İsteyen isteyene!

TESK Yönetim Kurulu üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, koronavirüs salgını nedeniyle tedbir amaçlı işyeri kapanan ve işleri düşen esnafa geçici süreyle en az asgari ücret desteği sağlanmasını, esnaf kredilerinin ve vergilerinin en az Haziran 2021’e kadar ötelenmesini, küçük esnaf ve sanatkârdan 2020 dönemine ilişkin vergi alınmamasını istediklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Keskin, Cumhurbaşkanı’nın esnaf ve sanatkâra dönüp bakmasını talep ettiklerini bildirirken “Süpermarketlere pandemi de giremiyor, devlet de giremiyor” deyip şunları ekledi:

“Seçim günlerinde bizimle beraber olanları, kötü günde, hastalıkta da görmek istiyoruz.”

DEVLETİMİZ ACİZ DEĞİLDİR

TÜRK Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, kamuoyunda yer alan “Meslek liselerinde sıkıntılar yaşanıyor, canlı derse öğrenci gelmiyor, ek ders ücreti kesiliyor, ek ders ücreti ödemelerinde illere göre ve hatta okullara göre farklı yorumları görüyoruz” şeklindeki açıklamalar üzerinden değerlendirmede bulundu ve özet olarak dedi ki:

“Devletimiz öğretmenin üç kuruşluk ek ders ücretini ödemeyecek kadar aciz değildir.”

Herkes perişan, yoksulluk diz boyu...

CHP ÖZÜNE DÖNMELİ

Haberin Devamı

SADETTİN Tantan, Damga gazetesine yukarıdaki cümleyi söyledikten sonra şöyle konuşmuş:

Nitelikli bir siyasi yelpaze oluşturulabilmesi durumunda köy-köy dolaşarak insanların bilgilendirilebileceğini söyledi. Buna CHP’nin liderlik yapması gerektiğini belirten Tantan, “Kılıçdaroğlu’nun bazı söylemleri iyi ama halka dönmeli. Bir kere HDP ile ilişkisinin olmadığını açık ve net şekilde açıklayacak. PKK’nın Türkiye için tehdit olduğunu açıklayacak” uyarısını yaptı.  Özetle, CHP özüne dönmeli.

TEKKE VE ZAVİYELER ÖZGÜRLÜĞÜ BOĞAR

ATATÜRK, Kastamonu’da 30 Ağustos 1925’te türbelerden, yalancı evliyalardan söz ederek “Ölülerden yardım istemek medeni bir toplum için uygun değildir” demişti. Türbelerin, tekkelerin, zaviyelerin kapatılmasının ve tarikatların kaldırılmasının işaretini şu sözüyle vermişti:

“Var olan tarikatların amacı kendilerine bağlı olan kimseleri dünyada ve manevi olan hayatta mutluluk sahibi yapmaktan başka ne olabilir? Bugün ilmin, fennin, bütün kapsamı ile medeniyetin ışığı karşısında filan veya falan şeyhin uyarmasıyla maddî ve manevi mutluluğu arayacak kadar ilkel insanların Türkiye medeni toplumunda varlığını asla kabul etmiyorum.”

Tarikattaki şeyh-mürit ilişkisi, eleştirel aklı dikkate almadığı için biata neden olur. Bilimin değil, şeyhin himmeti yol göstericidir. Atatürk ise buna karşı çıkarak kendi aklını kullanan, özgür yurttaşı hedeflemiştir:

Haberin Devamı

“Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakikî tarikat, tarikat-ı medeniyedir. Tarikat ortamında özgürlük, çokkültürcülük, çoğulculuk değil; aksine tek-tipçilik, biat vardır. Tarikat özgürlüğü boğar.”

HİÇ SÖYLEMEYEYİM DAHA İYİ

BAYRAMPAŞA’da iki Arnavut konuşuyor:

“Var sana söyleyeyim bir şey.”

Diğeri “Nedir?” diye soruyor.

“Ama en iyisi hiç söylemeyeyim daha iyi...”

Istranca’nın yeraltı sularını da çektik, bitirdik

DURUM VAHİM, KURUYORUZ

ISTRANCA Trakya’nın en önemli su ve ağaç merkezidir. Bugün barajlar ve göletler iyice kurumaya başladı. Dün beklenen yağmur gelmedi, ancak şöyle bir geçti. Sanayi ve vatandaşlar içme suyunu yeraltı kaynaklarından karşılıyor. Devlet Su İşleri, kaçak kuyu açanların peşine düştü ama yetmiyor. Yağmacı bir zihniyetimiz var, ne yeşili ne çevreyi koruyoruz.

Haberin Devamı

Yeraltı su kaynaklarının eskisi gibi ‘dolması’ için en aşağı üç ay her gün yağmur yağmalı.

Yeraltından su çekilince, büyük elektrik harcaması olduğunu vatandaşlarımız biliyor mu?

Özetliyoruz: Vahim bir durumdayız.

Değil içmek için, tuvalet ihtiyacı için bile su bulamayacağız.

Çözüm mü? Katar’ın yaptığı gibi Karadeniz’in suyunu ‘tatlıya’ çevireceğiz!?

Kırklareli Kıyıköy’de büyük bir ağaç katliamı var. Belediye mi izin verdi, yoksa Ankara’dan talimat mı geldi? Halk isyan halinde. Buraya HES mi yapılır, rüzgâr enerjisi mi, yoksa güneş enerjisi mi kurulur? “Evet” diyorsanız ülke coğrafyasına büyük hainlik ediliyor, biliniz.

BİLİYOR MUSUNUZ?
TOGG’DA KAZANIM NEDİR?

Haberin Devamı

CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin’in, bürokrasiyi arttıran, aynı işi onlarca yere yaptırma denemesi olan Sanayileşme İcra Komitesi’ne (SAİK) ayrılan bütçenin israf olduğunu vurguladığını ve Bakan Mustafa Varank’a TOGG için de “Yerli otomobil projesi için harcanan 47 milyon doların sonunda elde edilen kazanım var mıdır? Varsa nelerdir? Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu (TOGG) projesinde gelinen süreç nedir? Oluşturulan ek kurulun yerli üretime ne gibi katkıları olacaktır?” sorusunu yönelttiğini...

NİĞDE’de vakıf eserlerinin korunmadığını açıklayan CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer’in Bor’da yaklaşık 5 asır önce yapımı 5 yılda tamamlanan tarihi yeni hamamın, 8 yıldır restore edilememesini eleştirdiğini...

Haberin Devamı

ORHAN Kural’ın, e-GEZGİN dergisinin 3. sayının zengin bir içerikli çıktığını, kış sayısında dergiye reklam ve sponsorluk desteği veren herkese teşekkür ettiğini açıkladığını...

Yazarın Tüm Yazıları