‘Nobel için yola çıkmadım’

Azerbaycan’da geçen hafta yapılan TEKNOFEST’te Nobel ödüllü Türk bilimadamı Dr. Aziz Sancar’ın yaptığı konuşmanın, sosyal medyanın dışında yazılı basında da yer alması için Mardinli ve de memleketi Savurlu bazı okurlarımızın talebini yerine getirerek gençlere hitaben yaptığı konuşmayı köşemize alıyoruz:

Haberin Devamı

“Sevgili gençler, Bakü’de TEKNOFEST’le sizlerle buluşmaktan dolayı çok bahtiyarım. Sizlerin bilim ve teknoloji alanında çalışma yapma isteğiniz beni çok memnun ediyor. Ben kanserle ilgili çalışırken Nobel kazanayım diye yola çıkmadım, bu hastalığa karşı bir çare bulabilir miyiz diye yola başladım. Hayatta ödül almak için yola çıkmayın. Yaptığınız her işte hep en iyi olmaya çalışın. Daha da önemlisi, insanlığa ve memleketinize değer katmaya çalışın. Dürüst, ahlaklı ve adaletli olun. Bu şekilde çalışırsanız mutlaka ödülünü alınırsınız. Ayrıca yaptığınız işlere karşı duyduğunuz tutkunun sönmesine izin vermeyin. Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethederken ‘Ya ben seni alacağım ya sen beni’ dediği gibi tutkuyla ve gayretle çalışın.

‘MİLLETİMİZE GÜVENİN’

Haberin Devamı

Sancar sözlerine şöyle devam ediyor: “Sevgili gençler... Benim için en önemli olan şeylerden biri Türk dünyasının kalkınması ve Türk gençlerinin bilimde en ön sıralarda yer alması. Mardin Savur’dan gelen ve okuma yazma bilmeyen bir ailenin çocuğuna bu şansı veren milletimize güvenin.

‘ÇOK ÇALIŞIN’

Memleketimizin... Memleketimiz dediğim zaman ben hem Türkiye hem Azerbaycan’ı kast ediyorum. Memleketimizin yükselmesi için çok ama çok çalışın. İşler yolunda gitmediğinde düzeltmek için inatçı olun ve yenilgiyi asla kabul etmeyin. Ben 40 yaşıma kadar günde en az 18 saat çalıştım. Gençliğimde çoğu geceyi laboratuvarda geçirdim. Şimdi de 12 saatten az çalışmıyorum. Unutmayın... Çalışmak ve insanlığa faydalı olmak size kendinizi hep daha iyi hissettirecek. İnsanlığa ve ülkenize yararlı bir iş yapmanın verdiği huzur hep daha mutlu olmanızı sağlayacak.

Siz gençleri bilime yönlendiren bu festivalleri düzenleyen ağabey ve ablalarınıza çok teşekkür ediyorum. Bu bilim festivallerine destek veren Cumhurbaşkanlarımız Recep Tayyip Erdoğan ve İlham Aliyev’e de şükranlarımı sunuyorum. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum. Allah yardımcınız olsun.

Tanrı Türk’ü korusun.”

ANTALYA’NIN TURİZMDE YÜKSELEN PAZARLARI

TÜRKİYE geneli özellikle de Antalya’da turizm konuşulduğunda, değerlendirmeler Rusya ve Almanya üzerinden yapılıyor. Haklı bir durum. Zira bunlar iki kalyan pazar. Ama bu alanda bir de sessiz sedasız yükselenler pazarlar var. Bunların başında Polonya, Baltık ülkeleri ve İngiltere geliyor. Bunlardan İngiliz pazarı az da olsa son dönemde konuşuluyor. Polonya ve Baltık ülkeleri konuşulmayan ama en hızlı büyüyen pazarlar olarak sessiz sedasız gelişiyor.

Haberin Devamı

Bu yılın ilk 4 ayında Antalya’ya İngiltere’den gelen turist 150 bini aştı. Aynı dönemde Antalya’ya Polonya’dan gelenler geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 365 arttı. Litvanya’dan gelenler yüzde 533 arttı.

Baltık ülkeleri, yanında Balkan ülkeleri de essiz sedasız büyüyor. Bu durum yalnız Antalya değil Türkiye geneli için de geçerli sayılıyor.

Polonya’dan yüzde 300, Litvanya’dan yüzde 704, Estonya’dan yüzde 830, Letonya’dan gelenlerdeki artış yüzde 376.

Bu ülkelerden gelenlerin sayısı Almanya ve Rusya’ya göre az. Ama bunlar yükselen pazarlardır. Turizmdeki durumu değerlendirirken konuya bir de bu açıdan bakmak gerekir. Bir de uçak hareketini iyi değerlendirmek gerekirken Bakanlığın iyi bir tanıtım yapmasına da dikkat çekiliyor. Turizmci bir dostumuz, “Önümüz açık. Anlaşıldığı kadarıyla açığı Avrupalı turistlerle kapatacağız” diyor.

Haberin Devamı

GÜNÜN KULİSİ
CHP’NİN ‘AĞIR’ ZAYİATI

CHP’den darbe yiyenler için bir liste dolaşıyor ortada: “Baykal çarpıldı, Muharrem İnce gitti, Ekrem İmamoğlu zedelendi, Canan darbelendi.”

ALİ Tarakçı’nın ‘Gerçek TİVİ’ kanalından siyasi kulisleri hareketlendirecek yayınlar izleniyor. Cem Uzan’ın cumhurbaşkanlığına aday olacağı, gelirse alkol fiyatlarını indireceği biçimindeki tweet’leri, kulislerde yer alıyor. İttifak haberleri de var; Genç Parti’nin Muharrem İnce ve Mustafa Sarıgül’le ittifak yapacağı, buna AP Genel Başkanı Dr. Vecdet Öz’ün de katılacağı, Ümit Özdağ’ın Zafer Partisi’nin seçime girme olanağı bulunmadığı için AP listesinden ittifakta yer alabileceği gibi ‘heyecanlı’ söylentiler ne ölçüde ciddiye alınmalı?

Haberin Devamı

(20 yıllık süreçte PKK terörünü ve FETÖ’nün oyunlarını unutmayalım! Siyaset kendi kendini besliyor!)

Esas şudur; gerçekleri gör, hayal peşinde gitme!

İZMİR’DEN AVRUPA UÇUŞLARI SÜRMELİ

THY İzmir çıkışlı direkt Avrupa uçuşlarını niçin kaldırmış? Bizi Ege’den ta İstanbul Havalimanı’ndan uçuşa mecbur bıraktı. Bu şekilde yolculuk saatimiz üçe katlanıyor ve son derece yorucu oluyor. Halkımıza bu eziyet ne zaman kaldırılacaktır?

Üstelik tek yön uçuş biletleri bile bir servet değerinde. Lütfen İzmir-yurtdışı (Londra) uçuşlarını yeniden düzenleyin ve bizi bu zaman israfından ve yorgunluktan kurtarın. Sevim GÜREL

BİLİYOR MUSUNUZ?

ANTALYA Milletvekili Çetin Osman Budak, Akdeniz Üniversitesi içerisindeki Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda yaşanan şüpheli öğrenci ölümlerinin TBMM tarafından araştırılmasını isterken, İYİ Parti Milletvekili Hasan Subaşı’nın da Bakan Mehmet M. Kasapoğlu’na devlet yurtlarında tarikat yurdu gibi baskıcı eğitim verilip verilmediğini sorduğunu...

Yazarın Tüm Yazıları