Türkiye’ye balayına gelen Rus çifti soyup soğana çevirdiler

İstanbul Havalimanı’na gitmek üzere dün 14.00 sıralarında HAVABÜS’e bindim. Tam bu sırada şoförler vardiya değişikliği yaptılar.

Haberin Devamı

İnen şoför, binen şoföre dedi ki: “Otobüste hırsızlık oldu, Rusya’dan balayına gelen genç çiftin, bir durakta iki Suriyeli tarafından valizleri ve çantaları çalınmış.” Tabii biz sonra haberdar olduk. Emin olun hallerini benim gibi çok kişi izledi. Hırsızlara lanet yağdırdım. Bir şey yapamadım, sizin kanalınızla sayın Turizm Bakanı’na iletmek istiyorum. Böyle bir balayından sonra acılar içinde ülkelerine dönen gençler, Türkiye için neler söylemişlerdir! Gerçekten olacak şey değil. Otobüsteki kameralardan belki bulunurlar. Yakalandıklarında Türkiye’de bir saat bile bırakılmamalılar. M.E.

GÜNÜN SÖZÜ

“İnsanı anlamak hayatı anlamaktır.

Ne derler? Bir eğik baş boyunduruktan ağırdır boynunuza.”

“Anlamak için beklemek lazım.” (Harman söz)

AKARCA VE İASOS’U UNUTMA

Haberin Devamı

İZMİR Seferhisar’da (Akarca), Muğla’da (Milas) İasos’ta (Kıyıkışlacık) o güzelim koylarda liman yapılmak istenmesinde son durum nedir bakacağız gene. İmar insanın her istediğini yapabilmek midir? Yasa ya da kural yoksa suç olur mu? Adaletsizliğin suç doğurduğunu biliyor muyuz? Umarız bozmadan korumanın, yaşanan pandemiyle insanlığa öğrettiği gerçeklerden gerekli dersler alınır da doğa kazanır, devlet de kazanır!

BİR NOT DA TRAKYA’DAN

ISTRANCA ormanlarının yok olmaması için Tarım ve Orman Bakanı’na başvuru yapılmış fakat Sayın Bakan’dan bu hususta hiçbir duyarlılık gösterilmemiş. ‘Lisans ticareti’ için Istranca ormanları ve bağlantı yolları ile birlikte neredeyse 1.5 milyon metrekarelik orman göz göre göre yok edilmek isteniyor.

Bu katliam, lisans ticareti uğruna nasıl yapılır? Bakanlıktan buna nasıl duyarsız kalındığını bir türlü anlamıyoruz.

Istranca ormanları ve kuzey ormanlarının sonu bu proje ile birlikte gelmek üzeredir, bakalım ne zaman?

NİHAT ÖZDEMİR’İN KIZI DAHA İNSAFLI 

PINARHİSAR’da ünlü bir işinsanı tarafından yapılması planlanan ve Ergene havzasının içilebilir yeraltı sularını kirletmesi beklenen kalker ocağına karşı önceki gün yapılan geniş katılımlı protesto toplantısında “Türkiye’yi koruyamazsak Trakya’nın ne suyunu, ne ormanını, ne de suyunu koruyabiliriz” açıklaması yapıldı. CHP Kırklareli milletvekilleri Türabi Kayan ve Vecdi Gündoğdu ile Lüleburgaz, Babaeski, Ahmetbey, Büyükkarıştıran belediye başkanları, kent konseyi, çevre örgütleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı toplantıda Trakyalıların bildirisini CHP Pınarhisar İlçe Başkanı Burak Akdeniz okudu. “Önce kaynaklarımızı koruyacağız, sonra da geleceğimizi yönlendireceğiz” diye konuştu. “Kaynaklarımızı koruyamazsak geleceğimizi yönlendiremeyiz” dedi. Bölgenin çevrecileri burayı tahsisten alan TFF Başkanı Nihat Özdemir’in daha çevreci ve insaflı olduğunu bildikleri kızı Ebru Özdemir’in olaya müdahale etmesini istiyorlar.

Haberin Devamı

Ertan BAYER-Lüleburgaz

FINDIKTA YENİ OYUNLAR

FINDIKTA şimdiki yeni oyun “Fındık ihracatı düştü” şeklindeki algı operasyonudur. Halbuki gerçek bu değildir. Geçtiğimiz yıllara baktığımızda aynı dönem itibarıyla 2016-17 sezonunda 106 bin, 2017-18’de 140 bin, 2018-19’da 126 bin ton iç fındık ihracatı görülüyor. Bu yıl aynı dönem ise 110 bin ton görülüyor. Üstelik bu yıl ihracat bir ay da geç başlamıştır. Aslında önceki yıllara göre değişen hiçbir şey yok. Hatta belki yeni sezon öncesine kadar, önceki yılları da geçebilir. İtalya’da hiç fındık üretilmemesinden kaynaklı, daha önce örneği olmayan yüksek ihracat üzerinden bu algı kurulmaktadır. Ama biz farkındayız kimler ne karıştırıyor. Bir panik havası yaratılmak isteniyor.

Haberin Devamı

Karadeniz fındık ihracatçıları birlik başkanı yerel bir kanalda açıkça “Arz oluşmadan talep oluşmaz” diyerek fındığı pazara geç indiren çiftçiyi ve yüksek fiyat beklentisi sunan herkesi suçlamıştır. Hadi oradan...

Eline metin verilip okutulan siyasiler yok artık. Doğruları önceden gören ve bu konuda proaktif önlem alıp, halkı ile beraber hareket etme becerisine sahip ve her zaman olduğundan daha fazla üreticinin ve halkının yanında olan yerli tüccarımız ve sanayicimiz var. Yine avucunuzu yalarsınız.

Dr. Mustafa ADIGÜZEL-CHP Ordu Milletvekili

BİLİYOR MUSUNUZ?

TEMA’ya fidan bağışına ‘Yüzler Atlası’

GAZELLA Turizm’in 2020’de büyük yangınlar nedeniyle zarar gören Hatay ormanları için TEMA’ya fidan bağışında bulunanlara Yüzler Atlası’nı hediye edeceğini (www.gazella.com/yuzler-atlasi)... (60a yakın fotoğrafçının eserlerini içeren ‘Yüzler Atlası’ kitabı, Hindistan’dan Etiyopya’ya kadar dünyanın farklı coğrafyalarında yaşayan insanların yaşamlarını bir araya getiriyor.)

Haberin Devamı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in “Bulaş riski en fazla olan esnaf ve sanatkârımız aşıda öncelikli olmalıdır” dediğini...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin, Topkapı Sarayı’nda kepçelerle yapılan yol ve çevre düzenleme çalışmaları yüzünden tarihi eserlerin zarar görmesi konusunu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a “Birinci derece sit alanında neden kepçe ile çalışma yapılmaktadır? Bilimsel kazı neden yapılmamıştır?” diye sorduğunu... 

NÂZIM Hikmet’in 112. doğum gününde, 15 Ocak Cuma 10.30’da, Ataşehir Belediyesi’nin ‘Dünya Şairini Selamlıyor’ isimli, internet üzerinden yapılacak etkinliği ile anılacağını...

Haberin Devamı

ORHAN Veli’nin bütün şiirlerinin, Can Yayınları’nda yayımlanan derlemeden yola çıkılarak hazırlanmış bir baskıyla, Erdal Öz’ün güncellediği ‘Garip’ önsözüyle bir kez daha okurlarla buluşacağını...

 

Yazarın Tüm Yazıları