Türkiye’nin en büyük kayak tesisi hamleye başlıyor... Kayseri-Erciyes turist bekliyor

KAYSERİ’ye kalabalık bir heyetle indiğimizde hava ılımandı, Erciyes’te bu mevsimde geçen yılki kar henüz yok.

Haberin Devamı

Dağa çıkarken Tekir Yaylası’nın girişinde hayırsever bir işadamına Mehmet Özhaseki tarafından yaptırılan büyük bir cami vardı. Üç gün önce dağda 85 santim kar var dedik ama o zirvedeymiş; ortalama kar kalınlığı bunun çok altında. Taşıma karla kayak yapılabiliyor tabii ki... Büyükşehrin dağda 200 milyon Euro yatırımı var. Pistler mükemmel, kayaktan başka snowboard ve biatlon sporları da bu aylardan sonra öne çıkacak. Daha çok şey yapılacak ama içki meselesi önemli. Dağda bir otelde içki var; bakalım başta Ruslar olmak üzere bu sezon gelenler ne diyecek. Onlara “Biz muhafazakârız, içki vermeyiz” demenin ne yararı olabilir? İstanbul’un büyük müteahhitlerinden Kayserili Süleyman Çetinsaya’ın oteli Radisson Oteli ile Hilton’un dışında kentte içkili lokanta yok... Bunun büyük sıkıntı yarattığını il yöneticileri de biliyor. Bizim gördüğümüz, yakın bir zamanda ‘yumuşama’ olabileceği. ‘Kayseri’yi Keşfet’ gezisinin kente çok şey kazandıracağını umuyoruz.

Haberin Devamı

KBB Başkanı Mustafa Çelik, “Özel sektörü geliştirmek için herkesin yanındayız” derken, Erciyes’te belediyenin yaptığı tesislere bugüne kadar 200 milyon Euro harcandığı söyleniyor. Yeni yapılacak yatırımlar ve otellerle birlikte Avrupa’nın en önemli kış merkezinden biri olacağı bildirilirken, bu yatırımlara öncülük eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin bu yatırımlarda büyük katkısı olduğunu hatırlatmayı da ihmal etmiyor.

AKP Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, 16 ilçe kongresini yaptıklarını 7’sinin değiştiğini anlatırken, AKP örgütlerinin ‘nefes’ almadan çalıştığını anlıyoruz. Kongreler, pazartesi toplantıları, koordinatörlerin ilçeleri teftişleri anlatılırken başımız döndü. Ankara’daki il başkanları toplantısı varmış bugün. Acıdık yöneticilere... İşlerinden ve evlerinden daha çok partide çalışıyorlar. Yemekten hemen kalktı, partiye gitti Özden...

Kayseri’de 64 bin Suriyeli var. Kayseri’de Filistin için fon oluşturulmaya başlanmış; zaten Kayserililer kendilerini ‘hayırsever’ olarak tanıtıyor.

 

Haberin Devamı

49 KÜLTÜR NOKTASI

Kayseri Kültür Kenti’ olarak tanıtılan Gezi Rehberi’nde tam 39 kültür noktası yer alıyor. Atatürk Evi, Milli Mücadele Müzesi (Kayseri Lisesi), Selçuklu Uygarlığı Müzesi (Gevher Nesibe Medresesi), Roma Mezarı, Arkeoloji Müzesi, İç Kale (Etnografya Müzesi) ve çok sayıda cami, kütüphane, şadırvan, hamam, mezar, türbe ve çeşme, çarşı, hamam ve Ermeni kilisesi...

 

 

Türkiye’nin en büyük kayak tesisi hamleye başlıyor... Kayseri-Erciyes turist bekliyorMÜZE VE KÜTÜPHANEYİ OLUŞTURAN ÜÇ İSİM: HASAN B. KAHRAMAN, RALPH APPELBAUM VE EMRE AROLAT


ABDULLAH GÜL’DEN HÜRRİYET’E MESAJ


RUSLARIN
1934’te temelini attığı Sümerbank basma fabrikasının arsasında yapılan Abdullah Gül Üniversitesi ile müzesi gerçekten dikkat çekici bir yapı oluşturuyor. ‘Kent rehberi’nde yer almıyor. Belki de henüz bitirilmediği ve resmi açılışının yapılmadığı için olsa gerek... (Müzenin geçen mayısta açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılmış; resmi açılışın daha sonra yapılacağı söylenmişti... Muhtemelen açılış önümüzdeki mayıs ayında olabilir deniyor.)

Haberin Devamı

300 dönümlük arsa üzerinde 50 dönüm üniversite, müze ve kütüphaneye ayrılmış... Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kadrosu olan Sosyal ve Kültürel İşler Başkanlığı Müdürü Ethem Doğan, müzenin her şeyi sayılıyor. Müzeyi girildiğinde sizi ‘Türkiye’ adı verilen dev bir avize karşılıyor. Müze modern çizgiler taşıyor. Müzenin küratörlüğünü, Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman yapmış... 1500 metrekarelik müzeyi esas Amerikalı mimar Ralph Appelbaum projelendirmiş. Mimarın, dünyada bu türde 250 müze yaptığını söyledi Ethem Doğan... Üniversite ve kütüphanesinin mimari tasarımı da Emre Arolat’ın... Abdullah Gül Vakfı’nın işletip yönettiği üniversite ve müze, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne bağlı; müzenin ve kütüphanesinin bakım ve temizliğini büyükşehir belediyesi yapıyor.

Haberin Devamı

Ziyaretten ayrılırken Ethem Doğan, Abdullah Gül’ün bizim aracılığımızla Hürriyet ailesine bir mesaj ilettiğini söyledi. Gül’ün mesajı şöyle:

Kayseri’de benim adıma kurulmuş müzeye gösterdiğiniz ilgi ve yaptığınız ziyaret nedeniyle çok memnun oldum. ‘Kayseri’yi Keşfet’ etkinliğinin Kayseri’ye büyük yararı olacaktır, daha çok ziyaretçi gelecektir.

Üniversite ve müzemizi ziyaretinizden çok memnun oldum. Herkese çok selam ve sevgilerimi iletiyorum.”

Müzede Gül’e verilen çeşitli madalya ve nişanlar sergileniyor.

Görkemli bir madalyanın altında şöyle yazıyor: “9 Kasım 2007 tarihinde Suudi Arabistan Kralı Abdülaziz tarafından Abdullah Gül’e verilen ‘Kral Abdülaziz Madalyası”

Haberin Devamı

Abdullah Gül Müzesi ve kütüphanesinin açılışı 4 Aralık 2016’da yapılmış, resmi açılışının ise daha sonra yapılacağı bildirilmişti. Müzenin Süleyman Demirel’in Isparta İslamköy’deki ‘Demokrasi Müzesi’ gibi ilgi görmesi bekleniyor.

 

 

K. KORE’DEN ‘SICAK’ ADIMLAR


KUZEY Korelilerden Türkiye’ye sıcak yaklaşım hissedilmeye başladı. Türkiye ile diplomatik ilişkileri var, ancak hiçbir temsilciliği yok. Korelilerle ilişkili bir dostumuz “Dünya değişmeden Kore’nin sırrını önce siz keşfedin isteriz” dedi. Bugün 19.00’da bir açılışları varmış; Türkiye’de diplomatları olmadığından onun yerine akredite Kore Halk Cumhuriyeti Sofya Başkonsolosu Jang Jung’ın katılımıyla ‘Kuzey Kore Tanışma Sergisi’ Şişli’de açılışını haber veriyor. Dar bir çevreye yapılacak davette yeni yıl kutlamasında “Kuzey Kore kültürünün renklerinden, fotoğraf ve resimlerinden örnekler sunulacakmış... Hayırlısı olsun bakalım.

 

BİLİYOR MUSUNUZ


CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir TBMM’de yaptığı açıklamada “Milas ilçemizin sıkıntıları saymakla bitmiyor. Halk ulaşımdan madenciliğe, sağlık sorunlarından eskiyen kurum binalarına, işsizlikten eğitime kadar birçok konuda mağdur ediliyor. Hava kirliliği de had safhada, doğalgaz getirilmiyor” dediğini...

 

TCDD’DEN İSTEĞİM


SEVDİĞİM yataklı tren kalktıktan sonra ilk kez hızlı trene  bindim. Çok güzel, 4 saat 20 dakikada Ankara’ya geldi. Ama Pendik’e gitmek tren parasının 2 katı. TCDD mutlaka bir servis arabası koymalı ki insanlar trene ulaşsın. Çünkü uçak insanlara zor geliyor. Otobüslerin konaklama yerlerinde de tuvalet problemi var. Bu isteğimizi TCDD’ye iletmenizi rica ederim. 

Prof. Dr. Siber GÖKSEL

GEÇEN sene ekip biçilen tarlalar bu sene arsa oldu! Şimdi gökdelenler yükseliyor! İnanmayan, Sincan’a doğru giderken ‘Şeker’i geçince soluna baksın. 

Metin ALTAY

 

Yazarın Tüm Yazıları