CHP’li büyükşehirler neler istiyor?

CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanından 10’u, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ev sahipliğinde, hafta sonu Antalya’da bir araya geldi.

Haberin Devamı

Tarım, turizm, çevre, kuraklık ve iklim değişikliği gündemleriyle yapılan toplantıda ilginç veriler gündeme alındı.

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ev sahipliğinde Belek’te yapılan toplantıya Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş, Tunç Soyer, Dr. Osman Gürün, Özlem Çerçioğlu, Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Zeydan Kayalar, Vahap Seçer ve Kadir Albayrak katıldı. Yurtdışında olan Lütfü Savaş ise toplantıda bulunamadı.

Böcek,“Amacımız, kimseyi ötekileştirmeden çalışmak”dedi. Büyükşehirlerin tasarruf ve gelirlerine el konulması gibi sorunları gündeme getirdiklerini anlattı.

TASARRUF VE GELİRLERE EL KOYMA

DHA muhabiri Mehmet Çınar’ın haberine göre, 11 büyükşehrin Türkiye turizminin odağı olduğunu kaydeden Böcek, “Sadece kıyı ilçelerimizde değil iç kesimdeki kırsal ilçelerimizde de turizmin gelişmesi için kararlıkla çalışmaları sürdürüyoruz. Türkiye genelinde de benzer bir politika uygulanması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Meclis’e gönderilen “Turizm Teşvik Kanunu” taslağının Meclis İhtisas Komisyonu’ndan geçtiğine de dikkati çeken Böcek, mesire alanları ve plajlarla ilgili olarak hazırlanan kanun taslağının hem parti yönetimi hem de belediye başkanları olarak takipçisi olduklarını belirterek, “Bugüne kadar yapılmamış, bugün yapılıyor olmasından dolayı Türkiye’mizin yüzde 50 nüfusuna yakın illerimizi yönetmekte olan CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı için her şey çok açık ortadadır” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı’nın daha önce 11 Eylül 2019’da yapılan AKP’li ve CHP’li 30 büyükşehir belediye başkanları toplantısının yinelenmesini isteyerek, gelirlerinin kesilmemesini istedikleri, tasarruf konusunda bazı önerileri bulunduğunu kapalı toplantıda gündeme getirdikleri öğrenildi.

ANTALYA BELEDİYE BAŞKANI BÖCEK DİYOR Kİ: ‘CUMHURBAŞKANIMIZDAN DAVET BEKLİYORUZ’

- ANTALYA Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, hafta sonu yapılan toplantının çok verimli geçtiğini, kamuoyuna bir açıklama yaptıklarını bildirdi, 11 Eylül 2019’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AKP ve CHP’li 30 büyükşehir belediye başkanı ile yaptığı toplantının sürdürülmesini istediklerini söyledi ve şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Külliyedeki toplantıda bakanlar da vardı. Benim gibi her belediye başkanı ilinin sorunlarını anlattı, taleplerini bildirdi. En önemlisi de bu toplantıların devamı yolunda karar alınmıştı. Ama beklentilerimize karşın toplantılar sürmedi. Biz kendisine her zaman saygı göstermişizdir. ‘Avrupa Zirvesi’nde de aynı şey oldu. Cumhurbaşkanımızı her zaman karşılar ve uğurlarız. O toplantıda CHP’li başkanlar olarak sorunlarımızı aktardığımızı düşünüyoruz. Bu toplantıların vatandaşlarımız olsun, aynı şekilde kamuoyunda da olumlu yankılandığını söylemek isterim.

- Bütün derdimiz vatandaşlarımızın dertlerine derman olmak, sosyal demokrat anlayış içinde kimseyi ötekileştirmeden çalışmalar yapmak. Böylesi toplantılarımızda da belediyelerimiz arasında projelerle ilgili bilgi alışverişinde bulunmak.

Haberin Devamı

Bizler siyaset üstü görev yapıyoruz.

Cumartesi günkü toplantıda da CHP’li başkanlar olarak yaptığımız işler konusunda düşüncelerimizi birbirimize aktardık. Bizim turizm, çevre ve tarım konusunda danışmanlarımız ve müdürlerimizin hazırladıkları sunumları AKP’li başkanlarımızın da dinlemesini isterdik. Biz soruna 11 il diye (Hatay hariç) bakmıyoruz, 30 büyükşehir olarak bakıyoruz. Birbirimize güç ve bilgimizi aktarır, onların da yararlanmasını isteriz.

- Konuştuğumuz bazı belediye başkanları, Menderes Türel döneminde ‘Antalya EXPO’ya gerekli yardım yapılırken, CHP’li Hatay belediyesinin EXPO’suna hiçbir katkının olmadığını da hatırlattılar.

EMEKLİYE YÜZDE 8.45’LİK ZAM ENFLASYONLA ÖRTÜŞMÜYOR

ÇALIŞMA
yaşamı uzmanı Şükrü Karaman anlatıyor: Milyonlarca alt gelir grubu kitlenin maaş ve aylıklarına 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olmak üzere yansıtılacak zam tutarı belli oldu. TÜİK’in duyurduğu haziran enflasyonu piyasa beklentilerinin üzerinde yüzde 1.94, yıllık enflasyon yüzde 17.53 ve 6 aylık enflasyon ise yüzde 8.45 olarak gerçekleşti.

Haberin Devamı

Buna göre işçi, esnaf ve çiftçi emekli aylıklarında yüzde 8.45 artış olacak. En düşük aylığın 1500 lira olduğu dikkate alınırsa bu oran dar gelirli kitlenin yüzünü yine güldürmeyecek. 6 aylık resmi enflasyonun yüzde 8.45 olmasına karşın hayat pahalılığını ensesinde hisseden sabit gelirli, çarşı pazarın cep boşaltan fiyatlarına yetişemiyor. Yaşamın gerçek enflasyonu yüzde 30 ile yüzde 40 arasında iken, yitiren her zaman olduğu gibi kıt aylığı ile geçinmeye çalışan gariban emekli olacak. Aldıkları yüzde 8.45’lik zammın, mutfağı yakan pazar ve market fiyatları karşısında 2 veya 3 ay içinde eriyeceği aşikâr. Elektriğe yüzde 15, doğalgaza yüzde 12 zam geldi. Ekim ayının ardından şişkin faturalar yaşamı daha da pahalandıracak.

MESAJ PANOSU
ENDÜSTRİ LİMANI OLMAYACAK

- CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Seferihisar’ın Akarca mevkisinde yapılması planlanan sözde ‘balıkçı barınağı’ adı altında, esasen bir endüstriyel limanın, Akarca sahilinin sonunu getireceğini söyleyerek,“Başta foklar olmak üzere nesli tehlikede olan çeşitli deniz canlılarının yaşam alanının yok edilmesine, mendirekler inşa edilmesine, mavi bayraklı Akarca plajımızın doldurulmasına, kirletilmesine, ekolojinin ekonomiye yenilmesine izin vermeyeceğiz. Akarca halkındır, halkın kalacak” dedi.

 

Yazarın Tüm Yazıları