Nemrut’un önüne geçilemez

NEMRUT Dağı’nın UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’ne kaydedilmesinin 30. Yılında Adıyaman’da gerçekleştirilen “Kültür Turizmi Zirvesi”nde yapılan konuşmalarda bölgenin ‘Sahabe şehri’ vurgusunun öne çıkarılması istendi.

Haberin Devamı

Panelde konuşan Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) Başkanı Kerem Köfteoğlu, kentlerin dünya turizminde rakipsiz ürünlerle öne çıktığını anımsatarak “Adıyaman’ın rekabet edilemez ürünü Nemrut Dağı’dır” dedi.

Köfteoğlu, şöyle konuştu:

“Son zamanlarda Adıyaman’da ‘Sahabe şehri’ vurgusu daha fazla öne çıkarılmaya başlandı. Oysa Adıyaman bu alanda rekabet edilemez ve tek değildir. Çünkü İstanbul’daki Eyüp Sultan da sahabedir. Dolayısıyla kent bu alanda ne turizmde ne de inanç turizminde ‘unique’, rekabet edilemez bir önceliğe sahip değildir. Oysa Nemrut Dağı tektir ve Adıyaman’a rekabet edilemez bir üstünlük sağlıyor.”

Kentin sahip olduğu tüm değer ve zenginlikleri Nemrut Dağı çerçevesinde pazarlayıp tanıtması gerektiğini belirten Köfteoğlu şunları söyledi: “Kentin inanç turizmi, gastronomi, doğa ve kültür alanındaki tüm turistik değerleri önemlidir. Ancak bunların hiçbiri kentin bir numaralı ve rekabet edilemez yegâne turizm ürünü Nemrut Dağı’nın önüne geçemez. Kente inanç turu için gelenlerin Nemrut Dağı’nı da görmesini sağlayacak düzenlemeler yapılmalı. Bunların yapılması Adıyaman’a gelen turist sayısını artırır.”

Haberin Devamı

SÖYLENTİLERE DİKKAT!

Adıyaman’da birilerinin bilerek veya bilmeyerek Nemrut’un Hz. İbrahim’i ateşe atan kişi olduğu yalanını yaydığına dikkat çeken Köfteoğlu “Kommagane medeniyetine ait yöneticilerin heykellerini barındıran Nemrut Dağı’nın tarihini dikkate aldığımızda, buranın  Hz. İbrahim’i yakan Nemrut’la hiçbir ilgisinin olmadığını net olarak görürüz. Başta seçilmiş ve atanmış yöneticiler olmak üzere, İpekyolu Kalkınma Ajansı yönetiminin, tarihi gerçeklerle uzaktan yakından ilgisi olmayan, Nemrut Dağı’na düşmanlık körükleyen bu söylentilerle mücadele etmesi gerekiyor. Halkın gerçekleri öğrenmesi için uzman rehberlerden yararlanılarak doğru bilgilendirme kampanyaları düzenlenmeli. Aksi takdirde, gerçeği yansıtmayan bu söylentiler, önümüzdeki dönemde Nemrut Dağı’nda arzu etmediğimiz manzaralara yol açabilir.”

IŞİD’ci kafalar Adıyaman’a nasıl sızdı, o kadar eve nasıl yerleşti, siyasetçilerin hiç suçu yok mu?

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“Siyaset mahkeme salonuna girerse adalet oradan çıkar.” Guizot

MNG’CİLER SORUYOR; SATILDIK MI?

MNG Kargo’nun Beşiktaş çalışanlarıyız. 14. yıla giren şirketimizin, Dubai merkezli Miraga Cargo B.V.’ye satıldığını gazetelerden okuduk. Daha önce Ethem Sancak Bey’e satılacağı yazılmıştı. 815 şubesi ve 9 bin çalışanı olan şirketimizin, kime ve ne kadara satıldığını öğrenemeyecek miyiz? Nezaketen bir açıklama yapılması gerekirdi. Bizler şirketimiz Yurtiçi Kargo’nun kapasitesine geldik; hatta teknolojik olarak onu geçtik diye övünüyorduk, ama ‘yetim bırakıldık’!... Tamam satıldık da MNG’mizden bir ‘bahşiş’ beklemek hakkımız değil midir?”

MİTİNGİN EKSİK YANI NEYDİ?

Haberin Devamı

HALK, Atatürk’e, devrimlere, kurucu değerlere bağlı.

Mitingde halk vardı. Çözüm ve çıkış için halk ile beraber olmalı.

Geç de olsa ilk adımın atılmasını olumlu karşılamalı.

Miting konuşmasında “Atatürk’e, devrimlere ve kurucu değerlere bağlılık” ve çözümün orada olduğu da bir kez olsun ifade edilmeliydi...

Önce ayrışmayalım ve kendi içimizde bir ve bütün olmanın adımlarını sonuna kadar atalım... Ö. F. EMİNAĞAOĞLU

TURİNG’İN ‘YEŞİL EVİ’  HANGİ ELLERE GEÇTİ

TURİNG otellerinin el değiştirmesi ile ilgili daha önce haber yaptığımız için güncel bir bilgiyi paylaşma gereği duydum.

9 Temmuz günü Sultanahmet bölgesinde yeğenim ile gezerken kapısını açık bulunca ‘Yeşil Ev’ tesisinin bahçesine girdik. Bahçede mangal yapıp bir masa başında yiyip içenler olduğunu görünce tesisin çalıştırıldığını düşündük. Ancak görevliler yanımıza gelip ‘özel mülk’ olduğunu söyleyerek kibarca dışarı çıkardılar. Tesisin ne zaman açılacağını sorunca “Açılmayacak, burası artık özel mülk” yanıtını aldım.

Haberin Devamı

Bildiğim kadarıyla Yeşil Ev 2014 yılında turistik tesis olarak işletmek üzere Keskin Grup tarafından kiralanmıştı. Bu arada el değiştirip değiştirmediğini araştırmanın bir gazetecilik faaliyeti olduğunu düşünüyorum. M.U.

BİLİYOR MUSUNUZ

- MALTEPE mitinginden sonra CHP’li vekillerin iktidarı soru yağmuruna tuttuğunu; Erkan Aydın’ın (Bursa) yasa teklifi vererek 9 Temmuz’un ‘Hak, Hukuk ve Adalet Günü’ olmasını önerdiğini...

- ATİLA Sertel’in (İzmir) Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’a “TRT’nin ‘Adalet Mitingi’ne kör, sağlık, dilsiz kalmasının sebebi nedir” diye sorarken, “TRT Genel Müdürlüğü’ne, Bilal Erdoğan’ın Kartal İmam Hatip’ten arkadaşı İbrahim Eren’in, 12 yıl memuriyet yapma şartı yerine getirilmemiş, TRT AKP’ye teslim edilmiş, TRT, A Haber, ATV olmuştur” dediğini; Ahmet Akın’ın (Balıkesir), Dünya Petrol Kongresi’nde ‘Milli Enerji Politikası’ndan söz ettiğini belirtirken, Bakan Berat Albayrak’a “Nerede millilik? Türkiye enerjide dışa bağımlı bir ülkedir. 2016 sonundaki verilere göre, gaz ithalatının % 53.5’i Rusya’dan, % 16.7’si İran’dan, % 14’ü de Azerbaycan’dan yapılıyor. Doğalgaz ithalatında ise neredeyse tek ülkeye bağımlıdır. Buna ‘Sözde Milli Enerji’ politikası demek gerekiyor. Bakan Bey’in ’milli dediği’ Cengiz-Kolin-Kalyon şirketleri midir?” diye sorduğunu...

Haberin Devamı

- BÜLENT Yener Bektaşoğlu’nun (Giresun), Türk bayrağının logolaştırılması konusunda “Bayrağın yıldızını animasyonlarla değiştirmek suçtur. Yeni bir bayrak mı öneriyorsunuz?” diye sorduğunu...

Yazarın Tüm Yazıları