Kolektif suçun bedeli ağır olur

Ne diyelim... Yaşanabilecek bir İstanbul için yapılabilecek tek şey kaldı elimizde!

Haberin Devamı

Anlatalım.

Geçmişte İstanbul’a kar yağmıyor diye şikâyet ediyorduk. Kardan vazgeçtik, artık yağmur bile yağmıyor.

Ne yazık ki görülmemiş, büyük bir kuraklık yaşıyoruz. Gerekli tedbirleri hızla alamazsak korkarım ki yakın bir gelecekte çok daha büyük sorunlarla karşı karşıya kalabiliriz.

26 Ocak 2012’de yine sizin köşenizde İstanbul’un sorunlarını ayrıntılarıyla açıklamıştım.

İstanbul’u aşırı beton yığınları ve yoğun insan kalabalıklarıyla büyük bir ısı adasına dönüştürdük.

Ne yazık ki yağmur bulutları İstanbul’a giremiyor artık. Bunu herkesin görmesi lazım.

İstanbul’un bozulan ekosistemini bir nebze de olsa düzeltebilmemiz için yapabilecek tek şey kaldı elimizde.

Su havzalarında bugüne kadar boş kalabilmiş topraklarda yeni ormanlar kurmak.

Zaman hızla ve acımasızca aleyhimize akıyor.

Haberin Devamı

Yarın bu şansımız da olmayabilir ve çok daha büyük sorunlar karşısında tamamen çaresiz de kalabiliriz.

Faruk ÇEBİ

GÜNÜN SÖZÜ

“COVID-19, 10 sene daha aramızda olmaya devam edecek gibi görünüyor.” Prof. Dr. Uğur ŞAHİN

ORMAN YAĞMUR GETİRMEZ YAĞMUR ORMAN GETİRİR

İSTANBUL’a yeni ormanlar kazandıramazsak yağmur da yağmaz, kar da yağmaz... Ara sıra yağsa da pek faydası olmaz. Geç kalındı mı, çok geç hatta imkansız artık. İstesek yapabilir miyiz, şansımız var denilebilir.

İstanbul bundan sonra orman kazandırılması çok zor orman kazandırılmasından ziyade ‘Kanal İstanbul’ projesiyle mevcut orman vs. yok olacak.

İstanbul coğrafi taşıma kapasitesi üzerinde insan nüfusu barındırıyor, bu nüfusun azaltılması için çözüm üretilmelidir.

Orman yağmur getirmez, yağmur orman getirir. Konya Ovası orman olsa veya Rize’deki ormanlar yok edilse bu bölgelerin yağış rejimi değişmez.

Hüseyin DİNCER

KENAN AKIN’I KAYBETTİK

MARDİN doğumlu gazeteci ve yazar Kenan Akın (76), COVID-19 tedavisi gördüğü hastanede vefat etti. Mesleğe Tercüman gazetesinde başlayan Akın, uzun yıllar TGRT’nin Genel Yayın Müdürlüğü’nü yürüttü. Daha sonra Ortadoğu, Güneş, Günaydın, Sabah ve son olarak da Yeni Çağ gazetelerinde yönetici ve yazar olarak görev yaptı. TV 8’de yönetim kurulu başkanvekilliğinde bulundu. Akın, Nezih Demirkent’in başkanlığı döneminde Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin başkanvekilliğini de yürüttü. Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, vefat haberinden sonra “Yüksek kurul üyemiz, Türk basının değerli kalemi, gazeteci-yazar Kenan Akın’ı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz” mesajını paylaştı. Cenazesi bugün İstanbul’da toprağa verilecek.

Haberin Devamı

AŞININ NAKLİYE TARAFI

AŞIDA aracı firma tartışmasının boyutları büyürken, Keymen’in, Çin’in devlet malzeme ofisinin Türkiye temsilcisi olduğunu bildirildi. Ama biz işin ‘nakliye’ tarafından söz edeceğiz.

Türkiye, Çin’den 3 milyon doz aşıyı 6 özel kargo uçuşu ile taşıyor. Uçuşlarda THY’nin uzun menzilli Boeing 777F tipi kargo uçakları kullanılıyor. İki gün sürecek operasyonda, her seferde 500 bin doz taşınacak.

Aşılar özel konteynerlerin içinde. Bir uçakta 17 konteyner var. Konteynerler uçağın kargo bölümüne konuluyor. Bu konteynerlerin her birinde 30 bin doza yakın aşı var.

Normalde THY’nin Boeing 777F kargo uçakları 102 ton kargo taşıyabiliyor. Amerika’ya, Çin’e duraksız uçabiliyor.

30 bin öğrenciye klavyeli tablet veriyor
İYİ Kİ TOBB VAR

Haberin Devamı

ONLINE eğitim alan ihtiyaç sahibi öğrencilere TOBB’dan klavyeli tablet desteği geldi. TOBB online eğitim alan ihtiyaç sahibi 30 bin öğrenciye klavyeli tablet dağıtıyor. 81 ile 81 okul projesi kapsamında 65 şehirdeki okulu tamamlayarak teslim eden ve kalan iller için de çalışmalarını sürdüren Türk iş dünyasının çatı örgütünün yeni projesi, ihtiyaç sahibi öğrenciler için klavyeli tablet desteği oldu. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, geleceğin güvencesi olarak gördükleri gençlerin eğitimini çok önemsediklerine vurgu yaparak, “Bir taraftan ülkemizin ekonomisini büyütmeye çalışırken, bütün çocuklarımızın eğitim ve öğretim programlarına erişebilmeleri için eğitime yatırım yapmayı da ihmal etmedik. TOBB camiası olarak ihtiyaç sahibi öğrencilerimize 30 bin adet klavyeli tablet temin ettik. 81 ilde 365 oda ve borsamız, öğrencilerimize dağıtılmak üzere tabletleri il/ilçe milli eğitime teslim ediyor” dedi.

Haberin Devamı

BİLİYOR MUSUNUZ?

18 yıldır restore edileceği söylenen tarihi Maden Hükümet Konağı’nın 12 kültür bakanı, 22 Elazığ milletvekili, 8 Elazığ valisi, 10 Maden kaymakamı, 7 partiden (ANAP’lı, AKP’li, SP’li, Has Partili, DP’li, İYİ Partili, MHP’li) 3 belediye başkanı gördüğünü ve 2021’e girerken yok olma tehlikesiyle yine restore edilmeyi beklediğini...

MESAJ PANOSU

MAHKEMELER iktidarın sansür kurulu gibi çalışıyor, olacak iş değil.Levent GÜLTEKİN

BLUTV, Türkiye ve Rusya ortak yapımı ‘Rudolf Nureyev: Düşlerin Adası’ belgesini koleksiyonuna ekledi. Nurdan Tümbek Tekeoğlu, Yasemin Pirinçcioğlu ve Yevgeniya Tirdatova’nın yapımcılığını üstlendiği belgesel 2016 yapımı. Ebedi bir gezgin olan, dünyanın en ünlü klasik baletlerinden Nureyev’in belgeselinde, 1980’li yıllarda Türkiye’ye yaptığı ziyareti anlatılıyor. Tekeoğlu, “Karantina günlerinde baleye ve müziğe bir yolculuk yapmak isterseniz izlemenizi öneririm” diyor.

Yazarın Tüm Yazıları