Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin rekorları

TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi Kurucu Başkanı Kadir Albayrak, 31 Mart seçiminde yüzde 51.18’lik oyla bu göreve 2. kez seçildi.

Haberin Devamı

Mütevazı bir şekilde mazbatasını alan Albayrak’ın birkaç saat sonra çalışmalarına hızlı bir tempo ile başlaması dikkatimizi çekti. Çünkü hemen dosyalara gömülmüştü. Halk ile her zaman iç içe olan ve mütevazı kişiliği ile her kesimden vatandaşın sevgisini kazanan Albayrak, oy oranını daha da arttırarak güven tazeledi. Ziyaretimizde ‘dönemine’ ilişkin ilginç veriler öğrendik.

Tekirdağ Rakı ve Şarap Fabrikası’nda 37 yıl çalıştı, bunun 17 yılı genel müdür olarak geçti. Bildiğimiz, beş vakit namazını hiç aksatmadığıydı. Emekli olduktan sonra CHP Tekirdağ İl Başkanlığı yaptı. Görevinde de ayrımcılık yaptığına ilişkin bir davranışını hiç duymadık. 5 yılın hesabını verirken bizi şaşırttı:

425 BİN EL SIKTIM

“Tekirdağ’ın geleceğine yön veren projeleri hayata geçirirken halkımızın ihtiyaç ve beklentilerini esas aldık. İlk 5 yıllık hizmet dönemimizdeki 260 haftanın tamamını seçim havasında geçirdim. Hiç izin kullanmadım. 251 bin 300 km yol yaptım. Tekirdağ’ın 6.313 kilometrekare arazisi içerisinde 257 köy, 25 belde, 85 mahalle, 11 ilçeyi defalarca gezdim. Gittiğim yerlerde insanları, onlara adıyla ve soyadıyla hitap edecek kadar tanıdım. Makam odamda kabul ettiğim insan sayısı 61 bin. Yaklaşık 425 bin vatandaşımızın elini sıktım. 66 bin 300 kişi ile telefonla görüşerek yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diledim, bebekleri dünyaya gelen aileleri tebrik ettim, oğulları askere giden vatandaşlarımızla ‘Allah kavuştursun’ dileklerimi paylaştım.”

Haberin Devamı

- Peki projelerden söz eder misiniz?

“İnsan odaklı bir hizmet anlayışıyla mesai kavramı tanımaksızın çalışan bir büyükşehir belediyesi olduk. Türkiye’de örnek olan projeler hayata geçirdik. İl genelinde 1200 km yol yaptık. Toplu ulaşım ağımızı dört kat büyüttük. Günümüze ulaşabilen kültür varlıklarını restore ettik. Uzun yıllardır ihmal edilen çiftçilerimiz ve besicilerimize sahip çıktık. Tarım ve hayvancılık alanında üretim artışına büyük katkı sağladık. Hayvancılığa cazibe kazandırmak ve çiftçilerimizin emeğini kazanca dönüştürmek amacıyla ‘Malkara Çavuşköy Et Kombinası’ projemizi hayata geçirdik. Manda ve arı kovanları dağıttık. Kadın çiftçilerimizi desteklemeye ve yöresel ürünlerimizi tanıtmaya yönelik çalışmalarımız var. Evsel atıkları bertaraf ettiğimiz ‘Demirli Düzenli Depolama’ alanımızı faaliyete geçirdik. Kapaklı ve Çerkezköy kültür merkezlerini hizmete sunduk. ‘11 İlçeye 11 Okul’ projemizi hayata geçirdik ve bu okullarımıza ‘Atatürk’,İsmet İnönü’ ile en büyük değerimiz olan ‘Cumhuriyet’ adlarını verdik. Eski Gümrük ve Tekel Bakanı hemşerimiz Orhan Öztrak’ın adını da Malkara’da bir okula verdik.

Haberin Devamı

SAHİLLERİMİZE BUYURUN

“TESKİ bünyesinde 2.600 km altyapı hattı yaparak kentimizin
altyapı sorununu büyük ölçüde çözdük. Arıtma tesisleri inşa ederek denizlerimizde evsel atıklardan kaynaklanan kirliliği büyük ölçüde azalttık. ‘Mavi Bayrak’lı sahillerimizin sayısını 5’e çıkardık. İstanbullular artık, sahillerimizde rahatlıkla denize girebilirler.”

12-0 iken 4 ilçeden 3’ünün AKP’ye, 1’inin de DSP’ye kaptırılmasına üzülmüştü. Bu başkanları toplantıda teselli etti ve çalışmalarına teşekkür etti. Böyle başka bir belediye başkanı var mıdır?

Son sözü: “Tekirdağ’ı Türkiye’nin parlayan yıldızı haline getirme idealiyle çalışmaya devam edeceğiz.”

GÜNÜN SÖZÜ

Haberin Devamı

NE Anayasa’da ne yasalarda KHK ile kamu görevinden çıkarılanların belediye başkanı seçilemeyeceklerine dair bir hüküm yoktur.”

Prof. Dr. Hikmet Sami TÜRK

‘KARS’IN BORCUNUN ÜSTESİNDEN GELİRİZ’

KARS’ta MHP’nin seçimin yinelenmesi için yaptığı başvuru il seçim kurulunca reddedildi. Mazbatalarını HDP’nin Kars Belediyesi eşbaşkanları Ayhan Bilgen Kars 2. Ağır Ceza Başkanı Şemsettin Dereli’den, Şevin Alaca ise Seçim Müdürü Mürsel Uluçay’dan aldı. Eşbaşkanlar, “Biz başından beri seçimi Kars kazandı dedik. Şu anda 350-400 milyon borç gözüküyor. Kars’ın sorunlarını çözeceğiz, belediyemizle ilgili her durumu basınla paylaşacağız. Umutlu olun” diye konuştular. Kars’taki ilginç oy dağılımı şöyle:

Haberin Devamı

HDP (12.192-yüzde 29.58), MHP Çetin Nazik (10.954-yüzde 26.57), CHP Taner Toraman (9.128-yüzde 22.14), DSP Naif Alibeyoğlu 7.613-yüzde 18.47), İYİ Parti Settar Kaya (920-yüzde 2.23), SP Şenol Çolak (221-yüzde 0.54)

BİLİYOR MUSUNUZ

TRAKYA CEZAEVİ DOLUYOR

ADALET Bakanlığı’nın yeni projelendirilen cezaevleri listesine göre, Trakya’da Edirne’de 73 bin 24 metrekarelik, Silivri’de ek tesis olarak 5 bin metrekarelik, Çorlu’da 275 bin 730 metrekarelik, yine Silivri’de kadın cezaevi olarak 35 bin 568 metrekarelik, Tekirdağ’da 99 bin 281 metrekarelik yeni cezaevleri yapılacağını...

ANKARA Batıkent’teki hayvanlara şiddet haberlerin ardından change.org’da ‘Hayvana Şiddet Yasası Çıksın, Batıkent Suçluları Cezalandırılsın’ adlı bir imza kampanyası başlatıldığını...

Haberin Devamı

- TUNCELİ Hozat Belediye Başkanlığı’nı kazanan Seyfi Geyik’in (CHP) “Ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, Hozat için durmadan ve yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz” diyerek göreve başladığını...

Yazarın Tüm Yazıları