Cumhuriyetimiz 98 yaşında!

Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu diyor ki: “Atatürk 10. Yıl Nutkunu ‘Türk Milleti! Ebediyete akıp giden her on senede, bu büyük millet bayramını daha büyük şereflerle, saadetlerle, huzur ve refah içinde kutlamanı gönülden dilerim. Ne mutlu Türk’üm diyene!’ diye bitirmişti. O’nun bu temennisine karşın, Cumhuriyetimiz 100. yılına giderken büyük sorunlarla boğuşmaktadır. Gazi, Cumhuriyet’in ilanından 36 gün sonra ‘Cumhuriyetimiz öyle zannolunduğu gibi zayıf değildir. Cumhuriyet bedava kazanılmış da değildir. Bunu elde etmek için çok kan döktük. Her tarafta kırmızı kanımızı akıttık. İcabında müesseselerimizi müdafaa için lazım olanı yapmaya hazırız’ derken önümüze yaşamsal ve kutsal bir görev koymuştur.”

Haberin Devamı

UMUTSUZ DURUM YOKTUR

Atatürk’ün uyarısı şudur:

“15-20 Ekim 1927 tarihleri arasında 6 gün boyunca okuduğu Nutuk’u ‘Gençliğe Hitabe’ ile bitirmiş, bu görevi Türk Gençliği’ne ve ‘Ey Türk istikbalinin evladı’ seslenişi ile de her dönemin Türk Ulusu’na vermiştir.”

Umut için de şöyle diyor:

(Bugün) Umutsuz durum yoktur, umutsuz insanlar vardır, biz hiçbir zaman umudumuzu yitirmeyeceğiz. Ancak ilerleyen yıllarda Aydınlanma Devrimi’nin ateşi küllenmiş, Cumhuriyet’in kuruluş dönemindeki heyecan ve özgüven kaybolmuş, eğitim laik bilimsel temelden koparılmış, 1950 ve özellikle 12 Eylül 1980 sonrası ulusumuz Cumhuriyet kazanımlarını büyük ölçüde yitirmiştir. İçinde bulunduğumuz karanlık tabloyu yineleyerek umut kırmak yerine; ulusça kendimize güvenerek, birlik olarak, Laik Cumhuriyet’imizi yeniden kazanmak için harekete geçme vaktidir şimdi. İrfan Ordusunun önemli bir ögesi olan ‘Atatürkçü Düşünce Derneği’nin varlık nedeni budur. Kemalizm’in parlak ışığı yeniden yurt semalarını aydınlatacak, Cumhuriyet kuruluş ayarlarına ve hedeflerine mutlaka yönelecektir. 100. yıla bu kararlılıkla yürüyor, başaracağımıza yürekten inanıyor, milletimize güveniyoruz.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“KADININ algısı, bakış açısı, dünyası, zenginliği bambaşka bir şeydir ve onun kuvvetini görmezden gelirseniz, ciddi bir eksiklik içindesinizdir. İşin estetiğini, hassasiyetini, derinliğini, duyarlılığını, esprisini kaçırmışsınız demektir.” Zerrin TEKİNDOR

‘Best Of Rumeli 2021’ ödülleri dağıtıldı
CİVAOĞLU VE BAYER’E KUTLAMA

ANADOLU ile Balkan dünyasını birleştiren en güçlü köprü olma hedefiyle düzenlenen ‘Best of Rumeli 2021’ ödülleri sahiplerine verildi.

‘Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu’nun Demirören Medya Grubu sponsorluğunda düzenlediği ‘Best of Rumeli 2021’ ödülleri için CRY Konser Salonu’nda önceki akşam tören düzenlendi. Tören kapsamında ödül verilen bazı sanatçılar sahneye çıkarak şarkılar söyledi. Ardından Rumeli Dernek Federasyonu Başkanı Kamuran Atakan tarafından, 357 bin 826 üyenin oylarıyla ödüle layık görülenlere çeşitli kategorilerdeki ödülleri takdim edildi.

Haberin Devamı

En iyi duayen sanatçı Muammer Ketencioğlu, Rumeli müziği yapan sanatçı Rumelili Doğan, radyo program yapımcısı Hopsa Ayhan, ulusal radyocu Emre Mutlu (Radyo D), kadın oyuncu Demet Evgar, erkek oyuncu Can Nergis, gazeteci Yalçın Bayer (Ödülü Süheyl Çobanoğlu verdi), kadın sanatçı Gülçin Ergül, erkek sanatçı Özgün Uğurlu, yazar Alev Alatlı, TV programcısı Güneri Cıvaoğlu, sporcu Melih Mahmutoğlu, akademisyen Prof. Yusuf Hamzaoğlu, modacı Perihan Akı, film BKM ‘Annemin Yarası’ senarist Gani Müjde, aranjör Serkan Balkan, Rumeli albümü Suzan Kardeş, Rumeli kültür elçisi Serkan Çağrı, çıkış yapan Rumeli ses sanatçısı Rumeli Ayhan, sosyal medya fenomeni Belma Karaköse, Makedon sanatçı Elena Ristevska, Boşnak sanatçı Hanka Paldum, Arnavut sanatçı Big Mama, magazin programı (Kanal D), TV müzik kanalı ‘Dream Türk.’

Haberin Devamı

‘ATATÜRK’ÜN İZİNDEN GİDEN CUMHURİYET ÇOCUKLARIYIZ’

 BAŞKAN Kamuran Atakan’ın konuşması, büyük alkış aldı, ağlayanlar olduğu dikkat çekti. Atakan şöyle dedi:

“Bizler köklerine bağlı olarak her zaman ayakta durmasını bilmiş insanlarız. Hemşehrilerimize, siyasetçiye dayanarak değil, sadece kendimize güvenerek bir yerlere gelmiş bireyleriz. Demokrasiyi daha pahalıyken aile içinde görmüş, kadına el kalktığını görmeden büyümüş nesilleriz. Her siyasi görüşe dağılmış, ama asla Mustafa Kemal’in izinden çıkmamış Cumhuriyet çocuklarıyız. Osmanlı’yı Rumeli’ye taşıyanların Anadolu’da dağılmışken ayakta tutanların serhat boylarını bekleyenlerin torunlarıyız.

Arda boylarında deryalar diye türkü söyleyip Osman Agasını, Ramizesini ananlarız. Bir değil, çok olmayı bilenleriz. Biz siziz.

Haberin Devamı

Söylenecek son söz: Ne mutlu Türkiyem diyene.”

TAM GAZ MARMARA’YI KİRLETMEYE DEVAM EDİYORUZ

‘BİR deniz anası gördük’ diyen Şarköylü gazeteci Yakup Önal, Hidrobiyolog Levent Artüz ile konuştu. Köşemize dedi ki:

Bunlar uzunca zamandır söylediğimiz gibi, beklenen sonuçlar. Bir su kütlesini bu denli kirletir ve kirletmeye de devam ederseniz başka ne bekleyebilirsiniz. Balık ölümleri, müsilaj, şimdi de bu kitlesel canlı ölümleri. Bunlar da aklımızı başımıza getirmeyecekse ben daha ne diyeyim?

Marmara Denizi’nde yakın bir zamana kadar gözlemlediğimiz canlı ölümleri ağırlıkla dip canlıları arasında oluyordu. Ancak, 2021 yılbaşından beri bu ölümleri dip canlılarının yanı sıra üst su kütlesinde yaşamını sürdüren canlılarda da görmeye başladık. Bunun iki temel nedeni var. Karadeniz’e taşınır hayali ile alt su kütlesine yapılan deşarjlar. Bunlar artık üst su kütlesini de etkilemeye başladı. Ama esas unsur dünyanın en kirli akarsularından biri olarak kabul edilen ve normalde Saroz Körfezi’ne akan Ergene Nehrinin yoğun ve kompleks atıklarının kuşaklama kolektörleri ile toplanıp bu kimyasal bazlı atıkların biyolojik arıtma tesislerinde arıtıldığını iddia edip bu tesislerden çıkan, arıtıldığı iddia edilen suyun tarımda kullanılmak üzere nehre geri kazandırmak yerine 50 kilometre yol boyunca yer altından taşınıp Tekirdağ açıklarından 47.5 metre derine basılması. Yani karikatürlerdeki ‘pasaklı hizmetçinin, pisliği halı altına süpürmesi’ ve üstüne bu işlemin diğer deşarjlar ile birlikte katlanarak artan etkisi.

Haberin Devamı

Evet, Marmara Denizi kirletilmeye tam gaz devam ediliyor. Gerçekte mahvettiğimiz, kendi geleceğimiz.

BİLİYOR MUSUNUZ?
Kime ne satıldı

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine Bakan Kurum’un yanıtında, ülkemizde taşınmaz satın alan yabancı sayısının 256 bini geçtiğini, yabancıların en çok İstanbul, Antalya ve Bursa’ya rağbet gösterdiklerini açıkladığını, ancak kapsamlı bir döküm verilmediğinden bunların hangi ülke vatandaşlarına satıldığının bilinmediğini...

 

Yazarın Tüm Yazıları