‘Kuralsız’ arenada sıkıntıları başladı... CHP yine ‘geç’ kaldı

SEÇİMLERE 3.5 ay kal kaldı. CHP’de Kılıçdaroğlu karar verici olmak istiyor ancak bir yandan da ‘tuzakları’ı aşmak zorunda. AKP aday tespitini tamamlamış gibi... CHP ‘yine geç’ kaldı. Hani adaylar altı ay önceden belirlenecekti? Hani gençler ve kadınlara geniş yer verilecekti?

Haberin Devamı

CHP, bu isimleri şimdiye kadar belirleyemez miydi?

CHP hâlâ ne yapıyor?

Üç yöntem uyguluyor:

1- Kamuoyu araştırması... Metropol  ve Konda  şirketi yoğun şekilde çalışıyorlar. Hazırlayacakları raporları Kılıçdaroğlu’na verecekler. Burada etkili isimler ortaya çıkabilir.

2- Milletvekillerinden oluşturulan gruplar, illerde örgütü dinliyorlar.

3- Kılıçdaroğlu, sendikalar, baro, işverenler örgütleri, kadın örgütleri gibi STK’ların görüşlerine önem veriyor.

Genel Başkan bu konuda ‘kandırılmak’ istemiyor. Bazı milletvekillerinin, kendisine destek verecek adayların ismini öne çıkartırken, ‘partinin kazanması’ olgusu dışında hareket etmeleri lideri kızdırıyor.

İzmir’de Büyükşehir için kadın aday olabilir mi? Bazı isimlerle konuşuluyor ama ortaya çıkan belirgin bir isim yok. Menemen’den adaylık başvurusunda bulunan eski Seyrek Belde Belediye Başkanı Nilgün Uçar, İzmir’de beş kadın adaydan biri... “İzmir’de bir köyde bir belediye yaratmış, 17 yıl çaba göstermiş, bir üniversite kazandırmış, serbest bölge kurdurmuş, hiç hırsızlık olmamış... Dürüst çalışmış, ortak akılla çalışmış, mantıklı ve makul bir kadının hiç değeri yok mudur? Ben mücadele ediyorum. Keşke önseçim olsaydı.”

Haberin Devamı

CHP, oyunun kuralları olmayan bir arenada mücadele ediyor.

Seçmenlerin yarısı kadın... Adaylık başvurusunda bulunan kadınlar niye değerlendirilmiyor? Bunları erkek adaylar mı engelliyor?

 

 Kadınlar üzerine oynamak gerekiyor.

TÜRKİYE’de 1398 belediye var. Kadın belediye başkanı 39; 8’i AKP’li, 6’sı CHP’li, gerisi HDP’li; MHP’nin ise yok... Ne yazık ki kadınlar eskisi gibi mücadele etmiyor.

- İSTANBUL, Ankara ve İzmir, genel oyların yüzde 31-32’sini oluşturuyor. Üç ilde 3 puanlık artış, genel oylamada yüzde 1’i kapsıyor.

 

ŞEFFAFLIK ÖDÜLLERİNİ KİM KAZANDI?

‘9 Aralık Dünya Yolsuzlukla Mücadele Günü’ne atfen 2018 ‘Şeffaflık Ödülleri’ sahiplerini buldu. ‘Medya’da Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü Aykut Küçükkaya,vatandaşlık’ dalında işletme ve denetim alanlarında uzmanlığı ile bilinen Fatih Belediye Meclisi CHP üyesi Fazıl Uğur Soylu ödül aldı. ‘Kurumsal Şeffaflık Ödülü’ Pfizer Türkiye’ye layık görüldü. ‘Gençlik’ dalındaki ödülü ise Altınbaş Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü 4. sınıf öğrencisi Ertuğrul Çavuşoğlu aldı. Şeffaf belediyecilik ödülü de Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’e verildi. Ödül töreni salı günü yapılacak.

 

Haberin Devamı

ÇORLULULARI ‘FETÖ’ İLE KANDIRMIŞLAR

ÇORLU Devrim gazetesinin önceki günkü haberinde, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve 10 yıllık yardımcısı ve ‘yeni prensim’ dediği Ahmet Sarıkurt’un FETÖ’cülerle ilişkisinin yer alması Çorlu’da büyük yankı uyandırdı.

Türkçe olimpiyatlarının ilçede yapılmasında iki kez sponsor olan ve “Yeni bir dünya kuracağız” diyen, Trakya’da FETÖ’nün kasası diye bilinen Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği’nin 17-25 Aralık operasyondan bir gün sonra Çorlu Silverside Otel’de düzenlediği ‘sıra gecesi’ne katılan Ünal Baysan’ın, Karaman’da 45 çocuğun istismar edilmesiyle gündeme gelen Ensar Vakfı’nın düzenlediği Cumhuriyet devrimlerine düşman olan ve İstiklal Mahkemeleri tarafından idam edilen İskilipli Atıf Hoca’yı anma panelinin ana sponsoru olduğu da ortaya çıktı. 24 Haziran seçimleri öncesinde CHP Genel Merkezi’nin “Belediye başkanları istifa edip aday olmasınlar” kararına rağmen adeta bir kaçış yolu olarak gördüğü milletvekili aday adaylığı başvurusu da bu nedenlerle engellendi. İlgili haber ve videolar genel merkeze gönderildi.

 

Haberin Devamı

BİLİYOR MUSUNUZ

- CHP’den Eyüpsultan’a belediye başkan aday adayı olan Cemal Özdemir’in “Aday gösterilirsem, yeni nesil sosyal demokrat belediyecilik anlayışını egemen kılacağım” dediğini...

- İÇMİMARLAR Odası Adana Şube Başkanı Çağkan İnan’ın CHP Çukurova adaylığı için görevinden ayrıldığını...

- 25 yıllık yerel yönetimci, eğitim hayatı başarılarla dolu belediye başkan yardımcısı Tülin Koç’un Çiğli’den aday adaylığına soyunduğunu...

- BALIKESİR Sındırgı Belediye Başkanı adaylığı için MHP ve İYİ Parti tarafından da aday gösterilmek istenen mesleki ve teknik anadolu lisesi müdürü Tuncay Öztürk’ün CHP tarafından aday ilan edildiğini; bu durumda başkanlık mücadelesinin AKP’li mevcut belediye başkanı Ekrem Yavaş ile Öztürk arasında geçmesinin beklendiğini...

 

Haberin Devamı

AKADEMİSYENLER ÇALIŞTAYI

ÜNİVERSİTELERDE görev yapan akademisyenler, çeşitli yollarla sorunları ve çözümleri dile getiriyorlar. Ancak, görüldüğü kadarıyla çok fazla olumlu bir netice alamıyorlar. “gençlerimizin çok değerli bilgilerle donanımlı olarak mezun olması” için; liyakat, etiklik ve üretime önem veriyorlar. Bu amaçla, sorunlarını aktarmak birlikte çözümler üretmek, çözüm yollarını tartışmak için -siyasetten uzak- bir Çalıştay düzenlediler. ( İstanbul Yükseköğrenim Platformu: 0312 476 9958, bilgi@ogesen.org

 

MAHMUT TURGUT’TAN 2019 TAKVİMİ

Fotoğraf sanatçısı Mahmut Turgut’un çektiği 12 ünlü yazar ve sanatçının fotoğraflarından oluşan 2019 yılı duvar takvimi çıktı.

Haberin Devamı

Fotoğraf sanatçısı Mahmut Turgut, her yıl olduğu gibi bu yıl da yazar ve sanatçıların renkli portrelerinden oluşan bir takvim yayınladı.

Takvimde; Nazlı Eray, Kamil Masaracı, Yekta Kopan, Turhan Günay, Ercan Karakaş, Ayşe Sarısayın, Semih Gümüş, Merih Akoğul, Şükrü Erbaş, Mavisel Yener, Haluk Şahin ve Mehmet Güleryüz’ün portreleriyle eserleri yer alıyor.

 

OSB İSYANI DANIŞTAY’A TAŞINDI

EDİRNE’nin Uzunköprü ilçesine bağlı Kavacık Köyü’nde kurulması planlanan organize sanayi bölgesinin iptal edilmesi talebiyle Danıştay’da dava açıldı.

Avukat Bülent Kaçar’ın hazırladığı yürütmenin durdurulması talepli dava dilekçesi, Edirne İdare Mahkemesi’ne verildi.

Kavacık Köyü halkını isyan ettiren OSB projesi, köy merasının üzerine kurulmak isteniyor. OSB aynı zamanda köylülerin tarımsal sulamada ve hayvan sulamada kullandıkları Kavacık Göleti ile iç içe bir konumda bulunuyor. OSB planına göre fabrikalar köy evlerinin çatılarından başlıyor. Köy halkı, mezarlığın genişleme alanını da gasp eden OSB’ye isyan ediyor. Köylüler, “Vefat eden yakınlarımızı defnetmek için yer bile bırakmamışlar” diyor.

Yazarın Tüm Yazıları