Eşkıyaya ordu kurmak olmuyor

Gara bölgesinde konuşlanan terör unsurlarına yapılan harekât sonucu, arka planda kalan büyük bir trajedi ortaya çıktı. Buraya düzenlenen hava harekâtı olmasa, muhtemelen uzun zaman bilgi edinmek, mümkün olmayacaktı. Yüzlerce uçak ve yaptıkları sayısız sortilerden bahsediliyor.

Haberin Devamı

Meclis’te yapılacak genel görüşmede bu konuların açıklığa kavuşturulması gerekiyor.

Terörle mücadelede, muhalifi-muvafığı herkes, sonuna kadar iktidara destek oluyor.

İktidar ise ABD Dışişleri Bakanlık Sözcüsü bir zibidinin açıklamasını muhatap alıyor, muhalefete sataşıyor.

Suriye’nin kuzeydoğusunda, binlerce TIR’lık lojistik destekle eşkıyaya ordu kuranların kaçırılan insanların akıbetini dert etmesini beklemek, Trump’tan okeye dördüncü olmasını beklemeye benziyor.

Biz kendimize bakalım.

TSK, FETÖ illeti ile enfekte edilmesine rağmen bugün ahlak ve moral kapasitesinin, fiziksel kapasitesinin çok üstünde olan dünya çapında bir güç.

Libya, Suriye, Azerbaycan/Karabağ; her yerde bayrak gösteriyor. Uğradığı Ergenekon zilletine rağmen vatan mevzubahis ise ateşin üzerine yürüyor.

Haberin Devamı

Kandil’e bayrak dikmekten bahsedenler, gün bugündür.S.Ö.

GÜNÜN SÖZÜ

“BU dünyanın fazla başarılı insana ihtiyacı yok. Aksine bu dünyanın acilen ve her türden fazlaca barışçı, iyileştirici, onarıcı, öykücü ve sevgi dolu insanlara ihtiyacı var.”
Dalai LAMA

SÖZÜMÜZ VAR HAREKETİ’NDEN ÇAĞRI

‘SÖZÜMÜZ Var Haraketi’ adına kamuoyuna yapılan açıklamada bazı siyasilere birlikte hareket etme çağsında bulunuldu. Açıklamada özetle şöyle deniliyor: “Önümüzdeki süreç şahsi beklentilerin ve egoların tatmin edildiği değil, sadece Türk milletine hizmetin gerçekleştirileceği bir süreç olmak zorundadır. Bu sebeple milliyet ve yurtseverlerin ellerini taşın altına hiçbir beklenti olmaksızın koymaları zamanıdır.

Kamuoyunda milli kişilikleri ile tanınmış çok değerli insanlarımızı; başta Yusuf Halaçoğlu, Ümit Özdağ, İsmail Koncuk, Sinan Oğan, Özcan Yeniçeri, Ufuk Söylemez, Osman Pamukoğlu ve Sadettin Tantan olmak üzere bir araya gelmeye ve siyaset üreterek Türk milletinin geleceğine olumlu etkiler yapmaya davet ediyoruz. Hareket olarak biz, her türlü gereğini yapmaya hazırız.

Bunu açıkça Türk kamuoyuna ilan ederek tarihi bir sorumluluğu yerine getirdiğimizi düşünmekteyiz.”

‘AKP VE HDP ARASINDAKİ SEÇMENE NEFES ALDIRIYORUZ’

TEKİRDAĞ’da yapılan Gelecek Partisi’nin (GP) Trakya bölge toplantısına katılan yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı Doğan Demir ve teşkilat başkan yardımcısı Ahmet Akçay yaptıkları konuşmalarda örgütlendikleri il sayısının 72’yi, ilçe sayısının 500’ü bulduğunu belirterek, partilerinin AKP ile HDP arasında sıkışmış kesime nefes aldırdığını söyledi. Demir, “MHP ve AKP’nin Türkiye’yi nasıl böldüğünü hepimiz yaşıyoruz” diyerek Türkiye’de yapılacak bir seçime hazır olduklarını bildirdi. İl başkanı Recep Nişançı da üye sayısının 2 bin 750’ye ulaştığını söyledi.

Haberin Devamı

NÂZIM HİKMET ‘AY’A GİDİLECEK’ DEDİ

UZAYA gitme konusunda konuşanlar için, büyük şair Nâzım Hikmet Ran’ın 26 Ağustos 1959 tarihinde yazdığı ‘Ay’a Gidilecek’ şiiri günümüzle tıpatıp örtüşmektedir. Bu şiir aynı zamanda 62 yıldır fazla bir değişiklik olmadığını da kanıtlamaktadır.

“Ay’a gidilecek/Daha da ötelere/Teleskopların bile görmediği yere/Ama bizim dünyada ne zaman/Kimse aç kalmayacak/Korkmayacak kimse kimseden/Emretmeyecek kimse kimseye/Yermeyecek kimse kimseyi/Umudunu çalmayacak kimse kimsenin?/İşte ben komünistim bu soruya karşılık/Verdiğim için.”

Suay KARAMAN

HUKUKTAN ÇOK İLAHİYAT OLMAZ

TÜRKİYE’de 46 adet devlet üniversitesi hukuk fakültesi var iken, 92 adet devlet üniversitesi ilahiyat fakültesi vardır. Yani devlet üniversitesinde ilahiyat fakültesi sayısı, devlet üniversitesinde hukuk fakültesi sayısının tam iki katıdır.

Haberin Devamı

Bu normal bir şey değildir. Bunun normal bir şey olduğunu iddia eden var ise, hukuk fakültesinden daha çok ilahiyat fakültesinin bulunduğu ülkeleri göstermeye davet ediyorum. Arap ülkeleri dahil, hukuk fakültesinden çok ilahiyat fakültesinin olduğu bir ülkenin olduğunu sanmıyorum.

Kemal GÖZLER

KAN KAYBEDİYORUZ

HAVANDA su döverek vakit kaybediyoruz. Siyasi kavgalarla, çekişmelerle, güzelim ülkemizin fabrika ayarlarıyla sürekli oynayarak, Türkiye’ye kan kaybettiriyoruz. Yanlış üzerine yanlış yapıyor, kendi fikrimizden başkasına hayat hakkı tanımıyoruz. Demokrasiyi tanınmaz hale getirdik. Diyalog kapılarını sımsıkı kapattık. Artık suni gündemlerden vazgeçip, ülkenin gerçek gündemine dönmesinin zamanıdır. O gerçek gündemde de Anayasa değişikliğinden çok önce halkı korona salgınından korumak, terörle mücadele etmek ve ekonomik krizi aşmak gelir. Can PULAK

BİLİYOR MUSUNUZ?

Haberin Devamı

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Deniz Biyoloji Müzesi, Oyuncak Müzesi, Evrenseki Yörük Müzesi, Karatay Medresesi’nin hafta başından itibaren ziyaretçilere yeniden açıldığını, müzelerin maske ve mesafe kurallarına uygun hafta içi 10.00-16.00 saatleri arasında gezilebileceğini...

SANATÇI Ömür Gedik’in kurucu başkanı olduğu Hayvanları Çaresizlik ve İlgisizlikten Koruma Derneği’nin (HAÇİKO) “Türkiye çapında 20 ilde HAÇİKO ailesi olarak hayvanların beslemelerini aralıksız sürdürüyoruz. Herkes kapısının önündekilere en azından bu soğuk havalarda mama vermelidir” açıklamasını yaptığını...

 

Yazarın Tüm Yazıları