Çorlu’nun üstü bitti şimdi de altına giriyorlar

TEKİRDAĞ’ın Çorlu ilçesindeki askeriyeye ait Cumhuriyet tarihinin örnek yapılarına el koyulmak istenirken, birinci sınıf tarım alanlarına, meralarına TOKİ göz koymuştu, şimdi de yeraltı zenginliklerine (kum) saldırı başladı.

Haberin Devamı


Türkiye coğrafyasının yüzde 3’ünü oluşturan Avrupa yakasındaki bu yağma ilginç boyutlara ulaştı.

 

Çorlu, Trakya’nın üç ilinden daha büyük nüfusa (yaklaşık 300 bin) sahip iken Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanarak toprakları ve nüfusu elinden alındı, yağmaya zemin hazırlandı.

 

Seymen, ‘göz koyulan’ bir köy oldu her zaman... Büyükşehir Kanunu nedeniyle köylünün elinden alınan meralar meselesi ve Seymen Mahallesi (Seymen köyü) merasına yapılması düşünülen sanayi sitesi projesi ile gündeme gelmişti. Şimdi, aynı bölgede bu defa da maden arama ruhsatı ile gündemde!
Seymenliler, yeni bir tecavüze karşı iki gündür telefon ediyor... Bizim çevreci dostumuz Murat Sevgi “E-5 üzerinde Çorlu’ya 15 km uzaklıkta havalimanının yakınındaki Seymen, sınırları köyün yerleşim alanına dayanan, dev bir tarım arazisi, sekiz milyon iki yüz seksen bin metrekare, (8.280.000 m2) alan için maden arama ruhsatı alınmış! Bölge, Türkiye’nin en önemli tarım arazilerinin bulunduğu Trakya’nın tam ortası. Hemen altımızda, doğanın milyonlarca yılda örttüğü dev bir çöl gizli! Birkaç metre altımızda duran bu büyük çölü yüzeye çıkarmak için elimizden geleni yapıyoruz” diyor.

 

Haberin Devamı

7321 DÖNÜMÜ SORMADAN VERDİLER

 

KUMLUK alan 732.13 hektarı yani 7321 dekarı buluyor. Hatta Seymen’in içine kadar giriyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü, 4 Eylül 2016 tarihinde en az 10 yıllık süreyle 4. grup kum ocağı işletme ruhsatı kime verildi?

 

Elimizdeki kayıtlara göre, Tekirdağ AKP yönetiminde de yer alan kömür ocağı işletmecisi İrfan Kullukçu’ya...

 

İşlemden ne Tekirdağ Büyükşehir’in ne de Çorlu Belediyesi’nin ve de köy muhtarının haberi var.

 

ZEYTİNYAĞINDA YÜZ GÜLDÜREN TABLO

 

Haberin Devamı

DÜNYADAN 1000 çeşit zeytinyağı başvurusunun yapıldığı ve değerlendirmeleri 5 aylık süre içinde titizlikle yapılan en iyi 500 zeytinyağı markası içinde, Türkiye’den 7 Türk firması Flos Olei isimli İtalya merkezli katalogda yer alma başarısını gösterdi. 

 

Memecik zeytinyağının ilk olarak bu kataloğa girmesini ve uluslararası ödüller almasını sağlayan Milaslı zeytin üreticisi Ali Osman Menteşe’dir. Menteşe’nin bu uğurda verdiği mücadele ve yaktığı meşale başka üreticilere de örnek oldu. Bilimsel zeytin tarımı ve zeytinyağı elde etme yöntemiyle, pek çok üretici onun yolundan ilerleyerek, Türk zeytinyağını dünya haklarıyla tanıştırdı ve Türk zeytinyağına uluslararası bir kimlik kazandırdılar.

Haberin Devamı


‘Flos Olei Katalog’unda yer alan 7 markadan 4’ü memecik, diğer 3’ü de Edremit türü zeytinden elde edilen yağlar. Flos Olei’ye giren TUAY ve Yava, Yatağan; ZETAY, Aydın Dalaman; Zeytin Seli ise Didim bölgesinin memecik zeytinlerinden elde edilen zeytinyağı markaları. Diğer markalar: Ethem Bey Zeytinyağları, Burhaniye; Selme, Edremit; Suar, Edremit; Edremit türü zeytinlerden elde edilen zeytinyağları. Türkiye’ye, bu onuru ve gururu yaşatan tüm zeytinyağı üreticilerimize teşekkür ediyorum. Bu sene Flos Olei’ye giren marka sayısı 7 ise, seneye bu 14 olmalı ve her sene katlanarak artmalı!
Nasıl futbol ve spordaki uluslararası başarılarımızla gurur duyabiliyorsak; böyle tarımsal üretim alanındaki uluslararası başarılarımızla da gurur duymalı, bu başarıyı bize yaşatanları onore etmeliyiz... Hatta onlara, devlet tarafından, tarımsal başarı ve motivasyon ödülleri verilmeli!

 

Haberin Devamı

İşte puanlarıyla ülkemizi Flos Olei’de temsil eden firmalar: Zetay, Turgut Anadolu Yatirim TUAY, Yava, Ethem Bey Zeytinyağları, Zeytinseli, Selme, Suar, Rengin. Nevzat Çağlar TÜFEKÇİ

 

BİLİYOR MUSUNUZ?

 

AVRUPA Homeros Şiir ve Sanat Madalyası’nın bu yıl Ataol Behramoğlu’na yarın 18.00’de Şişli Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi Salonu’nda düzenlenecek bir törenle verileceğini...

 

CHP PM üyesi İstanbul milletvekili İlhan Cihaner’in Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar hakkındaki dedikodulara dikkat çekerek “Kurumsal kimliğimiz zarar görmeden partiiçi hukukun işletilip etkin ve hızlı bir disiplin soruşturmasının açılmasını, bu konunun MYK’da gündeme getirilmesini istediğini” söylediğini...

 

Haberin Devamı

NURİ KİLLİGİL PAŞA’NIN ŞEHİTLİĞİ YARIN AÇILIYOR

 

15 EYLÜL 1918 tarihi Bakü’nün kurtuluşunun 98. yıldönümü. Azerbaycan Türklerini katledilmekten ve soykırımdan kurtaran Kafkas İslam Ordusu ve Kumandanı Nuri (Killigil) Paşa’dır. Haziran 2016’da Nuri Killigil adlı bir kitap yayımladım. Azerbaycan Parlamentosu’nun davetiyle 13-16 Eylül tarihinde Bakü’ye davet edildim. Azerbaycanlı kardeşlerimizin yoğun ilgisi ve sevgisiyle karşılanıp konuk edildim. Şehitlikleri ziyaret ettim. Çok sayıda Azerbaycanlı bilim adamı, tarihçi, edebiyatçı ve sivil toplum lideri değerli insanlarla tanıştım. Azerbaycan basını aracılığıyla Nuri Killigil kitabımı tanıttım.

 

67 yıl sonra nihayet Nuri Paşa bir mezar taşına kavuştu. Edirnekapı Mezarlığı’nda yarın 15.00’te Nuri Paşa (Killigil) Şehitliği’nin açılışını yapacağız.
Azerbaycan’daki şehitlikten Nuri Paşa’nın kabrine serpmek için Azerbaycanlı kardeşlerimiz toprak getirecek. 28 Eylül günü kahraman Nuri Paşamızın ruhunu hep birlikte selamlayacak, onu saygı ve sevgiyle anacağız.
Atilla ORAL

 

MESAJ PANOSU

 

OKULLAR imam hatip yapılıyor. El konulan FETÖ okulları imam hatip yapılıyor? Bu kadar imamı ne yapacağız? Türkiye Afganistan olmaya mı koşuyor? R.Ö.

 

11 MİLYON emeklimize... En az yarınız AKP’ye,  CHP ve MHP’ye oy verdiniz. Sonuç sıfır. 14 yıl sadaka zamlarına talim. Yeni bakan, “Promosyon sözü vermedik” diyor. Meğer milletvekilleri yılda 10 milyon promosyon alıyormuş. Bankalar neredeyse emekliler paralarını bankadan çektikleri için hizmet parası isteyecekler. Ulaştırma Bakanlığı, promosyon ihalesi açtı, üç yıllık taban 1600 lira. Demirel, Bağ-Kur’u kurdu, erkekleri 25, kadınları
20 yılla (3600 gün) emekli etti, unutmayın.
Necmettin DÖNMEZ

 

YÖK lise eğitimi berbat diyor, MEB’de üniversiteler için aynı şeyi söylüyor. Peki çözüm ne? İşte onu söyleyen yok! Eğitimi onlar mı düzeltecek? Abbas GÜÇLÜ

 

Yazarın Tüm Yazıları