‘CHP’yi bitiriyorlar’

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, uğradığı ‘haksızlıklara’ karşı partisine, liderine ve genel merkez yöneticilerine ‘ağır’ eleştiriler yöneltti. Ahmet Hakan’ın sunduğu önceki akşamki Tarafsız Bölge programında sorularına açık ve net yanıtlar verdi. Kılıçdaroğlu’na karşı çok kırgındı İnce... 4 Eylül’den beri 46 ili gezdiğini, parti kurması için büyük oranda bir taleple karşılaştığını (Bir sözünde bu talebi yüzde 99 olarak belirtti), çünkü siyasette büyük oranda bir boşluk olduğuna dikkat çekti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı seçiminde CHP’den yaklaşık yüzde 8.5 oranında fazla oy aldığını, bunun hıncının kendisinden alınmak istendiğini anlattı. İnce’nin en çok yakındığı konu bu oldu.

ERDOĞAN-KILIÇDAROĞLU BİRBİRLERİNİN KOPYASI

“Atatürk’ün koltuğunda oturan bir kişi yalan söylemez. Ama bana iftira atıyorlar. Bunun gerçeğini açıklamak mecburiyetindeler, özellikle de genel başkan tarafından... Erdoğan ile Kılıçdaroğlu birbirlerinin kopyası çünkü.

CHP’nin oyunun yüzde 65 olması lazım, halbuki CHP bu manzara karşısında ‘seçim, seçim, seçim’ diye haykırmalı. Seçim diyorlar ama ortada öyle 40-50’li bir oy yok.

Beceriksiz bir iktidar var, onun karşısında da umutları tazelemeyen, coşturamayan bir muhalefet... İktidar ile muhalefet birbirlerine benziyor diyorum. Meclis’te Cumhurbaşkanı’na hiçbir konuda ne soru, ne gensoru sorulamıyor, acı değil mi? CHP’de de aynı durum var. Bu iktidar ile CHP arasında karşılıklı bir memnuniyet mi var diye sormak istiyorum.

Haberin Devamı

CNN TÜRK’E KİMLER ÇIKTI?

CNN Türk’e çıkmak yasaktı hani... Yılmaz Büyükerşen, Zeydan Karalar, Tunç Soyer, Sezgin Tanrıkulu çıktı. Hiçbirini partiden atmadılar. Atmadıklarına göre boykottan vazgeçtiler demek ki.

Ben CHP üyesiyim, parti dışı faaliyet sürdürdüğüm söylenemez. Ama ben siyaset yapıyorum Ahmet (Hakan) Bey... Cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiye’ye dolaştım, daha önce gittiğim, örneğin Hakkâri ve Rize’de miting yapıyorum. Ayaklarına giderek dertlerini dinliyorum. Siyaseti de yasal yollardan yapıyorum. Bir yanlışım yok. Partimi şikâyet etmem. Onlara ‘Derdiniz ne’ dediğim için beni partiden atarlarsa atabilirler. Esasında benim yaptığım iş doğrudur. Haklı olduğum bir davada da tek başına mücadele ederim.”

HER ŞEYİN BİR ZAMANI VAR

BENCE

Ben bunları niye yazıyorum? Bir kere Muharrem İnce’nin CHP’yi çok sevdiğini, bu konuda ‘iddialı’ bir kişilik ortaya koyduğunu biliyoruz. Kendisini belki 30 yıl önce tanımıştım. Yalova’nın bir beldesinde örgüt başkanıydı, dershanesi vardı, fizik öğretmeniydi. Konuşması, sorunlara bakışı ve eleştirileri bildiğimiz siyasetçilere hiç benzemiyordu. Ayrıca çok zekiydi. Yanlışları var ama kendisine çok güveniyor. Ankara’daki malum olaydan sonra, kendisinden çekinen isimlerin yaptığını öne sürdüğü ‘tuzaklara’ boyun eğmeyeceğini söylüyor. CHP’liler “Bizi eleştiriyor” demesinler, söylediklerini dikkate alsınlar. Bizler onun propagandasını yapmıyoruz, gerçekleri görüyoruz, gündeme getiriyoruz. Koparsa, CHP’nin ‘kayıplarının’ daha büyüyeceği bilinmelidir.

Ah bu hasetlik, kıskançlık!

Haberin Devamı

‘ORTAK AKIL ARIYORUM’

MUHARREM İnce, hiçbir partilinin kendi mecrasında söyleyemediği şeyleri ekrandan anlattığı için bizlere çok ilginç geldi. Bu ‘eleştirileri’ özlediğimizi biz de açık bir dille söylemek istiyoruz.

Bu eleştiriler, aslında bütün partilerin sorunları...

İnce’nin eleştirilerinden bir özet daha:

‘Memleket Hareketi’ bir lider hareketi değildir, akıllı evlatlarının hareketidir. Aralık başında kurucularla toplanıp ne yapacağımızı tartışacağız. ‘Ortak aklı’ buluruz.

CHP’nin olabilecek gücünü söylüyorum: CHP 50 artı 1’i alabilir.

MYK MECLİS ADAYI BELİRLER Mİ?

CHP’de ortak akıl falan bitti. CHP ile AKP’nin tüzüklerine bakın, hiçbirinde önseçim kararı yok. Artık belediye meclis üyeleri genel merkezde hazırlanıyor. CHP’de eskiden bunlar olmazdı. Bundan iktidar çıkmaz. İktidar bakanın istifasını 27 saat açıklayamıyor, CHP’de buna karşı konuşamıyor. Bütün muhalefet suskun! Gazeteci soru soramıyor, yazı yazamıyor. Ben genel başkan olursam ortalığı yıkarım, devletin yetkilisi nerede diye haykırırım. Aile içindeki sorunlar benim sorunum değil, ben milletin parasını korurum.”

Haberin Devamı

İnce’nin konuşmasında üç öneri dikkat çekti:

Parti liderleri Cumhurbaşkanı adayı olmalı.

Senato mutlak şekilde kurulmalı.

Türk-Kürt, Alevi-Sünni barıştırılmalı.

TRAKYA’DA 3. ATATÜRK EVİ

ATATÜRK’ün ölümünün 82. yıldönümünde Çorlu Belediyesi tarafından projelendirilen ve tüm Çorlu halkının madden ve manen desteklediği ‘Atatürk Evi’nin açılış töreni 10 Kasım’da yapıldı. Bundan bir süre önce, tarihi belediye binasında Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’in adına açılan mumya müzesini kazandıran belediye başkanı Ahmet Sarıkurt, müzenin yapımında destek veren 33 firmaya ve bağış yapanlara teşekkür etti. Açılış törenine Kaymakam Cafer Sacrılı, 5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, ÇTSO Başkanı İzzet Volkan, askeri erkân, siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri hazır bulundu. Çorlu Atatürk Evi, Avcılar (Tahsin Salihoğlu) ve Kırklareli’den (Mehmet Siyam Kesimoğlu) sonra üçüncü müze oluyor.

Haberin Devamı

‘CHP’yi bitiriyorlar’

AMAN KEREM’E KANMAYIN

SOSYAL medyada ‘Kerem Gülderen’ isimli bir gencin yaptıklarını gördük.

Acun Ilıcalı’nın TV8 ekranlarında çocuklara bilgisayar alabilmek için yaptığı bağış programına 700 bin lira bağışlayan ‘Gülderen Holding’in patronu imiş... Netten araştırıldığında ne holding var ve ne kurumsal bir kimlik. Bağışı lafta mı özde mi yaptı, ciddi şekilde takip etmek gerekiyor.

Holding hakkında herhangi bir bilgi yok. Ticaret Sicil Gazetesi’nde de herhangi bir kayıt gözükmüyor. Bazı kullanıcılar kendisinin ‘mafyatik’ ilişkileri hakkında birçok
şeyler yazıyor. Kendisine ‘Sülün Osman’ diyenler de var. Lütfen herkes dikkatli olsun. Acun Bey de bir açıklama yapsın, nasıl kandırılmak istendiğini açıklasın kamuoyuna.

Haberin Devamı

BİLİYOR MUSUNUZ?

BAKSI Kültür Sanat Vakfı tarafından, Anadolu’nun ortak kimliğine katkıda bulunan üretimlere dikkat çekmek amacıyla bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Anadolu Ödülleri’nde yarışan 133 projeden altısına ‘Anadolu Ödülü’ iki projeye de ‘Alana Katkı Ödülü’ verilmesinin kararlaştırdığını...

TÜRK Eğitim-Sen’in ‘Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bir an önce TBMM gündemine getirilmesi için imza kampanyası başlattığını...

DÜNYA Sağlık Örgütü’ne göre, dünya genelinde kızamıktan kaynaklanan ölümlerin 2016-19 yılları arasında yüzde 50 artış göstererek 2019 yılında 207 bin 500 can kaybına yol açtığını...

Yazarın Tüm Yazıları