CHP tek ses tek nefes oldu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, artık her şeyi öğrendi. Kimse umut etmesin, eğilim yoklaması falan yok.

Haberin Devamı

Biliniz ki 20 kadar yerde eğilim yoklaması yapılacaktır. (Örneğin büyük tartışmaların yaşandığı Tekirdağ Saray’da olabilir)

Tayyip Erdoğan hiç olmazsa eğilim yoklaması yapıyor. İstanbul’da yaptı; adına da ‘e-yoklama’ dedi. Gazeteciler bunu ‘doğru’ bir şey olarak nitelendirdi.

Hiç olmazsa beş bin kişiye oy kullandırarak, adayların isimleri üzerinde ilçe yönetimleri, il örgütü, kadın kolları, gençlik kolları ve meclis yönetimlerinin en azından kadrolarına önem verdiğini gösterdi.

Kılıçdaroğlu geçmişte ‘eleştirilere’ saygı duyar, dikkate alır, bundan parti zarar görür mü diye düşünürdü. Partinin zarar görmesini istemezdi.

Şimdi mi? Yapılan eleştirilerin üç günde unutulduğunu öğrendi, bu yöndeki eleştirilere itibar etmiyor artık.

“Sınırsız yetki her ne alanda olursa olsun yozlaşma ortaya çıkarır.”

Geçen cuma günkü yazmıştık:

Haberin Devamı

“Örgüt genel merkeze baskı yapıyor. Örgüt işin içine katılmazsa başarı olmaz.”

TEZCAN TARTIŞILIYOR

Başka bir söze gerek yok... Aslında bir eleştiriye daha gerek var:

İYİ Parti ile yürütülen görüşmeleri şu anda sadece milletvekili sıfatı olan Bülent Tezcan yürütüyor. Bununla MYK üyeleri ve diğer genel başkan yardımcılarına Kemal Kılıçdaroğlu’nun güvenmediği anlamı çıkarılır mı? Ayrıca İYİ Parti tarafının da bu konudan rahatsız olduğu söyleniyor.

CHP aklını başına almalı.

ÇUKUROVA KENTLERİNDE HDP HESABI: BU NASIL ANKET

YEREL seçim için AK Parti’nin 40 ilin haricinde tuttuğu Çukurova bölgesi illeri Adana ve Mersin’i, Osmaniye gibi MHP’ye bırakıp bırakmadığı netleşmeyince, aday belirleme ya da ittifak stratejisini rakiplerine endeksleyen CHP ile İYİ Parti bastığı frenden ayağını kaldıramıyor.

Büyükşehir adayları kadar her biri birçok il nüfusundan daha büyük ilçe belediye başkan adaylıklarında da büyük çekişmelerin yaşandığı bu illerde, ‘Millet İttifakı’ kurmaylarının hayli zorlandığı konuşuluyor. Bu ittifakta İYİ Parti, Adana Büyükşehir’de CHPyi destekleme karşılığı kesin kazanacağı bir merkez ilçe isterken, Çukurova ilçesinin adı öne çıkıyor.

Derken, bir haber...

Siyasette en tehlikeli şey mezhepçiliktir. Akşam’daki bu haberi özetleyelim:

Haberin Devamı

CHP’li Çukurova Belediyesi, ‘çakma’ bir Adana Büyükşehir Başkanlığı anketi yayımladı. Ankette, Seyhan’ın CHP’li başkanı için “Arap Alevisi”, “Oy alamaz” denildi. “Anket (Dİ-EN) bizim değil. Bilseydim belediyeden servis etmezdim” diyen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, genel merkezden sert tepki gördü. Ankette Karalar’ın aday olması durumunda hem Kürt asıllı olması sebebiyle HDP seçmeninden, hem de Sünni olması sebebiyle İYİ Parti seçmeninden çok daha fazla oy alabileceği iddiası ortaya atılıyor.

BİLİYOR MUSUNUZ

TİCARET Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Dünya gazetesinin düzenledikleri, ‘İhracatın Yıldızları–Türkiye’nin gizli şampiyonları seçiminde ‘Sınır Tanımayan İhracatçılar’ kategorisinde Fatinoğlu Holdingin birinci, Morton Medikalin ikinci, Mutlu Makarnacılıkın üçüncü olduğunu; gecede büyük ödülün milli gemi projesi ile Milgem’e verildiğini...

Haberin Devamı

- BANDIRMA Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Topluluğu’nun düzenlediği ‘Marka ve Pazarlama Zirvesi’nin bugün üniversitenin rektörlük konferans salonunda; Cem Sezer, Kaan Gülten, Ender Merter, Doç. Dr. Ece Baban, A. Selim Tuncer, Güven Borça, Feza Turunçoğlu Erim ve Duygu Badem Oylukçuoğlu’nun konuşmalarıyla yapılacağını...

AKDENİZ Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB)’nin düzenlediği Türk turizminin sorunları ve çözüm önerilerinin ‘Turizmin Geleceği, Geleceğin Turizmi’ temasıyla konuşulacağı ‘8. Uluslararası Resort Turizm Kongresi’nin 28-29 Kasım tarihleride Miracle ve Baia Hotel Lara Antalya’da yapılacağını...(@resortkongresi Twitter hesabı ve www.aktob.org.tr hesabından canlı yayın yapılarak kongreye interaktif katılım sağlanabilecek)

Haberin Devamı

- DİL Derneği kurucu başkanı Prof. Dr. Cevat Geray’ın dostlarının, sevenlerinin anlatımıyla yarın 18.00’de anılacağını (Konur Sokak No: 34/4 Kızılay-Ankara)...

- GAZETECİ Ali Öz’ün dün Çanakkale Kepez Belediyesi Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan ‘Ayıp Şehir Tarlabaşı’ adlı fotoğraf sergisinin on gün süreyle ziyaret edilebileceğini...

A&B İletişim Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Asna’nın sektörde 45. yaşına girdiklerini açıkladığını...

- ELEKTRİK-elektronik mühendisi Esat Temimhan’ın CHP Kadıköy’den adaylığını açıkladığını...

BASKI ‘KARABORSA’YI DOĞURUR

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu üyesi ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, ekonomide bir tehlikeye karşı çıkış yaptı ve “Devlet eliyle bir malın fiyatının zorla düşürülmeye kalkışılırsa, o malın üretilmemeye başlanır ve karaborsa başlar” dedi.

Haberin Devamı

Çetin, şu uyarılarda bulundu: “Özellikle gıda ürünlerine dönük fiyat kontrolleri yapılıyor. Börek fiyatı yüksek diye tutanak tutuluyor. Odamıza üyelerimiz hakkında işlem yapmamız için resmi yazı geliyor. Serbest piyasa ekonomisinde bunlar anlam veremediğimiz uygulamalardır. Türkiye bunları geçmişte yaşamıştır.”

 

Yazarın Tüm Yazıları