Türkiye’den dışarıya tehlikeli göç

Amerika, Kanada, Finlandiya, Avusturya, Almanya gibi gelişmiş birçok ülke bizim gibi ülkelerdeki yetişmiş beyin göçünü kendi ülkelerine çekebilmek için birçok uygulamayı hayata geçirmektedir!” diyen CHP’li vekil önemli uyarılar yaptı.

Haberin Devamı

“Biliminsanı, akademisyen, doktor, mühendis, sağlık çalışanı, öğretmen, bilişim-teknoloji uzmanı, yazılımcı gibi kritik öneme sahip meslekler için birçok ülke harekete geçerek bu yetişmiş beyinleri kendi ülkelerine çekmek için önemli adımlar atmaktadır” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya, “Ülkemizin yetişmiş beyin gücüne sahip çıkmak ulusal güvenliğimizin teminatıdır. Asıl bu konu beka meselesidir” diyerek hükümete ve ortağına göndermede bulundu.

“Güçlü bir Türkiye için; bilime, insanlığa ve eğitime gereken önemin verilmesi gerekirken beyin göçünü tetikleyen ve destekleyen politikalarla ülkenin geleceğinde büyük tahribatlar yaratılmaktadır” diyen Yılmazkaya, en son Almanya’nın uygulamaya soktuğu ‘fırsat kartı’ planıyla ilgili olarak; Almanya’nın, Türkiye gibi ülkelerden gelecek beyin göçüne teşvik verdiğini belirtip “Ülkenin insan kaynağını yok etmeye, küstürmeye yönelik atılan adımlara izin vermeyeceğiz. Ülkenin bilgili, eğitimli, deneyimli, nitelikli, düşünen ve üreten insanlarının her zaman yanındayız. Bu önemli mücadeleyi geleceğin Türkiye’si için hep birlikte vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

AF TARTIŞMALARI MECLİS’E TAŞINDI

CHP’nin TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü, İstanbul Milletvekili Zeynel Emre; son günlerde Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı konumundaki MHP üzerinden gündeme getirilen af tartışmalarını Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a sordu.

CHP’li Emre’nin önergesinde dile getirdiği bazı sorunlar özetle şöyle:

“Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan itibaren özel ve genel olmak üzere kaç af düzenlemesi kanunlaştırılarak uygulamaya konulmuştur? Bunların kaçı özel, kaçı genel af niteliğindedir ve hangi tarihte yasalaşmıştır?

İşbaşındaki 66. Türkiye Hükümeti’nin gündeminde bir af düzenlemesi var mıdır? Varsa bu düzenlemenin kapsamı nasıldır?”

GÜNÜN SÖZÜ

ORMANLARIMIZI ve doğamızı tahrip eden nedenleri ivedilikle çözülecek sorun görmeyen siyaset anlayışı sadece günümüzün değil, ne yazık ki geleceğimizin de en büyük talihsizliğidir.”

            Faruk ÇEBİ

KADIN BAKANLIĞI YENİDEN KURULMALI

Haberin Devamı

DEVRİM yasamız Medeni Kanun’un yürürlüğe girişinin 96. yılı dolayısıyla bir açıklama yapan İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği (İKKB) Koordinatörü Nazım Moroğlu, “2011 yılında Kadından Sorumlu Devlet Bakanlığı kaldırılmıştır. Kadınların çok yönlü sorunlarına çözüm getirilmesi için Kadın Bakanlığı yeniden kurulmalıdır. Ayrıca, kadınları ve laik Cumhuriyet’imizi savunan herkesi bir kez daha Medeni Kanun’umuza sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

TOKİ’YE ÇAĞRIM

TOKİ yeni bir konut hamlesi başlattı. Bu konut hamlesinin ülke ekonomisine faydalı olması için ülkemizin yeni sanayileştiği ve çalışacak eleman eksikliği olan illerde yapılmasını öneriyorum.

Nüfusu yeterince kalabalık olan İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana gibi illerde yapılacak konutlar bu illerdeki nüfusu daha da artıracaktır.

Haberin Devamı

Konut yapılacak iller tekrar düşünülsün. İstanbul, Ankara gibi illerden Anadolu’ya nüfus aktarılmasının ülke ekonomisine daha fazla katkısı olur.

            Ekrem Hayri PEKER

BULGARİSTAN SEÇİMİ; HÖH 3. PARTİ OLDU

BULGARİSTAN’da 1.5 yıl içinde dördüncü kez seçim yapıldı. Bulgaristan, uzun zamandır Avrupa Birliği’ndeki siyasi olarak en istikrarsız ülkelerden biri. Son on yılda dokuz hükümet değişikliği ve üçü 2021’de olmak üzere altı genel seçim yapıldı. Nisan 2021’deki olağan seçim ve iki erken seçimden sonra, pazar günü üçüncü erken seçim yapıldı. 48. meclisin 240 üyesi belirlendi. Kasım 2021’deki son erken seçimde yüzde 40 ile katılım her zamankinden daha düşük olmuştu. Bu kez daha da düşen katılım yüzde 35 oldu.

Haberin Devamı

Yüzde 4 barajın olduğu seçimde, ilk belirlemelere göre meclise yedi parti girmeyi başardı. Erken seçimin galibi, eski Başbakan Boris Borissov’un lideri olduğu GERB, (Bulgaristan’da Avrupa Kalkınması için Vatandaşlar). GERB partisi yüzde 24.6-25.5 oy ile birinci parti oldu. Ardından yüzde 18.9-19.9 ile Değişime Devam Edeceğiz (Prodaljavame Promyanata-PP) partisi geldi. Üyelerinin çoğunluğunu Türk ve Müslümanların oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisi yüzde 14.4 ile mecliste üçüncü büyük parti oldu. HÖH’ün 36-39 arasında milletvekili çıkarması bekleniyor. Türkiye’de de çifte vatandaş göçmenler 22 ilde 166 sandıkta oy kullandı. Bunlar az rakamlar değil...

Haberin Devamı

MESAJ PANOSU

EYÜPSULTAN Belediyesi’nden: “Göktürk bölgemizin en büyük problemlerinden birini daha çözüme kavuşturduk, 32 derslikli Muhsin Yazıcıoğlu İlkokulu hayırlı olsun. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in katılımı ile açılış bugün 10.00’da yapılacak.”

BİLİYOR MUSUNUZ?

- CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer’in hazırladığı Eylül Ayı Basın Özgürlüğü Raporu’na göre eylülde 60’tan fazla gazetecinin hâkim karşısına çıktığını... Gazetecilere toplam 27 yıl 7 ay 19 gün hapis cezası verildiğini... Gazeteciler tehdit ve darp ile karşı karşıya kalırken haber takibi yapan bir gazeteciye de silah çekildiğini... İki gazetecinin gözaltına alındığını...

- ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Gıda Etiği Derneği (TARGET) tarafından Eskişehir’de düzenlenecek ‘Kuru Tarım Yeniden! Uluslararası Sempozyumu’nun aynı zamanda ‘Dünya Etik Günü’ olan 19 Ekim tarihinde başlayıp iki gün süreceğini...

- TGC, TGS, TYS, DİSK Basın-İş, Pen Yazarlar Derneği ve Türkyaybir Temsilcileri’nin İstanbul’da bir toplantı yaparak bugün TBMM’ye gelmesi beklenen Sosyal Medya Yasa Tasarısı’nın geri çekilmesini istediklerini...

 

 

Yazarın Tüm Yazıları