa tüccarı’ndan TMSF’ye geçmesi ile olmuş. TMSF de doğallıkla arsayı satmış. Böyle ballı börek arsalara ‘kupon arazi’ deniliyor; Beşiktaş ilçe sınırlarında bu tür arazi pek kalmadı. Bu nedenle ‘yeni gelin’ diyorlar bunlara. ‘Değer’ katılması için imar değişikliği gerekiyor tabii. Proje İBB/İmar’dan kolaylıkla geçmiş; sıra Beşiktaş Meclisi’nde.

Deniliyor ki “Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın belirlediği 11 no’lu gündem ile arazi ‘mutlu sona’ ulaşması için sırasını bekliyor.”

Haberin Devamı

Plan değişiklikleri ile ne gibi ‘kolaylıklar’ sağlandığı, dosya görüşüldüğünde anlaşılacak. Esas teknik kişiler anlar bu gibi projelerin neler getirdiğini.

Elimizdeki belgelerde arsa sahipleri olarak T.A., D.A.Ç., Y.E.Ç. gözüküyor. Onlar da Sebahattin Öztürk’e vekâlet veriyorlar işlemlerin yürütülmesi için. Pek görülmüş iş değil, o yüzden eleştiri okları CHP’yi gündeme getiriyor. Çünkü Öztürk CHP Beşiktaş ve İBB İmar Komisyonları üyesi. Eski ilçe başkanlığı da var. Verilen vekâlet ilginç: “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ulaşım, planlama, park bahçeler, deprem, kamulaştırma, İSKİ, İGDAŞ Müdürlükleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu nezdinde Nazım İmar ve Uygulama İmar Planları ve her ölçekte imar planı değişikliği yapmaya, tüm resmi kurumlarda her türlü işlemi yapmaya imzalamaya vekille aramızda vekâlet sözleşmesi kurulduğundan örnek talep etmeye, teslim almaya imzalamaya münferiden yetkili olmak üzere Sebahattin Öztürk’ü tarafımdan vekil tayin ettim. 17.06.2020.” Yani her ortak vekâlet veriyor.

Bu belgeler ortaya saçılınca Canan Kaftancıoğlu, Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun nasıl bir tutum içine girecekleri, ‘açıkgöz’ partililer ve müteahhitler tarafından dikkatle izleniyor.

Haberin Devamı

HAK ARARSAN ‘KAPALIYA’ SÜRÜLÜRSÜN

MALTEPE Açık Cezaevi’nde kalan mahkûmlarız. 280 kişiden yaklaşık 180’i salgınla boğuşuyor. Sağlık güvenliğimiz yok, herkes birbirinden çekiniyor. 5 kişilik odada kalanların 3’ü COVID dersem, inanır mısınız? Lütfen inanın, cezaevi bizlere acımıyor, ilgilenmiyor. Ben size ismini söylesem, nereye gideceğimi bilsem... İnsanlar hakkını arayamıyor. Biz de aşıyı bekliyoruz.

SU TASARRUFU YAPILMAZSA KURAKLIKTAN KURTULAMAYIZ

KURAKLIĞI biz yazıyoruz, Sayın Dursun Yıldız da anlatıyor.

Bu işin tek çözümü var: Suyu daha az kullanmak.

Az kullanarak da temizlik-hijyen sağlanabilir. Herkes sorumluluk almalı, geleceği düşünmeli, çocuklarımız da öğrenmeli.

Unutmayın, başka çözüm yok.

Haberin Devamı

Haykırıyoruz: Tasarruf, tasarruf, tasarruf!

MECLİS ARAŞTIRMASI İSTENDİ

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, “Yağış oranı yok denecek noktada. Göller kurudu, barajlardaki su rezervi son derece azaldı. Türkiye  kapısını çalan kuraklık ve beraberindeki kıtlık tehdidiyle karşı karşıyadır” dedi ve parti olarak Meclis araştırması istedi.

İNSANLIĞIN BÜYÜK KAZANIMI

İNSAN hakları bilincinin ve insan haklarının tam olarak benimsenmesi ve uygulanması için gerekli sorumluluk duygusunun toplumda ve bütün insanlarda yerleşmesi amacıyla bildirgenin kabul ediliş tarihi olan 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü insanlığa yakışır şekilde gözetmek ve hayata geçirmek konusunda üstümüze düşeni en iyi şekilde yerine getirmeliyiz.

Haberin Devamı

İnsanlığın, insan olma sorumluluk ve bilinciyle hareket ettiği, hak ihlallerinin yaşanmadığı, sömürünün son bulduğu, hakça paylaşımın hâkim olduğu eşit ve özgür bir yaşam dileğiyle 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutluyoruz.

BİLİYOR MUSUNUZ?

BÖCEK YİNE TOPLANDI

GÖREVİNE başlayan ABB Başkanı Muhittin Böcek’in dün danışmanları ile toplantı yaptığını, toplantıda yapımı süren ve yapımına başlanacak projeler masaya yatırıldığını, projelerin hızla devam etmesi ve tamamlanması talimatını veren Başkan Böcek’in “Antalya’ya ve Antalyalılara azim ve kararlılıkla hizmet etmeye devam edeceğiz” sözünü yinelediğini; CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar’ın “Böyle bir atama şık olmamıştır. Sonuçta başkanın tasarrufundadır ama örgütlerin tepkileri var” diyerek Böcek’e telefonla ulaşamadığını söyleyip sitem ettiğini...

Haberin Devamı

SOSYAL Demokrasi Vakfı’nın (SODEV) hazırladığı, ‘İşsizler Araştırması Raporu’nun dün başkan Ertan Aksoy ve SODEV Ar-Ge Koordinatörü Doç. Dr. Cem Okan Tuncel tarafından online olarak kamuoyuna açıklandığını (www.sodev.org.tr)...

AÇIKLAMA

‘MALKARA’dan Köln’e canlı yayın’ (9.12.2020) yazınızda bazı eksiklikler vardır. Vefat ettiğini iddia ettiğiniz Nurdoğan Özcan çok şükür sağdır ve Münih’te yaşamaktadır. Vefat eden şahıs, babaannemiz Müzehher Özcan’dır. Cenazede hiçbir yakınının bulunmadığı bilgisi doğru değildir. Cenaze yeğeni tarafından teslim alınmıştır. Ayrıca canlı yayın açılması talebi ailesinden geldi, çünkü Münih’te yaşayan oğlu pandemi nedeniyle cenazeye katılamadı. Kimse zorla aranıp bulunmadı yani.    ÖZCAN AİLESİ

Yazarın Tüm Yazıları