Her şey sil baştan

Haberin Devamı

ERKEN genel seçim, ister Cumhurbaşkanı’nın seçimin yenilenme kararı üzerine, isterse yasama organı kararı üzerine, her ne şekilde yapılırsa yapılsın, her durumda yeni bir seçim olduğundan, tüm işlemleri sil baştan yapılan bir seçimdir.
Erken genel seçimin sıkıntısı, aynı işlemlerin kısa aralıkla bir daha yapılacak olmasıdır.
Tüm ülke için erken genel seçim nedeniyle sandık konulduğuna göre, önseçim diyen partiler de elbette kendi içinde bu yoldan uzak durmamalı, aynı işlemleri sıkıntılı da olsa tekrarlamalıdır. Örneğin CHP’nin bundan uzak durmasına tüzük hükümleri ve tüzükteki oranlar bile engeldir.
Kaldı ki YSK bile vereceği bir görüşle asla önceki liste ile seçime girilebilir diyemez. Çünkü, erken seçim, zaten yeni bir seçim yapılabilmesine elverişli zaman diliminde yapılan bir seçimdir. Ne parti ne de YSK böyle kısıtlayıcı durum yaratamaz. Örneğin bu arada, seçilme hakkını yeni kazananlar ne olacaktır?... Onlar seçilme hakkından yararlanamayacak, seçilme hakkı tarihi olarak, bir önceki seçim mi esas alınacaktır?... Bu örnek bile erken genel seçimde, tüm işlemlerin bir daha yapılmasını açıkça ortaya koymaktadır.
Elbette erken genel seçimin sıkıntıları olup, önseçime girenler için yeni bir işlem ortaya çıksa da taban desteği olanların tekrar önseçimden çıkma sıkıntıları söz konusu olmayacaktır.

Haberin Devamı

Hüseyin Sağ, İskenderun’dan gelen üç kişiyi teşhis etti, ikisi yakalandı


Ataşehir’in avukatı da aynı şekilde dövülmüş


AVUKAT Erdal Ilıkgöz, Ataşehir Belediyesi 2009 yılında kurulduğunda ‘sözleşmeli avukat’ olarak göreve başlıyor. Hukuk İşleri Müdürlüğü’ne getiriliyor. Ancak bazı işlemler karşısında kendisine baskı yapılması üzerine ‘midesi’ bulanıyor.
Kanun yolunu gösteriyor, ancak bir gün iyice dövülüyor.
Bunu anlatan bir CHP’li, “O günleri hatırlayınca ürktüm. Hüseyin Sağ’ın resmini gördüğümde; Erdal Ilıkgöz de aynı şekilde dövülmüştü. Yöntem hep aynı. İlk yumruk buruna patlatılıyor. Erdal Bey, Hüseyin’den daha kötü durumdaydı, o sokakta baygın halde bulunmuştu. Hüseyin Bey spor yapıyormuş; demek ki burun ve çenenin dışında kendisini korumayı bilmiş...
Bunları o zaman kimseye anlatamadık, korktuk, çekindik.”
Ilıkgöz ‘dövülme’ olayından sonra Hukuk İşleri Müdürlüğü görevinden alınıyor.
Ilıkgöz’ü aramak istedik, ne kendisine ulaşabildik ne de telefonuna... Konuşabilseydik kendisine şu soruyu soracaktık: “Siz İçişleri Bakanlığı’na yaşadıklarınızı şikâyet etmiş miydiniz?”
Kadıköy’deki evinden çıktıktan sonra üç kişinin saldırısına uğrayarak ‘öldürülesi’ye dövülen CHP Kadıköy/Büyükşehir belediye meclis üyesi Hüseyin Sağ’ı dün İl Başkanı Murat Karayalçın ziyaret etti. Murat Karayalçın, birçok şeyi henüz bilmediğini söylerken, “Bu olayın takipçisi olacağız” dedi. Hüseyin Sağ “İstanbul nezdinde bu saldırı bana bilinerek yapılmıştır; gerisinde rantçılar vardır” diye konuştu.

TEŞHİS ETTİ

Haberin Devamı

Dün öğleye doğru kaldığı hastaneden taburcu olan Hüseyin Sağ, Kadıköy Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonunda saldırganların isimlerini belirlediğini, fotoğraf üzerinden teşhis ettiğini söyledi.
“İki kişi yakalandı ve benimle yüzleştirildi; üçüncü kişi ise firarda. Ne gariptir ki saldırganlar İskenderun’dan gelmiş ve Kadıköy’de Yenisahra Pazarı’nda civciv satıyorlarmış... Bunlardan birinin dört yaralaması varmış” dedi.


4 BİN KİŞİ ARADI
CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu, Sağ’a geçmiş olsun derken, ayrıntılı bilgi aldığı öğrenildi. Sağ’ı ziyaret eden veya telefon edenler arasında eski ve yeni vekillerden Hamzaçebi, Tekin, Cihaner, Oran, Tamaylıgil, Yarkadaş, Adıgüzel, Yedekçi, Tanal, Gökmen, Sarı’nın adları dikkati çekti. Bakırköy, Avcılar, Maltepe, Şişli belediye başkanları, geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Sağ ve eşinin verdiği bilgiye göre, arayanların sayısı 4 bini buldu.

Haberin Devamı


Yol genişletme için Küçük Menderes Ovası’na zarar veriliyor


İlkkurşun’da anlamsız bir talan

KURTULUŞ Savaşı’nda örgütlü ilk mücadelenin başlayıp ‘İlk kurşun’un atıldığı Ödemiş İlkkurşun köyünün tepelerine karayolu saplanmaya çalışılmaktadır. Yol genişletileceğine, Türkiye’nin en verimli Küçük Menderes Ovası’ndaki tarih, kültür, tarım, doğa, ekonomi vs. hiçe sayılıp kamu yararı olmayacak şekilde zarara uğrayacak. Virajları var diyorlarsa Doyranlı mevkisinden kestirme hat çizilip virajlar da çok kolay yok edilebilir. Ayrıca demiryolu var deniliyor, bu teknolojik çağda demiryolunun altından veya üstünden yol geçirilemiyor? Hani her yere tüneller yapıyorlardı. Müteahhidin amacı İlkkurşun Tepesi’nden toprak alıp dolguda kullanmak. Yapılacak yol inanın anayolu sadece 200-300 m kısaltır ama amaç tarım arazisinde bulamadıkları molozu buradan çekmek. İlkkurşun Tepesi’nin ana kısmı sit alanı olarak tescillendi ama gözleri tarihin geçtiği, dedelerimizin düşmanla savaştığı topraklarda, üçer-beşer dekar tarlası kalmış çiftçilerimizde, 70-80 yıllık zeytin ağaçlarında. Biz tarım arazilerimizin yok edilmesine seyirci kalmayacağız. Yürütmenin durdurulması için İzmir 5. İdare Mahkemesi’ne başvurduk. Bu anlamsız talanın durdurulmasını istiyoruz.
Umut Ayberk AKBAY

Haberin Devamı


BİLİYOR MUSUNUZ?

-BURSALI bir grup aydının ‘Öğretim Birliği Yasası’ndan hızla uzaklaşıldığı bir dönemde, Cumhuriyet’in kazanımlarına ve üniter yapıya sahip çıkacak özgür bireyler yetiştirmek amacıyla kurdukları Çağdaş Eğitim Kooperatifi’nin aydınlık bireyler yetiştirmek amacıyla, ‘Anaokulundan Üniversiteye...’ felsefesiyle, kuruluşunun 20. yılı olan 25 Temmuz’da ‘ÇEK 3 Mart Anadolu-Fen Lisesi’nin temelinin atılacağını...
-‘ADALET Arayan İşçi Aileleri’nin, “İş kazası değil, cinayet diyoruz... Bütün sorumluların yargılanmasını istiyoruz... Adalet istiyoruz” diye tepki gösterdikleri Esenyurt Marmara Park AVM Çadır Yangını davasının 17’nci duruşmasının (karar verilebilir) bugün 13.30’da Bakırköy Adliyesi’nde yapılacağını bildirdiklerini...

Haberin Devamı

MESAJ PANOSU

-KOALİSYONU kurma görevi hâlâ verilmedi; bürokraside atamalar tam gaz devam... Oh ne âlâ Mualla! Nevşin MENGÜ
-ASGARİ ücreti Diyanet İşleri Başkanlığı belirlesin. Ersin UMDU
-(HALK TV’de Prof. Halaçoğlu’na) ECEVİT’e karşı faşistçe yürüttüğünüz hareketler sonucu bu ülke adım adım 1980 ihtilalini yaşadı mı? Haluk KOÇ
-IRKÇILIK İslam’da yoktur. CHP’yi dinsizlikle itham eden zihniyet derhal elindeki ‘kafatası ölçüme aletlerini’ yere bıraksın.
Eren ERDEM

Yazarın Tüm Yazıları