Siyasete değil iklime bakalım - ‘Havadan, doğadan’ ciddi haber geliyor kuraklık sinsice ilerliyor

Önümüzdeki 10 gün önemli bir yağış beklenmiyor ve bu durum çok canımı sıkıyor.

Haberin Devamı

Kuraklığa neden ‘sinsi felaket’ denir, biliyor musunuz?

Çünkü sinsidir ve kendini belli etmez. Tam hakkında kötü düşünürsünüz ya birinin, sonra bir bakarsınız yüzünüze güler, size iyi görünür. Kuraklık da böyledir işte. Bir anda yağan yağmurlar sizi kandırır, hani nerede kuraklık dedirtir. Oysa aslında iki geri bir ileri gidiyordur durum ve insan hafızası, bolluk dönemlerini unutunca ara ara yağan yağmurlarla mutlu olur. Bu dönemde de böyle bir durum var aslında. Kuraklık sinsice ilerliyor ve maalesef durum oldukça kötü. Ganoslardaki ve Istrancalardaki dereler tamamen kurudu. Meriç Nehri’nin debisi de aşırı düşmüş durumda. Çiftçi de yağmur bekliyor çünkü ekim zamanı geliyor ama toprak kuru ve sert. Böyle giderse ekimler gecikecek. Ozan DENİZ-ÇORLU

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

TÜRBAN, takke, sarık, cüppe sorunu üzerinde tartışmak istemiyoruz. Atatürk’ün devrim yasalarını budayıcı girişimler, insana kan ağlatıyor. Uygarlık ve çağdaşlığı gerilerde aramak akıl kârı olamaz.”   Dursun ATILGAN

Kemal Anadol, CHP’li vekilleri uyardı
‘BU KARŞI DEVRİMDİR’

“ÖNCELİKLE türbana başörtüsü demek, gerçekleri örtmektir. Bugün Türkiye’de türban sorunu (yasal olmasa da) yoktur” diye düşünen, eski milletvekili Kemal Anadol, CHP grubuna gönderdiği mesajda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü teklifi için “Böylece CHP’nin yaptığı devrime, yeni CHP karşı devrim yapacaktır. Cumhuriyet’i kuran partiden, 100. yılında Cumhuriyet’i yıkması isteniyor. Bu açıkça ihanettir” dedi. Anadol şunları ekledi:

“Bugün karşı devrim yasası için imza verenler, yok hükmündedir. Bugün saflar olacaktır; bugün karşı devrim karşıtlarını göreceğiz. Ve bugün Kılıçdaroğlu ile hiçbir yere varılamayacağı bir kez daha görülecektir. Şu riyakârlığa bakın.”

LAİKLİK ÜZERİNE

CHP’nin eski genel sekreterlerinden Önder Sav, laiklik üzerine diyor ki:

“Medeni Kanun, pek çok maddesi ile, başta kadın erkek eşitliği olmak üzere tüm yurttaşların uygar ülkelerdeki gibi kişi haklarına güvence sağlayan, çağdaşlık kapılarını açan laik bir devrim yasasıdır. Bize bu çağdaş ve önemli yasayı armağan eden, başta Mustafa Kemal Atatürk ve Mahmut Esat Bozkurt olmak üzere emeği geçenleri minnet ve şükranla anıyoruz; ışıklar içinde uyusunlar.”

Haberin Devamı

İRAN BİZE KOŞARKEN...

KILIÇDAROĞLU türbanı siyasi rant olarak kullananların elinden alıyor, kişi özgürlüğü ile özdeşleştirerek, AKP ile özdeşleşen türbanı özgür kılıyor. 2- Kılıçdaroğlu asla ve kata kadınlar örtünmelidir demiyor Kuran’ın dediği gibi. 3- Üzülerek belirteyim ki İran bize koşarken sizler İran’a koşmaya başladınız, çakma mollalarınızla. Kılıçdaroğlu bunu anlatmaya çalışıyor, algılayın lütfen. Şevket ÇORBACIOĞLU

ALTILI MASA MI İSTEDİ?

İRAN’da kadınlar özgürlük mücadelesi verirken, Türkiye’de CHP’nin, benim partimin Medeni Kanun’un kabulünün tam da yıl dönümünde böyle bir yasa teklifi vermesini doğru bulmuyorum. Zannediyorum, Altılı Masa’daki üç siyasal İslamcı ortağı hoşnut etmeye dönük bir adımdır. Türkiye’nin aş, iş, hak, hukuk ve özgürlük başta olmak üzere çok daha önemli ve yakıcı sorunları var. Atılan bu adımı üzüntü ile karşılıyorum. Hiçbir şart altında laikliği göz ardı edemeyiz. Laiklik yoksa, özgürlük de demokrasi de yoktur.”

Haberin Devamı

Av. Ziya YERGÖK-SHP ve CHP eski İl Başkanı, Baro Başkanı ve 22. Dönem Milletvekili

MERSİN HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL

LOJİSTİK Fuarı’nı gezerken Mersin Toros Üniversitesi’nden siyaset bilimci Prof. Dr. Ahmet Özer’le karşılaştık. Mersin’in kalkınması için kafa yoran bir hoca, bu konuda kitapları ve makaleleri var. Fuarda Prof. Özer’e, son zamanlarda önemli koyteynır üretimiyle dikkat çeken LTF Treyler firmasının sahibi Latif Şimşek’in söylediği üretimle ilgili şu sözlerini  aktardım:

“Türkiye olarak yılda 35 bin adet treyler üretiliyor. Bunun 25 bin adeti yurtiçine veriliyor.  Yıllık yurt içi ciro 15 milyar TL civarında. 2021 yılı yurtdışı ciro 270 milyon dolar seviyesinde. Şirket olarak sektöre yeni girmemize rağmen 2022 yılı hedef satışımız 3000 adet/250 milyon TL ciro. 2023 yılı için planlamamızda satış hedefimiz 500 adet ve 500 milyon TL ciro. Yurtdışı ihracatımız dahil bu rakamlara.”

Haberin Devamı

Mersin’in dünyanın her yerine yük taşıdığının altını dikkatle çizdi “Ama bir türlü hak ettiği yere ulaşamıyor” dedi Prof. Ahmet Özer. Mersin’e acil gereken bir kalkınma stratejisini anlattı; sorunlar ve çözümleri bir öneri modeli olarak sıraladı. Gelecek yazılarda bunu da  yazacağız.

BİLİYOR MUSUNUZ?

İSTANBUL’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılının, bugün 12.00’de Gülhane Parkı’nda başlayacak etkinliklerle gece saatlerine kadar kutlanacağını...

MESAJ PANOSU

CUMHURBAŞKANI’NIN eski hukuk danışmanı Prof. Dr. İzzet Özgenç TV5’te Mustafa Yılmaz’ın “Erdoğan 2023 seçimlerinde aday olabilir mi?” sorusuna “Eğer seçim 2023 haziranında gerçekleşirse olamaz” diyerek seçim kanununda yapılan değişiklik nedeniyle de seçimin 6/7 Nisan’dan önce yapılamayacağını belirtti.

Haberin Devamı

GİRESUN-Çavuşlu halkı, yargının kapatılması yönündeki kararına karşın çalışmalarını sürdüren Katı Atık Bertaraf Tesisi’ne karşı direniyor. Çavuşlu halkının kararlı eylemi sonucu Giresun Valiliği, sorunların giderileceğine ilişkin açıklama yapınca direnişe 15 gün ara verildi. Eğer çöplük kapatılmaz ve sorunlar çözülmezse yeniden nöbet başlayacak. Halk, seslerinin siyasi irade tarafından duyulmasını istiyor. Şükrü KARAMAN

Yazarın Tüm Yazıları