‘Oy ve Ötesi’nden çağrı

ŞEFFAF ve denetlenebilir seçim hedefi doğrultusunda bir araya gelen gönüllülerden oluşan ‘Oy ve Ötesi’, gönüllü sandık gözlemcisi olmak isteyenleri oyveotesi.org adresine bekliyor. Kayıtlar 29 Mart Cuma 23.59’da kapanıyor.

Haberin Devamı

2014’ten beri 8 seçimde, toplamda 250 bini aşkın gönüllüsüyle tamamen tarafsız ve bağımsız şekilde sandık güvenliği için çalışan ‘Oy ve Ötesi’, yerel seçimler için hâlâ çok sayıda gönüllüye ihtiyaç olduğunu vurgulayarak tüm seçmenlere gönüllü sandık gözlemcisi olma çağrısı yaptı. Gözlemci (müşahit) olarak oylara sahip çıkmak isteyen herkes gönüllü olabiliyor.

Yerel seçimlerin, seçmenlerin gündelik yaşamına doğrudan etki ettiğini ve bu nedenle her seçim gibi bu seçimlerin de son derece önemli ve sahip çıkılmaya değer olduğunu ifade eden ‘Oy ve Ötesi’, herkesi sorumluluk alarak oyların takipçisi olmaya; kayıtsız kalmamaya davet ediyor. Önceki seçimlerde olduğu gibi, herkese açık olan ücretsiz mobil uygulama ‘T3 Tutanak Gönder’ sayesinde tüm vatandaşlar sandık sonuç tutanağı fotoğraflarını seçim günü Oy ve Ötesi’ne iletebilecek. Oy ve Ötesi, kendisine ulaşan tutanaklardaki sayısal verilerle açıklanan sonuçları “Türkiye Tutanak Teyit (T3)” sistemi aracılığıyla karşılaştırarak kontrol edecek.

 

Haberin Devamı

‘HERKESİN BELEDİYESİYİZ’

KADIKÖY Belediyesi CHP adayı Şerdil Dara Odabaşı’nın ailesinin geçmişi milletvekili ve belediye başkanlıkları ile dolu... Bir Cumhuriyet kültürünün içinde büyümüş, avukat olmuş, Ankara’dan sonra İstanbul’a yerleşmiş. Odabaşı, ‘10 Aralık’ hareketinde İstanbul il yönetimine girmiş. Geçen hafta sonu sanatçı ve gazetecilerle bir araya geldi.

Davete katılanlar kendisini çok sempatik bulduklarını söylediler. Yaşamının anlatıldığı renkli ve esprili barkovizyon konuşmasında, Kadıköy’ü nasıl yöneteceğini anlattı. Kapı kapı dolaşırken “Bilin ki insana dokunacağız, parti farkı da gözetmiyoruz, herkesin belediyesiyiz, sözümüz söz” diyor. Son 1 ayda 100 binin üstünde hanenin kapısını tıklatmış, çayını içmiş. Seçim otobüsünden çok, el sıkarak siyaset yapıyor.

Odabaşı, Kadıköy’ü iyi bilen güçlü bir ekip kurmuş: Fahrettin Kayhan, Ülkü Özer, Mesut Kösedağı, Nevzat Gül, Ediz Zeyrek, Mustafa Oltulu ve meclis üyesi adaylarından biri de Cumhuriyet Gazetesi Spor Müdürü Arif Kızılyalın... Kızılyalın’ın birçok spor örgütünde yer almasından Odabaşı’nın spor ve sağlık konusunda ve organizasyonlarda en büyük yardımcısı olacağı anlaşılıyor. 

Haberin Devamı

Odabaşı “Her mahalleye bir anaokulu yapmayı hedefliyoruz. Burada evlatlarımızı iyi bir geleceğe hazırlayacağız. Bunu yaparken eğitimcilerimize de yeni bir istihdam sağlamış olacağız. Bizim en büyük projemiz insan. İnsana dokunacağız, bunu da siz sanatçılar ile birlikte başaracağız. Kadıköy, yeniden hoşgörünün başkenti olacak” diye konuştu. Sanatçılar, Odabaşı’na Kadıköy’le ilgili taleplerini ilettiler. Gecede seçim çalışmaları sırasında atölyesinde tanıştığı kemençe sanatçısı Mustafa Tarhanacı  kendi yaptığı kemençeyi Odabaşı’na hediye etti.

Odabaşı’na destek için davete katıldığını belirten gazeteci yazar Metin Uca ‘İşine güvendiğim ve kefil olduğum insanların yanında durmaya çalışıyorum” dedi. Sanatçı Nur Sürer şöyle konuştu: “Şerdil Bey’in Kadıköy’e çok iyi geleceğini biliyorum. Özellikle koca koca binalar yapmayacak olması çok güzel. Önce insan demesi çok güzel.”

Haberin Devamı

Davete katılan sanatçı ve gazetecilerin bazıları şöyle:

Müjdat Gezen, Edip Akbayram, Mazlum Çimen, Zuhal Olcay, Ege, Gün Zileli, Hasan Saltuk, Hüseyin Turan, Nedim Saban, Nur Sürer, Onur Akın, Metin Uca, Bülent Emrah Parlak, Işıl Özgentürk, Kemal Gökhan, Mario Levi, Ahmet Ünal, Altan Ökten, Prof. Aydın Ayan, Ayşe Erbulak, Baran Seyhun, Buket Uzuner, Enis Fosforoğlu, Burhan Şeşen, Av. Eşber Yağmurdereli, Ezginin Günlüğü, Metin Cengil, Mustafa Köz, Naci Çelik, Sezai Aydın, Sırrı Özbek, Tuğrul Tanyol, Turgut Çeviker, Nur Koçak, Çiçek Dilligil, Bora Öztoprak.

 

KARALAR VE SÖZLÜ ZORLU YARIŞTA

- 12 Eylül 1980 sonrası sadece bir dönem Adana Büyükşehir Belediyesi’ni kazanabilen CHP, çeyrek asır sonra ilk kez pazar günkü seçim için yarışa girdi. Bir yanda Cumhur İttifakı adayı MHP’li Hüseyin Sözlü, diğer yanda Millet İttifakı adayı CHP’li Zeydan Karalar ipi göğüslemeye çalışırken, her iki aday da kendinden emin görünmeye çalışıyor. Siyasi gözlemcilere göre CHP geçen 25 yılda seçim kazanmaya hiç bu kadar yakın olmamış. 25 yıllık hasrete son vereceğine inandığını söyleyen Karalar’ın en büyük şikâyeti, her gece belediye araç ve personeli ile afişlerinin kesilip toplanarak sıfırlanması.

Haberin Devamı

- GEÇEN akşam gazetecilerle birlikte olan Kastamonu kökenli AK Parti Bakırköy belediye başkan adayı Mehmet Umur, hayli iddialı olduğunu belirterek “Kerimoğlu’na karşı en ciddi aday benim. Sayın Binali Yıldırım ‘En çalışkan, en gayretli ve istekli adayımız sensin’ diyor” dedi.

 

BİLİYORMUSUNUZ?

AVCILAR İTTİFAKI 435 BİN KİŞİ OLACAK

- CHP Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın “Baharın içimizi ısıtacağı, kardeşlik, dayanışma ve mutluluk içinde geçireceğimiz bir 31 Mart dilerim” dediğini...

- CHP Avcılar belediye başkan adayı Turan Hançerli’nin “Söz verdiğimiz gibi, çeşitli işçi sendikaları başta olmak üzere her kesimden vatandaşın katılımı ile hayal ettiğimiz ‘bizim avcılar ittifakı’nın oluştuğunu görüyoruz. Başkan olduğumuzda da 435 bin Avcılarlının tamamına ayrımsız ve eşit hizmet götüreceğiz” diye konuştuğunu...

Haberin Devamı

VATAN Partisi İBB başkan adayı Mustafa İlker Yücel’in 31 Mart kapsamında “Yeditepeli İstanbul’a Yedi Renk” projelerinden ‘kahverengi İstanbul’ projesini bugün 15.00’de Pendik Göçbeyli köyünde açıklayacağını...

- BAKIRKÖY Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu’nun, belediyenin 24 müdürünün istifalarını istemesinin belediye çalışanları arasında tepki yarattığını, 1 Nisan’da ne olacağının merakına düşüldüğünü...

- YAZAR Orhan Bursalı’nın ‘Seçime Doğru’ adlı söyleşisiyle 30 Mart Cumartesi 16.00’da Moda Tarihçi Kitabevi’nde olacağını...

 

FABRİKA MI ÜNİVERSİTE Mİ

- CHP Süleymanpaşa belediye başkan adayı Ekrem Eşkinat’ın çevreyi kirletmemek için ‘fabrika yerine üniversite açılmasını’ tercih ettiğini, üniversitelerin çevreyi kirletmeyip ‘hammaddesinin’ akademisyenler olduğunu kayda geçirdiğini; buna karşılık şoförler odası kayıtlarına göre her gün 300 aracın Çorlu, Çerkezköy, Kapaklı ve Muratlı’ya işçi taşıdığını, çalışanların 3 saatinin yollarda geçtiğini...

 

VE YENİ KİTAPLAR

ATİLLA Dorsay ‘Bir Ömürdan Seçilmiş Tablolar’ (Remzi), Turan Dursun ‘Başlangıcından Bu Yana İnsanlık’ (Berfin), Evin Okçuoğlu ‘Sakın Kızma Anne’ (Kora), Etem Oruç ‘Meyhaneci Şahap’ (Berfin), Prof. Dr. Metin Özata-Dr. Atilla Bektaş ‘Yeni Akdeniz Diyeti’ (Hayykitap), Gülseren Budayıcıoğlu ‘Camdaki Kız’ (Doğan), Gül İrepoğlu ‘Kavuşmak’ (Hepkitap), Gülşah Elikbank ‘Aşıklar Gece Ölür’ (Doğan Kitap)

‘SETLERİ YIKARAK GELİYORUZ’

DP Mersin büyükşehir belediye başkan adayı, eski Devlet Bakanı Ayfer Yılmaz diyor ki: “Her türlü kumpaslarla bizi yolumuzdan döndürmek isteyenler, 31 Mart’ta demokrasi seli önüne set olamayacak. Demokrasi seli, setleri yıkarak geliyor.”

 

 

Yazarın Tüm Yazıları